Όταν αποφασίζεις να φας ένα καλό πρωινό, οφείλεις να προσφέρεις στον εαυτό σου αυγά. Και να τα συνοδεύσεις με τα δύο διαχρονικά αξιώματα. 1) Τα αυγά πρέπει να είναι τηγανητά και 2) τα αυγά συνοδεύονται με bacon. Είτε χτυπηθούν για να γίνουν ομελέτα, είτε μείνουν ακέραια και στρογγυλά στο τηγάνι περιτριγυρισμένα από λεπτοκομμένο ή χοντροκομμένο και ζουμερό bacon.
Το θέμα είναι ότι δεν είσαι αναγκασμένος να μπεις στο δίλημμα ομελέτα ή αυγά τηγανητά. Γιατί υπάρχουν διάφορες παραλλαγές εκεί έξω για να δοκιμάσεις κι εσύ στο σπίτι σου. Όχι, δεν θα έχει τρομακτική διαφορά το ένα πιάτο από το άλλο. Αλλά μπορεί και να σε ψήσει να πειραματιστείς.
Η έννοια του πρωινού όμως δεν σταματά εδώ.Αφιερώνουμε λοιπόν αυτή την ανάρτηση σε αυτή την υπέρτατη λιγούρα που σε πιάνει όταν ξυπνάς ένα πρωί, δεν έχεις να πας στη δουλειά και αποφασίζεις να χαρίσεις στον εαυτό σου ένα σωστό πρωινό.
Ξεκινώντας από τα φουρνιστά αυγά. Εκείνα που χρειάζεται να προθερμάνεις έναν φούρνο, να κρατάς χρόνο και να βγάζεις ένα κολασμένο ταψί με το αποτέλεσμα. Τι; Δεν έχεις ξαναβάλει αυγά στον φούρνο; Ώρα να το κάνεις..
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μικρά στρογγυλά ψωμάκια η ψωμάκια για χάμπουργκερ
Μικρά αυγά
αλάτι-πιπέρι
Μπέικον η ζαμπόν (προαιρετικά)
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150 βαθμούς.
Κόψτε τα ψωμάκια από πάνω..
Βγάλτε με ένα μικρό μαχαιράκι την ψίχα.
Σπάστε τα αυγά και βάλτε τα μέσα στα ψωμάκια .
Αλατοπιπερώστε.
Βάλτε πάλι από πάνω τα καπάκια από τα ψωμάκια.
Έτσι τα αυγά σας θα ψηθούν αλλά θα είναι ζουμερά χωρίς να ξεραθούν.
Αν θέλετε βάλτε ένα κομμάτι ζαμπόν η μπέικον κάτω από τα αυγά.
Βάλτε στον φούρνο και ψήστε περίπου για 15-20 λεπτά..
Συνοδέψτε τα με φρέσκο χυμό, τσάι η καφέ..
Ψάχνουμε πάντα καινούργιους τρόπους να μαγειρέψουμε αυγά..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)