ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ <ΚΟΥΜΠΙΑ> ΜΕ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Τον 13ο αιώνα, όταν και ανακαλύφθηκαν τα κουμπιά, τα οποία όπως κάθε νέα τεχνολογία, ήταν πολύ ακριβά. Το πουκάμισο ήταν ένα ρούχο που απευθυνόταν μόνο σε άντρες αρχικά. Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν δεξιόχειρες, αποφασίστηκε τα κουμπιά να μπουν στην αριστερή πλευρά για να κουμπώνονται πιο εύκολα τα πουκάμισα.

Τα κουμπιά στα γυναικεία ρούχα ήρθαν αργότερα, ωστόσο και πάλι ήταν είδος πολυτελείας για τα ενδύματα και επιλογή για αριστοκράτισσες. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, επειδή οι γυναίκες για τις οποίες προορίζονταν τα πουκάμισα δεν ντύνονταν ποτέ μόνες τους, αποφασίστηκε τα κουμπιά να μπουν στην αντίθετη πλευρά από αυτή των ανδρικών πουκαμίσων για να είναι πιο εύκολο για κάποια υπηρέτρια που στεκόταν απέναντι σε μια πλούσια κυρία, να κουμπώσει το πουκάμισό της.

Φτιάξτε μαζί μου τα πιο απολαυστικά κουμπιά που έχετε δεί ποτέ…

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ( 18 γεμιστά μπισκότα)

150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ άσπρη ζάχαρη

50 γρ ακατέργαστη ζάχαρη

1 αυγό και ένα ασπράδι

2 βανίλιες 

340 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ  κακάο σκόνη άγλυκο

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Χτυπήστε το βούτυρο με τις ζάχαρες να αφρατέψουν.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 C.

Ρίξτε το αυγό, το ασπράδι,το κονιάκ και το άρωμα.

Αλλάξτε εξάρτημα και βάλτε τον γάντζο στο μίξερ.

 

Ρίξτε το αλεύρι και το κακάο  και ζυμώστε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

 

Ανοίξτε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη σας ( 1 cm περίπου πάχος).

Κόψτε τα μπισκότα με το κουπάτ .

Βάλτε τα σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος.

 

 

Κόψτε ένα μικρό κύκλο με ένα πιο μικρό κουπάτ χωρίς να φτάσετε μέχρι κάτω.

Περιστρέφοντας  ένα πλαστικό καλαμάκι κάντε τις τρύπες από τα κουμπιά .

Βάλτε τα να ψηθούν για περίπου 8 λεπτά σε ταψάκια που έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος..

Αφήστε τα να κρυώσουν καλά..

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα Παυλίδη

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε μέσα την σοκολάτα..

Ανακατέψτε καλά να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα .

Αφήστε να κρυώσει πολύ καλά για να σφίξει και να μπορεί να αλείφεται.

Καλύτερα να την φτιάξετε πρώτη έτσι ώστε να έχει κρυώσει μόλις τελειώσετε

με τα μπισκότα σας.

Αλείψτε το κάτω μέρος του μπισκότου με  γκανάς  και κολλήστε από πάνω το άλλο μπισκότο.

Απολαύστε τα με καφέ η τσάι  κάθε στιγμή…

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON