Γίνε επίμονη κηπουρός και αφήσου στο μεθυστικό άρωμα του πιο καλοκαιρινού φρούτου.
Η φράουλα είναι πολυετές φυτό, μικρού αναστήματος, με θυσανώδη εμφάνιση και χαρακτηριστικά τρίλοβα φύλλα, στιλπνά στην επάνω επιφάνεια και ελαφρώς βελούδινα στην κάτω.
Τα άνθη της είναι άσπρα, μικρά και κανονικά. Παράγει στόλωνες, δηλαδή έρποντες βλαστούς που ριζώνουν στους κόμπους και από τους οποίους προκύπτουν νέα φυτά.
Η αρωματική και κόκκινη φράουλα μπορεί να θεωρείται καρπός αλλά στην πραγματικότητα τρώμε ένα μέρος του άνθους που διογκώνεται και γίνεται σαρκώδης, την ανθοδόχη.
Οι πραγματικοί καρποί της φράουλας είναι οι μικροί σκληροί σπόροι που βρίσκονται πάνω στη φράουλα.
Οι φράουλες διακρίνονται σε ποικιλίες που ανθίζουν και καρποφορούνπερισσότερες από μια φορά το χρόνο, οι λεγόμενες «πολύφορες» ή «των τεσσάρων εποχών» και σε ποικιλίες που δεν ξανά ανθίζουν, δηλαδή αυτές που καρποφορούν μια συγκεκριμένη εποχή.
Οι τελευταίες που είναι και οι πιο παραγωγικές χρησιμοποιούνται για τις εντατικές καλλιέργειες. Στις περιπτώσεις αυτές καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες, οι οποίες ωριμάζουν σταδιακά, για να υπάρχει συνεχής παραγωγή.
Οι πρώτες είναι λιγότερο παραγωγικές, όμως είναι πιο κατάλληλες για τους οικογενειακούς λαχανόκηπους, γιατί χρειάζονται λιγότερη φροντίδα. Τέλος, υπάρχουν και ποικιλίες οι οποίες είναι αναρριχώμενες και είναι κατάλληλες για μικρούς λαχανόκηπους ή ακόμα και για μπαλκόνια και βεράντες.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 συσκευασίες Ορεο κούκις των 154 γρ περασμένες απο το μούλτι
Μπορείτε να αντικαταστήσετε 50 γρ Ορεο με 50 γρ ψιλοκομμένα φουντούκια όπως έκανα εγώ.
3/4 φλυτζανιού λιωμένο βούτυρο
210 γρ γάλα εβαπορέ
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
125 γρ σοκολάτα γάλακτος
περίπου 10-12 φράουλες κομμένες στην μέση
φιλέ αμυγδάλου
Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπώλ μαζί με τα τριμμένα μπισκότα.
Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι να υγρανθεί το μείγμα καλά.
Στρώστε το σε φόρμα τάρτας διαμέτρου 27 εκ με αποσπώμενη βάση .
Πιέστε το μπισκότο να στρώσει όσο πιο καλά γίνεται.
Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά.
Ζεσταίνετε το γάλα ..(όχι να βράσει ).
Τραβήξτε από την φωτιά και ρίξτε μέσα τις σοκολάτες κομμένες σε κομμάτια .
Αφήστε στην άκρη για 3-4 λεπτά και μετά ανακατέψτε καλά.
Στρώστε το μείγμα στην τάρτα ..
Διακοσμήστε με τις κομμένες φράουλες .
Αφήστε την τάρτα σας σκέτη η ρίξτε από πάνω φιλέ αμυγδάλου ..
Βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες προτού την σερβίρετε..
Υπέροχη σοκολατοφραουλένια απόλαυση …
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)