ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ ΦΕΡΕΡΟ ΡΟΣΕ

Το δροσερό παγωτό μηχανής με την κρεμώδη μαλακή υφή μέσα στο τραγανό χωνάκι είναι η πλέον γλυκιά ανάμνηση. Μέσα στην μαγική “παγωτομηχανή” το φρέσκο γάλα αναμειγνύεται με την πλούσια κρέμα γάλακτος και προσφέρει παγωτό, όπως θα έπρεπε να είναι.

Σαν από παλιά… Το παγωτό μηχανής είναι σίγουρα μία από τις απολαύσεις, που όλοι έχουμε συνδεδεμένες με τα παιδικά μας χρόνια και ήταν διαθέσιμο στις κλασικές και αγαπημένες γεύσεις της βανίλιας και της σοκολάτας αλλά και σε ανάμειξη. 

Και μετά καθώς περνούσαν τα χρόνια  άρχισαν τα διλήμματα : χωνάκι,κυπελλάκι η ξυλάκι???

Σκεφτόμενη το παγωτό, θυμάμαι πάντα την 25η  Μαρτίου. Ήταν η ημέρα που ανεξαρτήτως καιρού έτρωγα το πρώτο παγωτό της χρονιάς και άρχιζα να τα μετράω για να χάσω το λογαριασμό κάπου τον Ιούνιο. Μου το αγόραζε η μαμά μου μετά την παρέλαση και θυμάμαι ακόμα την φωνή της να μου λέει < σιγά σιγά παιδάκι μου θα παγώσει ο λαιμός σου>..

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

(περίπου για 2 λίτρα παγωτό)

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

500 γρ κρέμα γάλακτος 35 %

1 φάκελο Γκαρνί Βανίλια σκόνη

3 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη κοσκινισμένο άγλυκο

3 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ η εσπρέσο ( η και παραπάνω αν το τραβάει η γεύση σας)

10 σοκολατάκια φερέρο ροσέ θρυμματισμένα

 

Βάλτε το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για μια ώρα να παγώσουν.

Βγάλτε τα υλικά από το ψυγείο .

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για λίγα λεπτά .

Προσθέστε  το Γκαρνί Βανίλια.

Ρίξτε σιγά σιγά το ζαχαρούχο  χτυπώντας συνεχώς.

Συνεχίστε με το κακάο και τον καφέ.

Βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη.

Βγάλτε το μετά από 40 με 45 λεπτά .

(εγώ συνήθως βάζω ολόκληρο τον κάδο του μίξερ στην κατάψυξη)

 

Θρυμματίστε τα σοκολατάκια και προσθέστε τα στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Βάλτε ξανά στην κατάψυξη να πήξει για 5-6 ώρες.

Στο διάστημα αυτό βγάλτε το 2-3 φορές και ανακατέψτε το ξανά με μια κουτάλα

η με μια σπάτουλα για να πάρει αέρα και να γίνει αφράτο.

Σερβίρετε με φουντούκια και μπισκότα ( η όπως αλλιώς εσείς θέλετε).

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON