ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΜΕ ΚΙΤΚΑΤ & SMARTIES

Μιας και τις τελευταίες μέρες μας έχει κατακλύσει η βροχή, η οποία συνεπάγεται και πολύ δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν γύρω μας, όλοι μας περιμένουμε πως και πως πότε θα βγει ξανά ο ήλιος, ώστε να ανέβει η διάθεση μας και όχι μόνο. Πριν βγει όμως ο ήλιος, συνηθίζεται μετά από μια βροχή να περιμένουμε πάντα να δούμε το ουράνιο τόξο. Το ουράνιο τόξο σε επιστημονικό επίπεδο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πολύχρωμο, οπτικό και μετεωρολογικό φαινόμενο, το οποίο χρειάζεται το συνδυασμό βροχής με ήλιου για να δημιουργηθεί.

Το ουράνιο  τόξο όμως συμβολίζει για τον καθένα από μας κάτι διαφορετικό σε προσωπικό επίπεδο.  Για μένα συμβολίζει την αισιοδοξία και την ελπίδα για καλύτερες μέρες σε όλους τους τομείς της ζωής μας, αναλόγως βέβαια με το τι ψάχνει  και ο καθένας από μας.

Κάποιος μπορεί να ενδιαφέρεται να βρει το άλλο του μισό και επειδή έχει περάσει πολλές φουρτούνες στα αισθηματικά του, να περιμένει να δει δηλαδή το ουράνιο τόξο στο πρόσωπο εκείνου ή εκείνης, που θα τον κάνει να ξεχάσει τα όσα πέρασε και να ζήσει όμορφες στιγμές ευτυχίας και αγάπης.

Κάποιος άλλος σε προσωπικό επίπεδο το ουράνιο τόξο το βλέπει στο πρόσωπο ενός φίλου, που θα τον στηρίξει στις δύσκολες στιγμές που περνά, ενώ μπορεί να υπάρχει και εκείνος που το αντικρίζει σε μια καινούργια εργασιακή ευκαιρία, η οποία θα έρθει μετά από πολλά εμπόδια επαγγελματικά και δυσκολίες και που θα του επιφέρει οικονομικά κέρδη και στιγμές ξεγνοιασιάς και ηρεμίας, χωρίς άγχος και στρες.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ

6 αυγά( χωρισμένα κρόκοι και ασπράδια)

100 γρ λευκή ζάχαρη

50 γρ καστανή ζάχαρη

25 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

25 γρ κόρν φλάουερ

2 βανίλιες 

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 c.

Αλείψτε βούτυρο ένα ταψί (38χ34).

Στρώστε χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να είναι καλυμμένα και τα τοιχώματα. 

Αλείψτε και το χαρτί ελαφρά με βούτυρο.

 

Χτυπήστε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα και προσθέστε την καστανή ζάχαρη(50γρ).

Αφήστε τα στην άκρη ..Μην τα πήξετε πάρα πολύ..

Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους με την λευκή  ζάχαρη(100 γρ) να αφρατέψουν

και να πάρουν κρεμώδη υφή..

Προσθέστε τις βανίλιες, το αλεύρι και το κόρν φλάουερ.

 

Βγάλτε το μπώλ από το μίξερ και με μια κουτάλα προσθέστε σιγά σιγά τα ασπράδια .

Ανακατεύετε απαλά από κάτω προς τα πάνω ..

Δεν θέλουμε να χαθεί ο αέρας που μας δίνει η μαρέγκα ..

Βάλτε το μείγμα στο ταψί .

Στρώστε το μείγμα με μια σπάτουλα .

Ψήστε  για 20 λεπτά περίπου.

Αναποδογυρίστε το αφού ψηθεί σε μια πετσέτα .

Αφήστε το να κρυώσει καλά.

 

Στο σύνολο θα χρειαστείτε 4 χρωματιστά παντεσπάνια για αυτή την τούρτα.

Εμείς φτιάξαμε ένα πορτοκαλί,ένα μπλέ,ένα κόκκινο και ένα πράσινο.

Για να τα χρωματίσετε θα χρειαστείτε αντίστοιχα χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Εμείς χρησιμοποιήσαμε χρώματα της Wilton σε πάστα.

Τα ρίξαμε στο μείγμα προτού αναμείξουμε το μείγμα με την μαρέγκα.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

 

250 γρ ζάχαρη

250 γρ νερό 

1 βανίλια 

2 σφηνάκια κονιάκ

2 κουταλάκια του γλυκού γλυκόζη

Βράστε για 5-6 λεπτά όλα τα υλικά μαζί .

Αφήστε να κρυώσει καλά.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

 

1200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

6 κουταλιές  της σούπας ζάχαρη άχνη

2 βανίλιες

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη

και μετά το άρωμα βανίλια.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 

1500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

10 κουταλιές  της σούπας ζάχαρη άχνη

200 γρ κακάο σκόνη άγλυκο κοσκινισμένο

2 βανίλιες

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη

και μετά το κακάο και το άρωμα βανίλια.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ

 

Με ένα πινέλο βρέξτε ελαφρά με το σιρόπι το πρώτο παντεσπάνι.

Στρώστε  ένα μέρος  κρέμα βανίλια..

Βρέξτε με το ίδιο τρόπο το δεύτερο παντεσπάνι.

Ξαναστρώστε κρέμα βανίλια.

Συνεχίστε με το τρίτο παντεσπάνι ( εδώ θα στρώσετε κρέμα σοκολάτα).

Σκεπάστε την τούρτα σας με το τελευταίο παντεσπάνι και βρέξτε το και αυτό ελαφρά.

Καλύψτε όλη την υπόλοιπη τούρτα σας με την κρέμα σοκολάτα.

Κολλήστε γύρω γύρω τα Κιτ κάτ.

Βάλτε από πάνω τα M & Ms..

Έτοιμη …

Εμείς βάλαμε τα παντεσπάνια μας με την ακόλουθη χρωματική σειρά :

Πράσινο, κόκκινο, μπλέ , πορτοκαλί..

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON