ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

Όταν πρωτοπήγα πρώτη φορά στην Πάτμο ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 80 με τους γονείς μου.. Ξαναγύρισα αρκετά χρόνια μετά στην δεκαετία του 90 … και κόλλησα!! Η Πάτμος είναι ερωτεύσιμη!! Μοναδική!! Μυστηριώδης!! Μπορώ να παινευτώ ότι την ξέρω σαν την ανάποδη του χεριού μου !! Και οι άνθρωποι εκεί υπέροχοι!!Οι φίλοι μου !!
Ο Γιάννης ,η Γεωργία,ο Μπάμπης,η Νίτσα…!!
Και φυσικά τα γλυκά, τα πουγγάκια, τα αμυγδαλωτά, οι Πατμιακές τυρόπιτες από το ζαχαροπλαστείο του Κουμάνη στην πλατεία…..
Σήμερα λοιπόν αφιερώνω αυτή την ανάρτηση στο νησί που θα ήθελα να ζω, τουλάχιστον 6 μήνες τον χρόνο!!

patmos2

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

290820123351

3,1/2 κούπας ασπρισμένα αμύγδαλα ( 525 γρ)
2,1/2 κούπας ζάχαρη άχνη (375 γρ)
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
μισό κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
2 ασπράδια ελαφρά χτυπημένα
ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

290820123365
Αλέστε τα αμύγδαλα στο μούλτι.

Βάλτε τα  σε ένα μεγάλο μπώλ.Προσθέστε την άχνη.

Ανακατεύψτε καλά.

290820123370

Κάντε μια γούβα στην μέση και ρίξτε……τον χυμό λεμονιού….

290820123376 290820123379

…την εσάνς πικραμύγδαλου και τα μισά ασπράδια.

290820123383 

Δουλεύετε με τα δάκτυλα το μείγμα.

290820123385

Ρίξτε και το υπόλοιπο ασπράδι για να γίνει μια ζύμη μάλλον σφικτή.

290820123389 290820123402

Βάλτε άχνη σε μια πιατέλα..

Πλάστε τα αμυγδαλωτά σε σχήμα μικρού αχλαδιού η σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε.

290820123419

Βουτήξτε τα στην άχνη και βάλτε τα σε πιατέλα.

290820123412

Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη για να μην σας στεγνώσουν. Βγαίνουν 30 κομμάτια..

290820123420

    ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON