ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΔΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (TO DIE FOR)

Tα Μπράουνις αν και με αμερικάνικη καταγωγή και σύντομη ιστορία, έχουν πλέον κατακτήσει τον κόσμο κι είναι αγαπημένο επιδόρπιο των  φίλων των γλυκών και κυρίως αυτών της σοκολάτας.  Ο μύθος λέει πως τα μπράουνις  φτιάχτηκαν κατά λάθος, όταν ένας σεφ στο The Palmer House Hotel στο Σικάγο το 1892,προσέθεσε λιωμένη σοκολάτα και όχι αρκετό αλεύρι με αποτέλεσμα το κέικ που ήθελε να φτιάξει να μην φουσκώσει αρκετά και το εσωτερικό του να είναι πολύ μαλακό κι αφράτο. Το λάθος, όμως, αυτό εκτιμήθηκε δεόντως και σήμερα τα μπράουνις είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά.

Αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα επιδόρπια του Palmer House ονομάζονταν μπράουνις. Το πρώτο πρόσωπο που έβαλε μια συνταγή για μπράουνις σε ένα βιβλίο μαγειρικής ήταν η  Φάννι Φάρμερ το 1896 στο The Boston Cooking-School Cookbook, η όποιος έβαλε σαν οδηγία, ζύμη μπισκότων ψημένη σε τετράγωνο ταψί. Αλλά αυτή η συνταγή δεν περιείχε σοκολάτα. Ένας αλλός μύθος, μιλάει για μια νοικοκυρά στη πόλη Μπάνγκορ στην Πολιτεία του Μέιν, που έκανε ένα κέικ σοκολάτας αλλά ξέχασε να προσθέσει σκόνη ψησίματος. Έτσι το κέικ της δεν σηκώθηκε σωστά. Αυτή η θεωρία βασίζεται σε βιβλίο μαγειρικής που δημοσιεύτηκε το 1912.

Όποια και να είναι η προέλευση σημασία έχει ότι στο σήμερα τα μπράουνις φτιάχνονται σε όλο τον κόσμο και με διαφορετικές προσμίξεις υλικών που τους δίνει ακόμα πιο ιδιαίτερη στοματική αίσθηση.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

300 γρ ζάχαρη

500 γρ βούτυρο λιωμένο

2 βανίλιες

4 αυγά

230 γρ λιωμένη κουβερτούρα

190 γρ αλεύρι κοσκινισμένο

70 γρ κακάο κοσκινισμένο

1 κουταλάκι κοφτό αλάτι

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

115 γρ κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια

 

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπώλ την ζάχαρη και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο.

Χτυπήστε καλά με το σύρμα και ρίξτε τα αυγά..Εξακολουθήστε το χτύπημα.

 

Ρίξτε μέσα στο μείγμα την λιωμένη σοκολάτα .

Συνεχίστε με το αλεύρι , το κακάο και το αλάτι.

Χτυπήστε με το σύρμα ,μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

Το τέλος προσθέστε τα κομματάκια της κουβερτούρας.Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με κακάο ταψί (24 επί 38 εκ)

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά ..

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

100 γρ λευκή σοκολάτα

100 γρ κουβερτούρα

200 γρ κρέμα γάλακτος

 

Βάλτε την κρέμα γάλακτος στην φωτιά να ζεσταθεί αλλά όχι να έρθει σε βρασμό.

Ρίξτε μέσα τις σοκολάτες και αφήστε τες στην άκρη για λίγο.

Ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν.

 

Μόλις βγούν τα Μπράουνις από τον φούρνο αφήστε να σταθούν λίγο,τρυπήστε με ένα σουβλάκι

και περιχύστε τα  με την σάλτσα σοκολάτας .

Απολαύστε τα σκέτα η με παγωτό όπως κάναμε εμείς ..

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON