Είναι ο έρωτας «θανατηφόρο δηλητήριο», όπως τον θέλει ο Σαίξπηρ, ή «γιατρικό»; Μήπως δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κοκτέιλ χημικών ουσιών που εκκρίνει ο εγκέφαλος;
Tι συμβαίνει τελικά στον οργανισμό μας όταν ερωτευόμαστε; Γιατί η καρδιά μας «φλέγεται» και το στομάχι μας «δένεται κόμπος»; Γιατί η διάθεσή μας ανεβαίνει ξαφνικά στα ουράνια, ενώ λίγο αργότερα πέφτει απότομα; Η βιοχημεία, οι νευροεπιστήμες και άλλοι κλάδοι των επιστημών προσπαθούν να ανακαλύψουν τις διεργασίες που συντελούνται στον οργανισμό τις στιγμές αυτές της απόλυτης ευτυχίας. Αν και δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν τον τρόπο που λειτουργούν οι ερωτευμένοι, όλα δείχνουν ότι ο έρωτας κάνει καλό στην υγεία!
Oι ερωτευμένοι βιώνουν μια κατάσταση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «στρεσογόνος». Ακριβώς δηλαδή όπως συμβαίνει σε περιόδους έντονου άγχους, ο οργανισμός απελευθερώνει κατεχολαμίνες, αυξάνονται τα επίπεδα της αδρεναλίνης και επομένως παρουσιάζεται ταχυκαρδία. Ως αποτέλεσμα, το ερωτευμένο άτομο συνήθως ιδρώνει, ανατριχιάζει και κοκκινίζει το πρόσωπό του.
Έχετε παρατηρήσει ότι, όταν είστε ερωτευμένοι, δεν έχετε όρεξη να φάτε; Μήπως αισθάνεστε ότι το στομάχι σας έχει «δεθεί κόμπος»; Σίγουρα δεν είστε οι μόνοι. Αν και οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για τη διεργασία που συντελείται στον οργανισμό, συμφωνούν ότι το σύμπτωμα αυτό είναι σύνηθες στα ερωτευμένα άτομα. Κατά πάσα πιθανότητα, πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι η σεροτονίνη, που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του συναισθήματος, παίζει σημαντικό ρόλο και στις διεργασίες πρόσληψης της τροφής.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 πακέτο Μιράντα Παπαδοπούλου σοκολάτα(390γρ)
3 μεγάλες κουταλιές της σούπας βούτυρο
600 γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου
700 γρ κρέμα γάλακτος Arla 35% λιπαρά
2 βανιλέτες Alsa
180 γρ λευκή σοκολάτα Νεστλέ
270 γρ σοκολάτα πραλίνα Νεστλέ
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες άγλυκο κακάο σκόνη κοσκινισμένο
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη σοκολάτα κάντμπουρυ σκόνη
Περάστε τα μπισκότα από το μούλτι .
Σε αντικολλητικό σκεύος βάλτε το βούτυρο να λιώσει.
Ρίξτε μέσα τα τριμμένα μπισκότα ..
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε συνεχώς για 5 λεπτά περίπου
μέχρι τα μπισκότα να πιουν όλο το βούτυρο και να σωταριστούν ελαφρά.
Στρώστε το μείγμα σε μια κουμπωτή φόρμα.
Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Λιώστε σε μπαίν μαρί την λευκή σοκολάτα και αφήστε την να κρυώσει.
Κάντε το ίδιο και για την σοκολάτα πραλίνα.
Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί .
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος,τις βανιλέτες εξακολουθώντας το χτύπημα .
Ρίξτε κατόπιν την λευκή σοκολάτα και χτυπήστε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί .
Βγάλτε το 1/3 του μείγματος από το μίξερ και βάλτε σε ένα μπολ.
Στο μείγμα που έμεινε στο μίξερ προσθέστε ( ενώ χτυπάτε) την λιωμένη πραλίνα σοκολάτα , την σοκολάτα σκόνη και το κακάο σκόνη.
Μόλις όλα σας τα υλικά ενοποιηθούν βάλτε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στην φόρμα σας και βάλτε στο ψυγείο για 15-20 να σφίξει λίγο ..
Στρώστε από πάνω το λευκό μείγμα και βάλτε ξανά στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου ..
Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας για να διακοσμήστε αυτό το υπέροχο και σε εμφάνιση και σε γεύση τσιζκέικ καρδιά..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)