ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΙΓΚΛΟΥ

Το ιγκλού είναι μια κατοικία κατασκευασμένη από ορθογώνια κομμάτια πάγου που τοποθετούνται σε κυκλική διάταξη σχηματίζοντας ένα κυκλικό σπίτι. Ιγκλού μπορείς να συναντήσεις στους πόλους όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, κυρίως από τους Ινουίτ(Εσκιμώους). Το χιόνι που χρησιμοποιείται στην κατασκευή λόγω των αεροθαλάμων που διαθέτει είναι μονωτικό υλικό. Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι -45°C, η θερμοκρασία μέσα στο ιγκλού μπορεί να κυμαίνεται από -7°C μέχρι +16°C, όταν θερμαίνεται μόνο από το ανθρώπινο σώμα.Για να μεταδοθεί θερμότητα στο εσωτερικά του ιγκλού οι Εσκιμώοι καίνε λίπος φάλαινας.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 

9 αυγά

360 γρ ζάχαρη

210 γρ αλεύρι

150 γρ κόρν φλάουερ

2 βανιλέτες

1 κουταλάκι ( γεμάτο) μπαίκιν πάουντερ

 

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.

Βάλτε σε ένα μπώλ το αλεύρι  και  το κόρν φλάουερ.

Προσθέστε μέσα στο μίξερ το μείγμα των αλεύρων κουταλιά-κουταλιά και στο τέλος 
το μπαίκιν πάουντερ.

Βουτυρώστε και αλευρώστε καλά μια φόρμα (μισή μπάλα) διαμέτρου 23 εκ

και ύψους 9 εκ περίπου. 

Ρίξτε το μείγμα μέσα στην φόρμα .Μην την γεμίσετε μέχρι πάνω ..

Μπορεί να σας περισσέψει λίγο μείγμα..

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160-170C.

 

Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.

Το αφήνετε να κρυώσει καλά.

Ισιώστε με ένα μαχαίρι τυχόν φούσκωμα στο κάτω μέρος της μπάλας και  κόψτε στα 3.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

 

200 γρ ζάχαρη

200 γρ νερό 

1 βανίλια 

1 σφηνάκι κονιάκ

ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκόζη

Βράστε για 5-6 λεπτά όλα τα υλικά μαζί .

Αφήστε να κρυώσει καλά.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 

1500 γρ κρέμα γάλακτος Arla 35% λιπαρά

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας γεμάτες κακάο σκόνη άγλυκο κοσκινισμένο

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και προσθέστε σταδιακά την άχνη ζάχαρη.

Ρίξτε μέσα σιγά σιγά και το κακάο.

Χτυπήστε μέχρι να έχετε μια σφικτή σαντιγί.

Βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα προτού την χρησιμοποιήσετε.

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

 

Ποτίστε καλά με το σιρόπι το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε την κρέμα. 

 

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με όλα τα παντεσπάνια.

Αλείψτε με μια σπάτουλα εξωτερικά την μπάλα σας με την υπόλοιπη κρέμα

και βάλτε την στο ψυγείο.

 

Ανοίξτε  την ζαχαρόπαστα σας με πλάστη σε πάγκο που έχετε πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη.

Σκεπάστε την μπάλα σας προσεκτικά και πιέστε παντού να κολλήσει καλά 

η ζαχαρόπαστα για να μην έχετε <φουσκώματα>.

Φτιάξτε με ένα κομμάτι χοντρή ζαχαρόπαστα την πόρτα του Ιγκλού σας.

<Χαράξτε> με το ειδικό εργαλείο τους παγοκύβους πάνω στο Ιγκλού σας.

 

Φτιάξτε τα δενδράκια..Βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=lDvpQn3fUcg

 

Τους πιγκουίνους σας…Βίντεο εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=XvLK-3lQLBU

 

Eναν μικρό χιονάνθρωπο : https://www.youtube.com/watch?v=1CYVwEfIzbk

Μια φώκια : https://www.youtube.com/watch?v=q6z-QKMTjuo

Kαι ότι άλλο θέλετε να βάλετε σαν διακόσμηση στην τούρτα σας.

 

Enjoy!! Καλές γιορτές!!

 

 

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια /Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON