ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ/Guest Chef : Γιώργος Σπυρόγλου

Το Soul Meze είναι μια δημιουργία του γνωστού chef Γιώργου Σπύρογλου. Ο Γιώργος, αφού έγραψε πολλά χιλιόμετρα σε κουζίνες γνωστών και βραβευμένων εστιατορίων της Ελλάδας, ήρθε με πολύ όρεξη στο πιο όμορφο σημείο της πλατείας, στο Νέο Καρλόβασι της Σάμου, για να εκπλήξει. Soul Meze, κουζίνα με ψυχή. Κουζίνα βασισμένη στους αγαπημένους ελληνικούς μεζέδες που εδώ αναδεικνύονται με απλότητα και μεράκι. Άριστα υλικά και εκλεκτές πρώτες ύλες, όλα έξυπνα συνδυασμένα με τη συνοδεία καλού σαμιώτικου κρασιού. Στο γραφικό σοκάκι, στα σκαλάκια δίπλα από το Δημαρχείο, καθίστε άνετα, απολαύστε τη ζωντάνια της πλατείας και τις πεντανόστιμες σπεσιαλιτέ. Στο Soul Meze θα συναντήσετε όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Το μοντέρνο και λιτό ύφος του εστιατορίου σε συνδυασμό με τους ευφάνταστους μεζέδες αποτελούν τους βασικότερους λόγους που έγινε στέκι από τις πρώτες κιόλας βδομάδες λειτουργίας του.

17467667_10155353388515827_1144260203_n 17467710_10155353392450827_1523976236_n

030420163138 030420163139

030420163143 030420163144

Ο Γιώργος μοιράστηκε μαζί μας την συνταγή για Αυθεντική Καστοριανή Τηγανιά .

Μια συνταγή που την κάνουν σε όλα τα σπίτια στην Καστοριά.

Φτιάξτε την και απολαύστε την μαζί με φίλους και καλό κρασί ..

 

YΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

tigania_nostalgia

1 κιλό συκώτι χοιρινό

2 νεφρά χοιρινά

1 κομμάτι σπλήνα χοιρινή

½ κιλό κρέας χοιρινό από κομμάτι με λίπος κομμένο σε κύβους 

3 κρεμμύδια

1 ποτήρι λευκό γλυκό κρασί Σάμου

1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ

1 κουταλάκι  γλυκού ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Bάζουμε τα εντόσθια σε  κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά(ζεμάτισμα).

Τα ξαφρίζουμε  ..

Τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα βάζουμε σε κρύο νερό να κρυώσουν .

Τα κόβουμε σε κύβους .

Τα σοτάρουμε μαζί με το κρέας ..Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

1303201313367

Σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και τα εντόσθια.

Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε με ρύζι η τηγανιτές πατάτες..

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

Επιμέλεια :Ρένα Κώστογλου
Πρωτότυπη συνταγή- Εκτέλεση συνταγής : Chef Γιώργος Σπυρόγλου
Φωτογραφίες : Chef Γιώργος Σπυρόγλου
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON