ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΟ ΜΕ ΚΙΤΚΑΤ

Babe (1995)
“Μπέημπ, Το Ζωηρό Γουρουνάκι”
★★★★★★☆☆☆☆
Ένα γουρουνάκι μεγαλωμένο από τσομπανόσκυλα ονειρεύεται να αναλάβει και αυτό καθήκοντα φύλαξης προβάτων. (89 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 
Σκηνοθεσία: Κρις Νούναν
Ηθοποιοί: Τζέιμς Κρόμγουελ, Μάγδα Ζουμπάνσκι, Κριστίν Κάβανο

Η σειρά ταινιών Μπέιμπ, το Γουρουνάκι, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Άγγλου συγγραφέα Ντικ Κινγκ Σμιθ (Ο Μύθος της Λίμνης) και αν και ως επί των πλείστον είναι γλυκές οικογενειακές ταινίες, κάποιες σκηνές μπορεί να τρομάξουν τα μικρότερα παιδιά. 
Οι ταινίες αποτελούν χαριτωμένες περιπέτειες, με πληθώρα κωμικών στοιχείων, τα οποία απευθύνονται κατά κύριο λόγο στα παιδιά και είναι γεμάτες από την αρχή μέχρι το τέλος με θαυμάσιες εικόνες: στο ρεαλιστικό και ταυτόχρονα μαγικό αγρόκτημα και στη σκληρή πόλη με ζώα που μπορούν να μιλήσουν (το ένα στο άλλο, όχι στον άνθρωπο) και ατελείωτες εκπληκτικές λεπτομέρειες, όπως το τρίο ποντικιών που εισάγουν σκηνές τραγουδώντας.
Ωστόσο, το Μπέιμπ δεν είναι απλώς μια οπτική απόλαυση. Η ιστορία αυτού του γενναίου και καλόκαρδου γουρουνιού, το οποίο φαίνεται να μην έχει κανένα μέλλον, παρά να τρώει και μια μέρα να φαγωθεί, θα εμπνεύσει κάθε θεατή. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια ιστορία για το πόσο σημαντικό είναι ο άνθρωπος να βρίσκει ή να φτιάχνει για τον εαυτό του μια θέση μέσα στον κόσμο.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

(Για στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 30 cm)

9 μεγάλα αυγά

350 γρ ζάχαρη

180 γρ αλεύρι

100 γρ κόρν φλάουερ

80 γρ κακάο

4 βανιλέτες

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.

Βάζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι,το κόρν φλάουερ και το κακάο.

Προσθέτουμε μέσα στο μίξερ το μείγμα των αλεύρων κουταλιά-κουταλιά

και στο τέλος  το μπαίκιν πάουντερ  .

Βουτυρώνουμε το  σκεύος μας και το στρώνουμε με χαρτί

ψησίματος που το βουτυρώνουμε και αυτό.

Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 160-170C.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα 3.

Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα ..

Έτσι θα κοπεί καλύτερα.

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

Διαλύστε μέσα σε 1 μεγάλο φλιτζάνι ζεστό νερό 3 κουταλιές σοκολάτα σκόνη

 της Cadboury μαζί με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ και βρέξτε τα παντεσπάνια

σας με ένα πινέλο.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

 

1 λίτρο κρέμα γάλακτος φυτική

5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

400 γρ κουβερτουρα λιωμένη σε μπαίν μαρί (όχι ζεστή)

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη μέχρι να έχετε 

μια σφικτή σαντιγί..

Προσθέστε στην σαντιγί σας την λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια μαρίζα..

Αφήστε στο ψυγείο να σφίξει.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ

 

300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

300 γρ κρέμα γάλακτος ζωική

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας μέλι η γλυκόζη

1 κουταλάκι νεσκαφέ(προαιρετικό)

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι .

Βάλτε μέσα το βούτυρο, το μέλι,την κουβερτούρα και τον νεσκαφέ και ανακατέψτε

να ομογενοποιηθεί το μείγμα ..

Αφήστε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ/ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

 

Θα χρειαστείτε ρόζ ζαχαρόπαστα για να φτιάξετε τα γουρουνάκια και κιτ κατ για

την περίμετρο της τούρτας σας .

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε την σοκολατένια κρεμα σας..

Ρίξτε από πάνω μερικά drips από την γκανάς.

Συνεχίστε με το δεύτερο παντεσπάνι και την δεύτερη στρώση κρέμας.

Ποτίστε το τελευταίο παντεσπάνι σας.

 

Καλύψτε όλη την τούρτα σας με την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα..

Βάλτε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες..

 

Φτιάξτε τα γουρουνάκια σας.

 

Καλύψτε την τούρτα σας γύρω γύρω με τα κιτκάτ.

 

Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη γκανάς ..

Τοποθετήστε τα γουρουνάκια σας ..

Από τις πιο αγαπημένες μου τούρτες …

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON