Το Soul Meze είναι μια δημιουργία του γνωστού chef Γιώργου Σπύρογλου. Ο Γιώργος, αφού έγραψε πολλά χιλιόμετρα σε κουζίνες γνωστών και βραβευμένων εστιατορίων της Ελλάδας, ήρθε με πολύ όρεξη στο πιο όμορφο σημείο της πλατείας, στο Νέο Καρλόβασι της Σάμου, για να εκπλήξει. Soul Meze, κουζίνα με ψυχή. Κουζίνα βασισμένη στους αγαπημένους ελληνικούς μεζέδες που εδώ αναδεικνύονται με απλότητα και μεράκι. Άριστα υλικά και εκλεκτές πρώτες ύλες, όλα έξυπνα συνδυασμένα με τη συνοδεία καλού σαμιώτικου κρασιού. Στο γραφικό σοκάκι, στα σκαλάκια δίπλα από το Δημαρχείο, καθίστε άνετα, απολαύστε τη ζωντάνια της πλατείας και τις πεντανόστιμες σπεσιαλιτέ. Στο Soul Meze θα συναντήσετε όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Το μοντέρνο και λιτό ύφος του εστιατορίου σε συνδυασμό με τους ευφάνταστους μεζέδες αποτελούν τους βασικότερους λόγους που έγινε στέκι από τις πρώτες κιόλας βδομάδες λειτουργίας του.
Ο Γιώργος μοιράστηκε μαζί μας την συνταγή για Αυθεντική Καστοριανή Τηγανιά .
Μια συνταγή που την κάνουν σε όλα τα σπίτια στην Καστοριά.
Φτιάξτε την και απολαύστε την μαζί με φίλους και καλό κρασί ..
YΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό συκώτι χοιρινό
2 νεφρά χοιρινά
1 κομμάτι σπλήνα χοιρινή
½ κιλό κρέας χοιρινό από κομμάτι με λίπος κομμένο σε κύβους
3 κρεμμύδια
1 ποτήρι λευκό γλυκό κρασί Σάμου
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Bάζουμε τα εντόσθια σε κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά(ζεμάτισμα).
Τα ξαφρίζουμε ..
Τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα βάζουμε σε κρύο νερό να κρυώσουν .
Τα κόβουμε σε κύβους .
Τα σοτάρουμε μαζί με το κρέας ..Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και τα εντόσθια.
Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε με ρύζι η τηγανιτές πατάτες..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Επιμέλεια :Ρένα Κώστογλου Πρωτότυπη συνταγή- Εκτέλεση συνταγής : Chef Γιώργος Σπυρόγλου
Φωτογραφίες : Chef Γιώργος Σπυρόγλου