<Είναι μερικά χρόνια τώρα που σκέφτομαι ότι θα άξιζε τον κόπο να φτιαχτεί ένα ρεστοράν το οποίο να σερβίρει όλο το κλασικό ρεπερτόριο της λεγόμενης διεθνούς κουζίνας (γαρίδες κοκτέιλ ή μπέικον, φιλέτο πουάβρ, σίζαρ σάλαντ, κρέπες φλορεντίν, κρεπ σουζέτ). Τώρα που απελευθερωθήκαμε οριστικά από τα δεσμά τους, τώρα που φύσηξε αέρας καθαρός στις κουζίνες και δεν μας καταπιέζουν θεωρούμενες ως αποκορύφωμα της γαστρονομίας αυτές οι σπεσιαλιτέ, είναι καιρός να τις καταξιώσουμε με δέοντα τρόπο στο σήμερα. Άλλωστε, ποιος μπορεί να πει εύκολα όχι σε γαρίδες κοκτέιλ που δεν έχουν καμία σχέση με δημοσιοϋπαλληλική ρουτίνα, αλλά σερβίρονται με ολόφρεσκες γαρίδες και μαγιονέζα; Άψογες βερσιόν της international cuisine, τις βρίσκουμε σποραδικά σε καλά εστιατόρια του πλανήτη. Ξέρω ότι μερικοί προβληματίζονται να τις επαναφέρουν στα μενού τους. Πιστεύω, όμως, ότι είναι καιρός να χειροκροτήσουμε και πάλι, δεόντως σερβιρισμένες, τις γαρίδες κοκτέιλ.>
Πηγή :Δημήτρης Αντωνόπουλος dantonopoulos@athinorama.gr
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 γρ Γαρίδες μεσαίου μεγέθους βρασμένες και καθαρισμένες
1 μέτριο μαρούλι ψιλοκομμένο η Αιςμπεργκ
φυλλαράκια μαϊντανού
Βάλτε τις γαρίδες με μπόλικο νερό να βράσουν μαζί με λίγο αλάτι.
Τις καθαρίζετε αφού κρυώσουν.
Φτιάξτε την σώς.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΚΟΚΤΕΙΛ
3 κουταλιές κέτσαπ
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας Worcestershire Sauce
Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Βάζετε σε ένα ψηλό ποτήρι( του μαρτίνι η της σαμπάνιας) το μαρούλι ψιλοκομμένο η
το Αιςμπεργκ στο κάτω μέρος σαν βάση.
Τοποθετείτε μέσα τις γαρίδες και περιχύνετε με την σώς.
Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Σερβίρονται κρύες.
Στολίστε προτού τις σερβίρετε με 1-2 γαρίδες τα χείλη του ποτηριού μαζί
με φυλλαράκια μαϊντανού.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)