ΦΟΝΤΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Τα πιο συνηθισμένα αποξηραμένα φρούτα είναι οι σταφίδες, οι χουρμάδες, τα δαμάσκηνα, τα σύκα και τα βερίκοκα, τα οποία δεν περιέχουν και ζάχαρη, λόγω του ότι από μόνα τους είναι αρκετά γλυκά.

Στο εμπόριο είναι επίσης διαθέσιμα το μάνγκο, το μήλο, η παπάγια, η φράουλα, τα φραγκοστάφυλα, τα κεράσια, ο ανανάς, τα βατόμουρα, οι μπανάνες και τα μούρα, τα οποία συνήθως τα βρίσκουμε σε ζαχαρωμένη μορφή, δηλαδή με επικάλυψη ζάχαρης.

Καταλαβαίνεις και από μόνη σου ότι καλό είναι να μην επιλέγεις εκείνα με επιπρόσθετη ζάχαρη ή σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη. Η καλύτερη επιλογή είναι τα “αγνά” και χωρίς ζάχαρη φρούτα ή αυτά που περιέχουν λίγο μέλι.

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι εξαιρετικά θρεπτικά καθώς είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Στην πραγματικότητα, περιέχουν περίπου την ίδια ποσότητα θρεπτικών συστατικών σε σχέση με τα φρέσκα φρούτα. Έτσι, μια μερίδα αποξηραμένων φρούτων μπορεί να παρέχει ένα μεγάλο ποσοστό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ιχνοστοιχείων, όπως για παράδειγμα, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, σίδηρο, σελήνιο, κάλιο, χαλκό, φυλλικό οξύ. Επίσης, όπως προανέφερα, χαρακτηρίζονται για την υψηλή περιεκτικότητα των αντιοξεδιδωτικών τους, τα οποία έχουν θετική επίδραση στην υγεία καθώς βελτιώνουν την ροή του αίματος, την υγεία του πεπτικού συστήματος, ενώ ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο της εμφάνισης αρκετών παθήσεων.

Επιπρόσθετα, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν αποξηραμένα φρούτα έχουν την τάση να διατηρούν χαμηλότερα το βάρος τους, ενώ και ο οργανισμός τους φαίνεται να αποθηκεύει περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με εκείνους τους ανθρώπους που δεν καταναλώνουν καθόλου αποξηραμένα φρούτα.

0212201634564-2

http://www.tlife.gr/fitness/212/Apoksiramena-froyta-THermides-kai-diatrofiki-aksia-Mas-paxainoyn-telika/0-113139

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

0112201634529-2

4 Lacta γάλακτος των 85 γρ η καθεμία

3 κουβερτούρες των 125 γρ η καθεμιά

250 γρ χουρμάδες

250 γρ δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια

250 γρ αποξηραμένα βερίκοκα

100 γρ καβουρντισμένα αμύγδαλα

0112201634524-2

Λιώστε τις σοκολάτες σε μπαίν μαρί σε χαμηλή φωτιά.

0112201634517-2 0112201634523-2

Κάντε μια μικρή τομή και αφαιρέστε από τους χουρμάδες τα κουκούτσια.

Ανοίξτε τα φρούτα και βάλτε μέσα από ένα αμύγδαλο.

0112201634535-2 0112201634536-2

0112201634537-2 0112201634541-2

Βουτήξτε τα μέσα στην λιωμένη σοκολάτα .

0112201634546-2

Βάλτε τα πάνω σε χαρτί ψησίματος να κρυώσουν  μέχρι να πήξει η σοκολάτα.

0212201634569-2

Μπορείτε να να βάλετε μέσα σε καραμελόχαρτα και να τα προσφέρετε για κέρασμα η για δωράκια.

Αν θέλετε αντικαταστήστε το αμύγδαλο με μισό καρύδι.

0212201634568-2

Μπορείτε να αρωματίσετε την σοκολάτα με μισό κουταλάκι του γλυκού εσάνς  ρούμι .

 0212201634570-2

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON