NAKED RED VELVET ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΔΙΑ

Τι είναι ο έρωτας; Φαίνεται ότι όσα χρόνια και αν περάσουν το ερώτημα θα παραμένει αιώνιο. Ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ακόμα και βιολόγοι, χημικοί και φιλόσοφοι προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, ανά τους αιώνες να δώσουν έναν ακριβή ορισμό.

Τι είναι ο έρωτας τελικά; Μήπως η αδυναμία μας να προσδιορίσουμε την ορμή και την ένταση του συναισθήματος αυτού μας αποδεικνύει ότι ο έρωτας είναι κάτι πραγματικά ανώτερό μας;

Ο έρωτας είναι έκσταση και μαρτύριο, ελευθερία και σκλαβιά μαζί. Είναι ένα συναίσθημα που αν έλειπε οι ποιητές και στιχουργοί αυτού του κόσμου θα έμεναν προφανώς άνεργοι. Ο έρωτας κινεί τον κόσμο μας.

Η επιστήμη προσπάθησε να τιθασεύσει τον έρωτα. Να τον βάλει σε δοχείο και να τον σύρει στα εργαστήρια προς εξέταση. Ο έρωτας όμως είναι άπιαστος, σαν αφρός. Φλογερός, συντροφικός, κεραυνοβόλος, αμοιβαίος ή χωρίς ανταπόκριση, κατακτητικός, ανυπεράσπιστος, κάθε φορά μοναδικός.

Ο Φρόιντ υποστήριζε ότι ο έρωτας γεννιέται μέσα από την ανάγκη να ικανοποιήσουμε την ερωτική μας ανάγκη. Άλλοι μελετητές είπαν ότι ο έρωτας είναι κάτι που ξυπνά και γεννιέται γρήγορα. Κάποιοι άνθρωποι ερωτεύονται πριν ακόμα γνωρίσουν τον άλλο, ή ζουν έναν έρωτα που γεννιέται, ζει και αναπτύσσεται στο μυαλό τους, ακόμα και χωρίς ανταπόκριση. Ο έρωτας συνήθως χτυπά την πόρτα μας χωρίς να μας ζητήσει την άδεια. Και όχι, δεν έχει να κάνει μόνο με την ερωτική επιθυμία. Είναι κάτι πέρα και πάνω από αυτή.

Ο Έριχ Φρομ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, καμία ενέργεια που να ξεκινά με τόσες ελπίδες και τόσες προσδοκίες και που αποτυγχάνει τόσο συχνά, όσο ο έρωτας.

Ο Πλάτων, πάλι, θεωρούσε ότι ο έρωτας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια θεία τρέλα, από μια ακατανίκητη επιθυμία να συμπορευθούμε με τους Θεούς, όντες σε παραλήρημα. Στο Συμπόσιο του Πλάτωνα, μια γυναίκα, η Διοτίμα εξηγεί ότι ο έρωτας εκφράζει την ανάγκη και την επιθυμία μας να κατακτήσουμε την αιωνιότητα.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

 

4 μεγάλα αυγά

180 γρ ζάχαρη

105 γρ αλεύρι

75 γρ κόρν φλάουερ

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας η 2 βανίλιες σκόνη 

1,1/2  κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

15 γρ κακάο σκόνη

2 κουταλάκια κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 

 

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν..Ρίξτε μέσα τις βανίλιες.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 C.

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα καρδιά.

Ανακατέψτε το αλεύρι, το κόρν φλάουερ, το κακάο και το

μπαίκιν πάουντερ.

Ρίξτε το μέσα στο μείγμα των αυγών.

Προσθέστε το χρώμα να αναμειχθεί καλά.

Βάλτε το μείγμα στην φόρμα καρδιά και ισιώστε την με μια σπάτουλα .

Κουνήστε την φόρμα να ισιώσει το μείγμα.

 

Ψήστε για περίπου 40 λεπτά.

Βγάλτε το κέικ από την φόρμα και αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει.

 

Κόψτε το σε 3 επίπεδα.. Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα.

Κρατήστε όλα τα ψίχουλα  για διακόσμηση.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

 

1  φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

φλούδα από 1 λεμόνι

1 σφηνάκι κονιάκ

Βράστε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά. 

Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ (ΓΕΜΙΣΗ)

1000 γρ τυρί Φιλαδέλφεια  

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

220 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 

Αφήστε το τυρί εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.

Χτυπήστε  το τυρί στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα  μαζί με την άχνη.

Προσθέστε σταδιακά την κρέμα γάλακτος  μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μην παραχτυπήσετε το μείγμα.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

 

Ποτίστε την πρώτη βάση-καρδιά με σιρόπι..

Στρώστε το πρώτο στρώμα της κρέμας.

Συνεχίστε με την δεύτερη βάση και μετά με την τρίτη.

Ποτίστε και την τρίτη βάση.

Εμείς βάλαμε το μείγμα του τυριού σε μεγάλο κορνέ μίας χρήσης

και στρώσαμε από κάτω μέχρι πάνω το γλυκό μας με μικρές ροζέτες.

Το ίδιο κάντε και από πάνω από το γλυκό.

Πασπαλίστε από πάνω με ψίχουλα από το παντεσπάνι.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

Τέλειο επιδόρπιο για να δείξετε πόσο τον αγαπάτε  ..

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου -Παναγιώτης Μαχαίρας)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON