ΤΟΥΡΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ SWIRL ROSE TRICOLORE

Φανταστείτε μια καθημερινότητα όπου η κούπα του καφέ σας δεν έχει χρώμα, η πορτοκαλάδα είναι γκρίζα, ο ουρανός άχρωμος, τα ρούχα βαρετά και το γύρω περιβάλλον απλά αδιάφορο. Φρίκη; Τώρα φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα καταπράσινο λιβάδι γεμάτο ανθισμένα λουλούδια και πολύχρωμες πεταλούδες που «χορεύουν» στον ρυθμό των χρωμάτων και των αρωμάτων. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο τα χρώματα μπορούν να «παίξουν» με την ψυχολογία μας, να μας φτιάξουν ή να μας χαλάσουν τη διάθεση αντίστοιχα.
Είναι όμως τα πράγματα τόσο απλά ή υπάρχει άραγε ένα πιο περίπλοκο υπόβαθρο; Με βάση ποια κριτήρια βαπτίζουμε ένα χρώμα «αγαπημένο» και γιατί όταν καλούμαστε να διαλέξουμε ένα αντικείμενο ανάμεσα σε πολλά καταλήγουμε σε μια συγκεκριμένη χρωματική επιλογή; Αναζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά μιλήσαμε με την ψυχολόγο δρα Κάρεν Σλος από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Μπέρκλεϊ, που μαζί με τον καθηγητή Στίβεν Πάλμερ προσπάθησαν να εξηγήσουν τον μηχανισμό πίσω από τις χρωματικές μας προτιμήσεις.
«Οι χρωματικές μας προτιμήσεις φαίνεται πως ενθαρρύνουν τις αποφάσεις μας. Ανεξαρτήτως χρώματος, τα ρούχα μας προσφέρουν ζεστασιά, τα iPod παίζουν μουσική και τα αυτοκίνητα μας πηγαίνουν στον προορισμό μας. Το ίδιο αντικείμενο μπορεί να παράγεται σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ωστόσο κάθε φορά αφιερώνουμε χρόνο και ενέργεια προκειμένου να επιλέξουμε το τέλειο για εμάς προσωπικά. Δεδομένου λοιπόν ότι τα χρώματα σημαίνουν τόσο πολλά για τον καθέναν από εμάς, αποφασίσαμε να διερευνήσουμε το γιατί μας αρέσουν συγκεκριμένα χρώματα αλλά και γιατί έχουμε χρωματικές προτιμήσεις εξ αρχής» εξηγεί στο «Βήμα» η δρ Σλος.

Read more :http://www.tovima.gr/science/article/?aid=497451

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

1201201735877 (2)

ΣΥΝΤΑΓΗ  ΕΔΩ :https://koykoycook.gr/?p=760

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

1201201735882 (2)

3/4 φλιτζανιού του τσαγιού  ζεστό νερό

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη 

2 κουταλιές της σούπας ρόφημα Κάντμπουρυ 

1 κουταλάκι της σούπας κακάο σκόνη άγλυκο

1 σφηνάκι κονιάκ

Αναμείξτε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

20170113_164006 (2)

3 κουτιά κρέμα Μόρφατ

2 σοκολάτες πραλίνες των 170 γρ η καθεμιά

4 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού(η Νουτέλα η μερέντα)

1201201735868 (2)

Λιώστε τις σοκολάτες σε μπαίν μαρί και ρίξτε μέσα την Νουτέλα.

Ανακατέψτε να ομογενοποιηθουν.

Αφήστε να κρυώσει λίγο το μείγμα σοκολάτας.

Χτυπήστε τις Μόρφατ( αφού τις έχετε βάλει πρώτα μια ώρα στο ψυγείο).

Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα.

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 

20170113_164030 (2)

4 κρέμες μόρφατ

1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

2 βανίλιες η ένα κουταλάκι του γλυκού εσάνς καραμέλας βουτύρου

φούξια, κίτρινο και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

1201201735887 (2)

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι(με πινέλο) και στρώστε μια δόση κρέμα σοκολάτα.

Συνεχίστε  με  δεύτερο παντεσπάνι .

Ποτίστε ελαφρά το πάνω παντεσπάνι.

1201201735890 (2)

Βάλτε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

1201201735896 (2)

Χτυπήστε τις κρέμες και προσθέστε την άχνη και τις βανίλιες .

Καλύψτε όλη την τούρτα σας με ένα λεπτό στρώμα κρέμας (άσπρη).

1201201735914 (2)

Στα 1/4 της υπόλοιπης κρέμας προσθέστε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Στα 2/4  προσέξτε  το  κίτρινο χρώμα και στα άλλα 2/4  προσθέστε το φούξια χρώμα .

Κάντε τα φούξια τριαντάφυλλα γύρω γύρω από την τούρτα σας.

1201201735900 (2)

Βρείτε το μέσον της τούρτας σας στο πάνω μέρος και κάντε τα πράσινα τριαντάφυλλα.

1201201735909 (2)

Καλύψτε την υπόλοιπη τούρτα με κίτρινα τριαντάφυλλα.

1201201735922 (2)

 Απολαύστε την μαζί με τους αγαπημένους σας ..

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON