Ένας από τους χιλιάδες λόγους για να αγαπάμε την σοκολάτα είναι, όχι μόνο η ευχαρίστηση που νιώθουμε όταν την απολαμβάνουμε, αλλά και όταν την ξετυλίγουμε, την οσφραινόμαστε, την κοιτάμε ή την νιώθουμε.
Όταν την ξετυλίγουμε από την συσκευασία της ή όταν αγγίζουμε τα απαλά χαρτιά συσκευασίας που την καλύπτουν, όταν ανοίγουμε ένα κουτί σοκολατάκια, ο μηχανισμός της προσδοκίας έχει ήδη πάρει μπρος!
Η αγνή σοκολατένια μυρωδιά είναι σαν άρωμα και η σοκολάτα μοιάζει τόσο απαλή που θέλουμε να την … δαγκώσουμε, σπάζοντας ένα κομματάκι, μ’ ένα ανεπαίσθητο και γαργαλιστικό κρακ! Όταν τελικά περάσει την πύλη των χειλιών, λιώνει αμέσως στο στόμα και μας πλημμυρίζει με μια ανείπωτη αισθησιακή απόλαυση.
Η σοκολάτα αξιοποιήθηκε κατά κόρον σαν δώρο. Όταν προσφέρεται ένα κουτί με υψηλής ποιότητας σοκολάτα, αυτό είναι αρκετό για να υφάνει δεσμούς φιλίας μεταξύ των ανθρώπων σε πολλά επίπεδα.
Η σοκολάτα επίσης δημιουργεί πολύτιμη πολιτιστική κοινωνική και πνευματική αφύπνιση.
Ένα μικρό κουτί σοκολατάκια μπορεί να πει χιλιάδες ευχαριστώ σε μια οικοδέσποινα ή στον αγαπημένο-η. Επίσης μπορεί να πει “καλή τύχη”, “συγχαρητήρια”, “καλό ταξίδι” ή “συγνώμη”.
Η βασίλισσα Βικτορία της Αγγλίας, κάποτε, έστειλε 2.268 κιλά σοκολάτας στα πιστά στρατεύματά της, για τα Χριστούγεννα.
Οι πωλήσεις εκτοξεύονται σε περιόδους όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, την ημέρα της μητέρας, του Αγίου Βαλεντίνου και άλλες.
Δεν υπάρχει χώρα του κόσμου που να μην συμπεριλάβει την σοκολάτα σαν μέρος της γαστρονομικής κουλτούρας της. Και είναι οι σοκολατένιες εμπειρίες που ενώνουν παγκόσμια τους εραστές της σοκολάτας, που απολαμβάνουν την “Τροφή των Θεών”.
http://www.chocolab.gr/istoria-sokolatas/item/50-skoloata-apolafsi
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(60 κομμάτια περίπου)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
320 γρ μαύρη κουβερτούρα
170 γρ σοκολάτα πραλίνα
3,3/4 φλυτζάνια τρίμματα από ξερό κέικ,κούκις η μπισκότα
80 γρ χοντροτριμμένα φουντούκια στο μούλτι
Κοσκινισμένο άγλυκο κακάο σκόνη
Βράστε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο και το μέλι.
Τραβήξτε από την φωτιά και ρίξτε μέσα τις σοκολάτες κομμένες σε κομματάκια.
Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά ..
Ανακατέψτε καλά να λιώσουν οι σοκολάτες..
Προσθέστε τα τρίμματα στο μείγμα της σοκολάτας.
Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα να κρυώσει..
Βάλτε γάντια μιας χρήσης και πλάστε μικρα μπαλάκια.
Ρίξτε τα σε ένα ταψάκι που έχετε βάλει το τριμμένο φουντούκι..
Κάντε το ίδιο σε ένα άλλο ταψάκι που έχετε κοσκινίσει μέσα το κακάο.
Ετοιμάστε καραμελόχαρτα..
Κυλήστε τα τρουφάκια σας μέσα στο φουντούκι η στο κακάο..
Έτοιμα..!! Δεν χρειάζονται ψυγείο..
Ιδανικά για κέρασμα η για δώρο..
Χρόνια πολλά!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)