ΚΑΠΚΕΙΚΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΟΚΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Γάλακτος, μαύρη, λευκή. Αυτά είναι εδώ και 80 χρόνια τα τρία βασικά είδη σοκολάτας που απολαμβάνουμε, άσχετα από τις διάφορες προσμίξεις και παραλλαγές που μας έχουν «κερδίσει» ή έχουμε απορρίψει στο πέρασμα των χρόνων.

 Μήπως όμως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό; Και τι θα λέγατε εάν αυτή η νέα σοκολάτα ήταν…σε μια απόχρωση του κόκκινου (όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί της ή κάπως ροζ όπως φαίνεται σε εμάς);

Ελβετοί επιστήμονες για λογαριασμό της εταιρεία Barry Callebaut που αποτελεί κολοσσό στη βιομηχανία της σοκολάτας, χρησιμοποίησαν κόκκινους κόκκους κακάο και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια γλυκιά πανδαισία- όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται. Ακριβώς δε εξαιτίας αυτών των κόκκινων κόκκων βέβαια, η σοκολάτα θα φέρει την ονομασία «Ruby»- ενώ είναι και ένας καλός τρόπος για να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες σοκολάτες που με προσθήκες φρούτων και χημικών ουσιών έχουν επίσης ροζ χρώμα.

 Η εταιρεία, που προχώρησε σε επίσημη παρουσιάζει, υποστηρίζει πως η σοκολάτα της έχει ελαφριά, κρεμώδη υφή και αποτελεί μια νέα αισθητική απόλαυση, μια νέα γευστική εμπειρία που δεν μοιάζει με τα όσα έχουν να προσφέρουν τα τρία βασικά είδη σοκολάτα αφού δεν είναι ούτε πικρή, ούτε, γλυκιά, ούτε και γαλακτώδης αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό.
 Ενθουσιασμένος μάλιστα φάνηκε και ο εμπειρογνώμονας σοκολάτας Agnus Kennedy ο οποίος μιλώντας στη Sun εκτίμησε μάλιστα, πως ακριβώς επειδή είναι τόσο ελαφριά και φρουτώδης, κάποιος μπορεί να παρασυρθεί πολύ εύκολα και να φάει μεγαλύτερή ποσότητα απ΄ότι από τα άλλα τρία είδη σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (24 κάπκεικς)

 

2,1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζανιού κακάο σκόνη κοσκινισμένο άγλυκο

2 φακελάκια νεσκαφέ

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

μισό κουταλάκι αλάτι

12 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft

1,1/2 φλυτζανιού ζάχαρη

4 αυγά και ένα ασπράδι

4 βανιλέτες η μια κουταλιά της σούπας εσάνς βανίλιας

1 φλυτζανι κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζανιού καφέ εσπρέσο( να έχει κρυώσει καλά)

Χαρτάκια ψησίματος για κάπ κέικς

 

Χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 165-170 c.

  

Προσθέστε τα αυγά ένα ένα και τις βανιλέτες..

 

Σε ένα μπώλ βάλτε το αλεύρι, το κακάο ,τον νεσκαφέ ,το αλάτι και το μπαίκιν.

Ρίξτε στο μίξερ το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος και τον εσπρέσο .

 

Βάλτε χαρτάκια ψησίματος μέσα στις θήκες για κάπκεικς.

Γεμίστε τα κατά τα 3/4 ..

 

Ψήστε περίπου για 20 λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν καλά..

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

200 γρ λευκή σοκολάτα 

1 σακουλάκι κόκκινα Candy melts(340 gr)

2 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη

λίγη κρέμα γάλακτος

κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Λιώστε σε σιγανή φωτιά  σε μπαίν μαρί τα Candy melts και την λευκή σοκολάτα .

Θα δείτε το μείγμα σας να σφίγγει.

Προσθέστε την μαργαρίνη και κρέμα γάλακτος τόση ώστε να έχετε ένα πυκνό αλλά ρευστό μείγμα.

Προσθέστε  κόκκινο χρώμα  ζαχαροπλαστικής.

Αφήστε λίγο να κρυώσει.

 

Bουτήξτε μέσα ένα ένα τα κάπκεικς σας ..

Αφήστε τα να κρυώσουν.

 

Συμπληρώστε την διακόσμηση με πράσινα φύλλα γκύ ( από ζαχαρόπαστα)..

Καλές Γιορτές!!

 

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON