ΥΓΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ

Το αμύγδαλο δεν είναι ένας απλός ξηρός καρπός. Το αμύγδαλο, είναι ένα superfood, που για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι ανήκει καν στην οικογένεια των ξηρών καρπών, καθώς ουσιαστικά είναι ο σπόρος της αμυγδαλιάς, που κρύβεται μέσα στον καρπό της.

Το αμύγδαλο βγαίνει σε δυο εκδοχές, τη γλυκιά και την πικρή έκδοση, από τις οποίες η πρώτη είναι η βρώσιμη και η δεύτερη χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή του αμυγδαλέλαιου. Το αμύγδαλο ακόμα επεξεργάζεται και βγαίνει σε διάφορες μορφές, όπως είναι το γάλα από αμύγδαλο, το αλεύρι και το βούτυρο αμυγδάλου.

Τα αμύγδαλα εκτός από πολύ ιδιαίτερη γεύση παρέχουν πλήθος ευεργετικών στοιχείων σε εκείνον που τα καταναλώνει, καθώς είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πολλών σημαντικών αμινοξέων. Περιέχουν ακόμα χαλκό, βιταμίνες της ομάδας Β, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και υγιή λιπαρά. Επειδή όμως περιέχουν υψηλές περιεκτικότητες σε μονοακόρεστα λιπαρά και θερμίδες, καλό είναι να διατηρείτε το μέτρο στην κατανάλωσή τους και να περιορίζεστε σε μια χούφτα την ημέρα.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

4 αυγά χωρισμένα( σε ασπράδια και κρόκους )

200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο

150 γρ βούτυρο

10 γρ άγλυκο κακάο σκόνη κοσκινισμένο

100 γρ ψιλοτριμμένη αμυγδαλόψιχα

2 γρ αλάτι

5 ml εσάνς αμυγδάλου

100 γρ ζάχαρη

3-4 ώριμα  αχλάδια καθαρισμένα και  κομμένα σε λεπτές φέτες

 

Βουτυρώστε μια κουμπωτή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και στρώστε την με χαρτί ψησίματος.

Καλύψτε με χαρτί ψησίματος και την περίμετρο της φόρμας..

Αλείψτε ελαφρά με βούτυρο το χαρτί.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160-170 βαθμούς.

 

Λιώστε σε μπαίν μαρί την σοκολάτα και το βούτυρο.

Αφήστε να κρυώσει ελαφρά και προσθέστε τους κρόκους των αυγών.

Ανακατέψτε και προσθέστε το κακάο ,τα αμύγδαλα,το αλάτι και το άρωμα.

Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ και ρίξτε σταδιακά την ζάχαρη μέχρι η

μαρέγκα να κάνει μυτούλες.

 

Προσθέστε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στην μαρέγκα και ανακατέψτε απαλά για να 

μην χάσετε τον αέρα.

 

Ρίξτε το μείγμα στο σκεύος σας και τοποθετήστε από πάνω τα αχλάδια.

Ψήστε για 35-40 λεπτά.

 

Αφήστε να κρυώσει εντελώς και βάλτε το στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες

προτού το κόψετε.

Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON