Read more :http://www.tovima.gr/science/article/?aid=497451
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ :https://koykoycook.gr/?p=760
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ζεστό νερό
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας ρόφημα Κάντμπουρυ
1 κουταλάκι της σούπας κακάο σκόνη άγλυκο
1 σφηνάκι κονιάκ
Αναμείξτε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
3 κουτιά κρέμα Μόρφατ
2 σοκολάτες πραλίνες των 170 γρ η καθεμιά
4 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού(η Νουτέλα η μερέντα)
Λιώστε τις σοκολάτες σε μπαίν μαρί και ρίξτε μέσα την Νουτέλα.
Ανακατέψτε να ομογενοποιηθουν.
Αφήστε να κρυώσει λίγο το μείγμα σοκολάτας.
Χτυπήστε τις Μόρφατ( αφού τις έχετε βάλει πρώτα μια ώρα στο ψυγείο).
Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
4 κρέμες μόρφατ
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες η ένα κουταλάκι του γλυκού εσάνς καραμέλας βουτύρου
φούξια, κίτρινο και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι(με πινέλο) και στρώστε μια δόση κρέμα σοκολάτα.
Συνεχίστε με δεύτερο παντεσπάνι .
Ποτίστε ελαφρά το πάνω παντεσπάνι.
Βάλτε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Χτυπήστε τις κρέμες και προσθέστε την άχνη και τις βανίλιες .
Καλύψτε όλη την τούρτα σας με ένα λεπτό στρώμα κρέμας (άσπρη).
Στα 1/4 της υπόλοιπης κρέμας προσθέστε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Στα 2/4 προσέξτε το κίτρινο χρώμα και στα άλλα 2/4 προσθέστε το φούξια χρώμα .
Κάντε τα φούξια τριαντάφυλλα γύρω γύρω από την τούρτα σας.
Βρείτε το μέσον της τούρτας σας στο πάνω μέρος και κάντε τα πράσινα τριαντάφυλλα.
Καλύψτε την υπόλοιπη τούρτα με κίτρινα τριαντάφυλλα.
Απολαύστε την μαζί με τους αγαπημένους σας ..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)