BOSTON CHOCOLATE CHIP ΚΟΥΚΙΣ

<Ψάχνοντας εδώ και πολύ καιρό την τέλεια συνταγή για Κούκις ..

Τραγανά απέξω αλλά μαστιχωτά από μέσα..Με γεύση γεμάτη καραμέλα βούτυρου και σοκολάτα…>

Μοιάζει με τρέιλερ για μαγειρική εκπομπή …

Η αλήθεια είναι ότι την έμπνευση για αυτή την αναζήτηση μου την έδωσε μια

υπέροχη εκπομπή στο Travel Channel με τίτλο Βizarre food in America ..

Η εκπομπή δεν ασχολείται μόνο με παράξενες γεύσεις όπως λέει ο τίτλος της

αλλά και με την αμερικάνικη γαστρονομία από άκρη σε άκρη της ηπείρου.

Σε ένα επεισόδιο που γυρίστηκε στην Βοστόνη είδα μια διαφορετική τεχνική που

χρησιμοποιούν  για να φτιάξουν αρωματικά κούκις με chips σοκολάτας ..

Οι Bοστωνέζοι περηφανεύονται ότι φτιάχνουν τα καλύτερα κούκις

στον κόσμο..Το πρόβλημα ήταν να βρώ την συνταγή …

Και φυσικά  δεν την έδιναν στην εκπομπή …

Είναι  επτασφράγιστο μυστικό που περνάει από γενιά σε γενιά ..

Άρχισα λοιπόν τους πειραματισμούς ..Δοκίμασα αρκετούς συνδυασμούς  αλλά δεν έμενα ευχαριστημένη …

Μέχρι που πραγματικά η γεύση,το άρωμα και η υφή των κούκις που βγήκαν από τον φούρνο μου με συνεπήραν ..

Ο αμερικάνικος λαός είναι κράμα πολλών εθνοτήτων,γιαυτό ίσως η κουζίνα του είναι τόσο πλούσια και πολυεπίπεδη ..

Και για όποιον < άπιστο>αμφιβάλλει σας διαβεβαιώ ότι  η κουζίνα τους

δεν περιλαμβάνει μόνο χάμπουργκερ,πίτσα και μηλόπιτα …

Οι επιλογές είναι άπειρες και διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία και από τον

βορρά στον νότο…

 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

2801201736174 (2)

1,3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις(224 γρ)

μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

200 γρ βούτυρο ( όχι μαργαρίνη) Lurpack

μισό φλιτζάνι λευκή ζάχαρη(100 γρ)

3/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη (150 γρ)

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι

2 βανίλιες

1 μεγάλο αυγό και 1 κρόκο

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κουβερτουρα  ΙΟΝ  72% κακάο(175 γρ)

2801201736142 (2) 2801201736145 (2)

Βάλτε σε ένα μπώλ το αλεύρι και την σόδα.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς(αέρα και αντιστάσεις).

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τα 140 γρ από το βούτυρο ..

Ζεστάνετε το βούτυρο σας σε μέτρια φωτιά κουνώντας συνεχώς το σκεύος

έτσι ώστε να γυρίζει κυκλικά μέσα στο κατσαρόλι.

Το βούτυρο θα αλλάξει χρώμα σε λίγα λεπτά και θα γίνει χρυσό -καφέ.

2801201736151 (2)

Ρίξτε το σε ένα πυρίμαχο μπολ και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο

ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να λιώσει .

2801201736156 (2)

Προσθέστε τις 2 Ζάχαρες,το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ρίξτε μέσα τα αυγά και ανακατέψτε ξανά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο..

Είναι σημαντικό η μαύρη ζάχαρη να είναι φρέσκια ,υγρή  και χωρίς βόλους  αλλιώς

τα κούκις θα βγουν πιο στεγνά από ότι πρέπει..

2801201736158 (2)

Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 3 λεπτά και ανακατέψτε ξανά για μισό λεπτό..

Επαναλάβετε την διαδικασία άλλες 2 φορές μέχρι το μείγμα να είναι πηχτό, απαλό και γυαλιστερό.

2801201736165 (2)

Ρίξτε μέσα το μείγμα των αλεύρων και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι η μια σπάτουλα  περίπου για 1 λεπτό.

Προσθέστε την σοκολάτα και ανακατέψτε ξανά …

Δεν θα πρέπει να βλέπετε θύλακες με αλεύρι πουθενά στο μείγμα σας.

2801201736168 (2)

Στρώστε 2 ταψάκια με αντικολλητικό χαρτί και φτιάξτε  μπαλάκια ζύμης,

(περίπου 16 μπαλάκια – 3 κουταλιές της σούπας το καθένα)

Βάλτε τα με απόσταση μεταξύ τους ( 5 εκατοστά το ένα από το άλλο).

Τα κούκις θα απλώσουν καθώς θα ψήνονται.

2801201736175 (2)

Ψήστε τα για 10-12  λεπτά   μέχρι να πάρουν χρυσό καφέ χρώμα .

Απέξω τραγανά και μαλακά και μαστιχωτά στο εσωτερικό.

Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν καλά πριν τα μετακινήσετε .

2901201736194 (2)

Καθώς θα ψήνονται η κουζίνα σας θα πλημμυρίσει με άρωμα καραμέλας -βουτύρου

μαζί με σοκολάτα.

IMG_20170130_142340_644 (2)

Τα καλύτερα Κούκις που έχω φάει μέχρι τώρα ( και πιστέψτε με έχω φάει αρκετά).

 

 

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON