ΣΑΡΛΟΤ ΛΕΜΟΝΙOY

Σαρλότ λοιπόν σήμερα, ένα κλασικό Γαλλικό γλυκό που αποτελείται από μια κρέμα “βαυαρίας” (bavarois) και παντεσπάνι ή σαβαγιάρ. Την έφτιαξε για πρώτη φορά ο διάσημος σεφ Marie-Antoine Carême για την κόρη του Γεωργίου του IV πριγκίπισσα Charlotte, εξού και το όνομα του γλυκού. Πέρα από την ιστορική της σημασία, η σαρλότ είναι ένα ελαφρύ γλυκό.

Οι συνδυασμοί είναι άπειροι όσο αφορά αυτό το Γλυκάκι.. Κρέμα βανίλια με φράουλες η Σαρλότ λεμονιού η Σαρλότ σοκολάτας η ότι άλλο εσείς επιθυμείτε…

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

900 γρ γάλα πλήρες

1 φάκελο ζελέ λεμόνι

70 γρ καστανή ζάχαρη

110 γρ κόρν φλάουερ

τον χυμό και το ξύσμα από 3 λεμόνια

1 πακέτο σαβουαγιάρ

Σιρόπι λεμονιού  για το πότισμα των σαβουαγιάρ

 

Ζεσταίνετε το γάλα  και ρίχνετε μέσα το ζελέ  και την ζάχαρη να διαλυθούν ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε μέσα το κόρν φλάουερ βροχηδόν με ένα μικρό τρυπητό..

Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών ..

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει ..

Τραβάμε από την φωτιά…

 

Βρέχουμε τα σαβουαγιάρ σε σιρόπι λεμονιού που έχουμε φτιάξει

με 150 γρ ζάχαρη+ 150 γρ νερό + 1 ολόκληρο λεμόνι…

Τα βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει..

 

Στρώνουμε μια κουμπωτή φόρμα διαμέτρου 26 εκ με σαβουαγιάρ κάτω και γύρω γύρω ..

Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες ..

Ξεφορμάρουμε και  σερβίρουμε .. Ελαφρύ και γεμάτο αρώματα λεμονιού..

 

Εμείς διακοσμήσαμε με κουλί φράουλας ..

 

Εσείς μπορείτε να την αφήσετε σκέτη η να προσθέσετε μέσα στο μείγμα φρέσκο

ψιλοκομμένο δυόσμο … 

 

Όπως και να την διακοσμήσετε είναι απόλαυση για τον ουρανίσκο..

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON