ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΦΡΟΥΤΩΝ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Κλασικό γαλλικό επιδόρπιο που ονομάζεται και κρέμα Βαυαρίας(Bavarian creme). Έχει βελούδινη υφή και συνήθως αποτελείται από κάποια γεύση, όπως φράουλα για παράδειγμα, σαντιγί και ζελατίνη.

Για να διευκρινίσουμε  αν ρωτήσετε ένα καλό ζαχαροπλάστη θα σας πει 2 τρόπους να φτιάξετε Μπαβαρουάζ.. Τον πρώτο τον αναφέραμε ήδη (πολτό φρούτων-ζελατίνη- σαντιγί).Με βάση την συνταγή που θα σας δώσουμε παρακάτω μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποικιλία Μπαβαρουάζ, κάθε φορά με διαφορετικά φρούτα αλλάζοντας τον πουρέ του φρούτου στο μείγμα σας.

Ο δεύτερος τρόπος και πιο δύσκολος για να φτιάξετε κρέμα μπαβαρουάζ είναι με βάση την κρέμ αγκλαίζ( κρέμ αγκλαίζ-ζελατίνη-σαντιγί). Εν ευθέτω χρόνω θα δημοσιεύσω και αυτή την συνταγή την οποία μου εμπιστεύθηκε ένας πολύ καλός Σέφ,φίλος και παλιός μου συνεργάτης ..

Η δημιουργία της πιστώνεται σε έναν από τους πρώτους διεθνώς αναγνωρισμένους “celebrity chefs”, τον Marie-Antoine Carême (1784 – 1833), του οποίου τα γλυκά ενθουσίαζαν την παρισινή ελίτ, συμπεριλαμβανομένου του Ναπολέοντα.

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

900 γρ πουρέ φράουλας ( φρέσκια η κατεψυγμένη)

180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική 

100 γρ λικέρ φράουλα

54 γρ φύλλα ζελατίνας(11 φύλλα)

700 γρ σαντιγί( χτυπήστε 550 κρέμα γάλακτος+100 γρ άχνη + μια βανίλια) 

 

Βάλτε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό να μουλιάσουν και να μαλακώσουν καλά.

 

Τοποθετήστε τον πουρέ σε κατσαρόλα σε μπαίν μαρί μαζί με την ζάχαρη.

Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 80-85 βαθμούς(παστερίωση).

 

Προσθέστε το λικέρ και τις ζελατίνες καλά στυμμένες.

Τραβήξτε από την φωτιά και ανακατέψτε να διαλυθούν ..

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει καλά .

 

Προσθέστε την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά ,κυκλικά μέχρι να 

ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.

 

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει(4 ώρες περίπου) ..

Εγώ χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης την οποία την άλειψα ελαφρά με ηλιέλαιο.

Διατηρείται στο ψυγείο για 4 μέρες και στην κατάψυξη για 7 μέρες.

 

Ξεφορμάρετε βυθίζοντας την φόρμα σε ζεστό νερό για λίγο.

Ελαφριά ,αφράτη,φρουτένια κρέμα γεμάτη άρωμα..

Δοκιμάστε και με ροδάκινα η βερίκοκα. 

 

Διακοσμήστε με φρέσκιες φράουλες και σιρόπι.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON