Τον γνώρισα μέσα από αναρτήσεις στην ομάδα μου …
Θαύμασα την δουλειά του και ειδικά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που είχε φτιάξει..
Η Πάβλοβα του μου τράβηξε την προσοχή και του πρότεινα να την
δημοσιεύσουμε εδώ ..
Ευγενέστατος και συνεργάσιμος ,είναι ήδη ένας πολύ καλός επαγγελματίας ..
Έχει δημοσιεύσει συνταγές του και σε άλλα γνωστά σάιτ ..
Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη και ζω στην Αθήνα.
Έχω 7 αδερφές και έναν αδερφό αλλά την αγάπη μου για τη μαγειρική μου τη μετέδωσε η μεγαλύτερη αδερφή μου και τώρα σπουδάζω μαγειρική τέχνη.
Στο σπίτι επιλέγω να φτιάχνω περισσότερο γλυκά και μετά τις σπουδές μαγειρικής θα ήθελα να σπουδάσω και ζαχαροπλαστική.
Παλαιότερα ήθελα να ασχοληθώ με τη βρεφοκομία και αργότερα να γίνω δάσκαλος νοηματικής αλλά τελικά τα δεδομένα άλλαξαν και του χρόνου τελειώνω τις σπουδές μου στη μαγειρική τέχνη.
Μου αρέσει η ζωγραφική,οι κατασκευές,η μουσική,οι περίπατοι,οι ταινίες και φυσικά τα ζώα(έχω 4 για την ώρα).
Ελπίζω κάποια στιγμή να μάθω όλα όσα είναι απαραίτητα επάνω στο αντικείμενο μου και με τη σειρά μου να μεταφερω τις γνώσεις μου σε όλους όσους αγαπούν τη μαγειρική!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
μία πρέζα περίπου αλάτι
250 γρ ζάχαρη
2 κ.γ. κόρν φλάουερ
1 κ.σ. λευκό ξίδι
Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια η 2 κάψουλες
300 γρ κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
250 γρ φράουλες.
Για το μαρινάρισμα των φρούτων:
1 σφηνάκι Grand Marnier
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 κ.σ ζάχαρη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
Βάζουμε σε ένα μπολ 250 γρ φράουλες κομμένες στα τέσσερα ή όπως αλλιώς
θέλουμε μαζί με ένα σφηνάκι Grand marnier και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
για να μαριναριστούν.
Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια με το αλάτι και προσθέτουμε
σταδιακά τη ζάχαρη ώσπου να διαλυθεί καλά και να σχηματιστεί μαρέγκα
που να γυαλίζει και να κάνει κορυφές.
Πασπαλίζουμε το μείγμα με το κόρν φλάουερ και ρίχνουμε το ξίδι και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Απλώνουμε το μελιγμα σε ταψί 23 εκ.στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί
πασπαλισμένο ελαφρά με κόρν φλάουερ.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150C και ψήνουμε
στη δεύτερη σκάλα από κάτω για 45-50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μέσα, με ανοιχτή την πόρτα
ώσπου να κρυώσει και να στεγνώσει.
Γαρνίρουμε την πάβλοβα με σαντιγί και σκεπάζουμε με τις φράουλες.
*ΣΗΜΕΊΩΣΗ*
Για τις δικές μου πάβλοβες έφτιαξα διπλή δόση (3 βανίλιες για άρωμα) και έκοψα
και 8-10 φράουλες σε μικρά κυβάκια.
Έτσι έφτιαξα δύο δίσκους 23 εκ. για τη μεγάλη πάβλοβα και την έκανα σε στρώσεις
(1 δίσκο μαρέγκας, μετά σαντιγί και κυβάκια φράουλας από πάνω τον 2ο δίσκο
μαρέγκας,ξανά σαντιγί και τέλος το γαρνίρισμα με τις φέτες φράουλας.
Με το υπόλοιπο μείγμα μαρέγκας έφτιαξα και 6-8 ατομικές (χορταστικές) πάβλοβες.
Η ψημένη μαρέγκα θέλει αρκετή προσοχή όταν θα την βγάλουμε από το
αντικολλητικό χαρτί και θα την βάλουμε στο πιάτο διότι είναι ευαίσθητη και σπάει.
Υπόσχομαι ότι δεν θα μείνει ψίχουλο …
Την συνταγή την επέλεξα μέσα από διάφορες που δοκίμασα.
Τυχαία έπεσα σε ένα άρθρο για τις καλύτερες Πάβλοβες της Αθήνας
(σε ζαχαροπλαστεία)βρήκα αυτή την συνταγή και τη δοκίμασα.
Απλά εγώ την έκανα με στρώσεις και πρόσθεσα μέσα κομμάτια φράουλας.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Επιμέλεια :Ρένα Κώστογλου Πρωτότυπη συνταγή- Εκτέλεση συνταγής :’Ακης Ανδρεάκος
Φωτογραφίες :‘Ακης Ανδρεάκος