ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ/Guest Home Cook : Ελένη Τσούνη

Την Λένα την γνώρισα μέσα από την μαγειρική της ομάδα στο facebook

<ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ>.

https://www.facebook.com/groups/496450550527684/?fref=ts

Μόλις πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι η μαγειρική δεν είναι το μόνο της ταλέντο…

Κεριά,σαπούνια,κοσμήματα,μάσκες ,κατασκευές από όστρακα ,φύλλα ,μέταλλο..

Κάθε υλικό αποτελεί για την Ελένη μια πρόκληση και στα χέρια της γίνεται καλλιτεχνική δημιουργία..

LELA LENA 01 LELA LENA 02

LELA LENA03 LELA LENA04

LELA LENA05 LELA LENA06

LELA LENA07 LELA LENA08

LELA LENA09 LELA LENA010

LELA LENA012 269687_219291114773158_1888185_n

269678_219277111441225_8251097_n 264697_219277561441180_3300213_n

Λίγα λόγια για μένα..

LELA LENA

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα..

Οι γονείς μου ήρθαν στην Αθήνα από παιδιά από την περιοχή της Αρτας.

Ήμουνα καθηγήτρια μουσικής σε γυμνάσιο και παίζω πιάνο και ακορντεόν.

Έχω μια κόρη παντρεμένη με παιδί 3 ετών και ένα γιο 21 ετών που σπουδάζει Ιατρική.

Δεν μου αρέσει να λέω πολλά για τον εαυτό μου ..

Από παιδί μου άρεσε να φτιάχνω διάφορα πχ κεριά, χαλκογραφίες ,σαπούνια,

κοσμήματα και να μαγειρεύω.

10151966_969935163042079_8863159907091527038_n 12509247_977634925605436_8381313503319469409_n

13260227_1048291578539770_4850154301295646123_n 12642630_982725698429692_5330680826666551074_n

12509595_978385992196996_5243775341424046753_n 12705399_986026281432967_8505641639035199916_n

13083223_1035136926521902_8031951877146558078_n (1) 12938287_1016464008389194_8924147910126856432_n

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

LELA LENA 1

Γαύρος

αλάτι χοντρό

ξύδι

σκόρδο

μπούκοβο

ψιλοκομμένες πιπεριές (προαιρετικά)

ηλιέλαιο

LELA LENA2

Καθαρίζουμε το γαύρο.

Με το αριστερό χέρι κρατάμε το ψάρι και με το δεξί πιάνουμε το κεφάλι

πατώντας το για να κοπεί και σέρνουμε το δείκτη προς την ουρά για να αφαιρέσουμε και τα εντόσθια .

Πλένουμε καλά τα ψάρια για να αφαιρέσουμε ότι έχει μείνει (αίματα κλπ) .

LELA LENA3

Κατόπιν πιάνουμε ένα ένα ψάρι και πιέζουμε την ραχοκοκαλιά γιά να αφαιρέσουμε το κόκκαλο.

LELA LENA4

‘Οταν τελειώσουμε το φιλετάρισμα των ψαριών ,βάζουμε σε ένα σουρωτήρι λίγο

αλάτι χοντρό και κατόπιν αρχίζουμε να κάνουμε στρώσεις ψαριών και αλατιού

μέχρι να τελειώσουν όλα τα ψάρια,σκεπάζοντας τα κάθε φορά με αλάτι.

LELA LENA5
Βάζουμε το σουρωτήρι στο ψυγείο με ένα πιατάκι από κάτω για να μην τρέχουν

τα νερά και το αφήνουμε 3 ώρες.

(Την διαδικασία αυτή την κάνω συνήθως απόγευμα γιατί μετά πρέπει να

μείνει και στο ξύδι).

LELA LENA6

Όταν περάσουν οι 3 ώρες ξεπλένουμε τον γαύρο από το αλάτι και τον αφήνουμε

να στραγγίξει καλά.

Κατόπιν βάζουμε το γαύρο σε ένα γυάλινο μπώλ με καπάκι ,τον σκεπάζουμε

με ξύδι καλής ποιότητας (δυνατό),και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

LELA LENA7

Aφού περάσουν οι 12 ώρες στραγγίζουμε πάλι τον γαύρο σε σουρωτήρι.

LELA LENA8

Έχουμε ετοιμάσει τα υλικά μας.

LELA LENA9

Αρχίζουμε να βάζουμε τα ψάρια σε στρώσεις πάλι μέσα στο γυάλινο μπωλ και

πάνω από κάθε στρώση ρίχνουμε μπούκοβο,σκόρδο,πιπεριές.

LELA LENA10

LELA LENA11

Σκεπάζουμε τελειώνοντας με ηλιέλαιο .(που δεν παγώνει στο ψυγείο)

Ο γαύρος μας διατηρείται μέσα στο λάδι πάνω από ένα μήνα …

Tο τσιπουράκι ή το ουζάκι μας λείπει τώρα!!!

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

Επιμέλεια :Ρένα Κώστογλου
Πρωτότυπη συνταγή- Εκτέλεση συνταγής : Ελένη Τσούνη
Φωτογραφίες : Ελένη Τσούνη
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON