Στη Γαλλία λέγονται œuf mimosa και ως αυγά μιμόζα είναι πιο γνωστά και στην Ελλάδα. Στην Αμερική τα αποκαλούν deviled eggs (εξού και η δική μου μετάφραση ως “διαβολικά” αυγά) και είναι από τα πιο δημοφιλή ορεκτικά με δεκάδες παραλλαγές και ειδικές πιατέλες που πωλούνται στα καταστήματα για το σερβίρισμά τους.
Φυσικά τα αυγά δεν έχουν τίποτα το διαβολικό, απλά (όπως διάβασα στη wikipedia) μια εταιρία λάνσαρε στην αγορά το 1868 ζαμπόν και άλλα κρέατα με καυτερά καρυκεύματα και τα προώθησε στην αγορά με το επίθετο deviled για να δείξει ότι είναι καυτερά. Από τότε το επίθετο αυτό επεκτάθηκε και σε άλλα φαγητά που ανακατεύονται με καυτερά καρυκεύματα όπως στην περίπτωση αυτή τα αυγά που ανακατεύονται συνήθως με μουστάρδα Dijon. Θυμάμαι την μητέρα μου να τα σερβίρει στην Γιορτή του Πατέρα μου ( του Αγίου Γεωργίου) . Αποτελούν την καλύτερη λύση για να αξιοποιήσουμε τα κόκκινα αυγά που ξεμένουν μετά το Πάσχα.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αλάτι και πιπέρι
μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα
φυλλαράκια άνηθου η μαϊντανού για την διακόσμηση
Κόψτε τα αυγά σας στην μέση ..Βάλτε τους κρόκους σε ένα μπώλ.
Θρυμματίστε τους με ένα πιρούνι ..
Αλατοπιπερώστε .
Προσθέστε την μαγιονέζα και την μουστάρδα..
Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
Βάλτε το μείγμα σε ένα κορνέ και γεμίστε τα αυγά σας .
Διακοσμήστε με ένα φυλλαράκι άνηθο η μαϊντανό ..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)