ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΟΥΡΙΜΙ ΘΑΛΛΑΣΙΝΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΟΥΡΙΜΙ :Ιχθυοσκεύασμα με άρωμα, σύσταση, γεύση, χρώμα παρόμοια με αυτά του καβουριού. Είναι ιδιαίτερα αξιόλογο προϊόν απομίμησης καβουριού, το οποίο παράγεται στις χώρες της Άπω Ανατολής και ιδιαίτερα στην Ιαπωνία από πολύ παλιά. Στην αγορά διατίθεται σε μορφή δαγκάνων, οστακοουράς, γαρίδας, κυλίνδρων διαμέτρου 1 εκ. Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται ειδικώς επεξεργασμένη σάρκα ψαριών, εκχυλίσματα καβουριών, άρωμα καβουριών, άμυλο, αλάτι, σορβιτόλη, ανθρακικό ασβέστιο και άλλες βοηθητικές ύλες.

Βέβαια καλό θα ήταν να φτιάχναμε την σαλάτα που θα δείτε παρακάτω με πραγματικές γαρίδες , αστακό και καβουρόψιχα αλλά το κόστος  για τον μέσο Ελληνα ( αν υπάρχει πια αυτή η τάξη) θα ήταν τουλάχιστον απαγορευτικό …

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1 πακέτο βίδες 500 γρ

1 φλυτζάνι βρασμένο αρακά

1 κονσέρβα καλαμπόκι

1 κονσέρβα μαύρα φασόλια(προαιρετικά)

450 gr Σάλτσα Thousand islands η φτιάξτε δικιά σας ( συνταγή παρακάτω)

1 πακέτο σουρίμι αστακού

1 πακέτο σουρίμι καβουρόψιχας

1 πακέτο σουρίμι γαρίδας

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 

 

Βράστε τις βίδες,στραγγιστε τες και βαλτες τες σε ενα μεγαλο μπωλ.

 

Κάντε το ίδιο με το αρακά.

 

Προσθέστε στραγγισμένο καλά το καλαμπόκι και τα μαύρα φασόλια.

 

Κόψτε σε κομματάκια τα σουρίμι   και προσθέστε τα στο μπώλ..

Περιχύστε την σαλάτα με την σάλτσα σας.

 

Ρίξτε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βάλτε την στο ψυγείο μια ώρα προτού την σερβίρετε..

 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

2 φλιτζάνια μαγιονέζα

8 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης από βάζο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι τουρσί

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο λάχανο τουρσί

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο περασμένο από πρέσα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι (κόκκινο)

4 κουταλιές άσπρο ξίδι

αλάτι

Λίγο ταμπάσκο ( προαιρετικά)

Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ.

Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις.

Διατηρείται για 4-5 μέρες σε βάζο στο ψυγείο.

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON