ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΠΑΡΦΕ

Το ζελέ μας αρέσει  είτε λόγω της παιχνιδιάρικης σύστασής του είτε λόγω της δροσερής και ανάλαφρης γεύσης του. Αυτά του τα χαρακτηριστικά είναι που το κάνουν ιδανικό για το καλοκαίρι, που αναζητάμε επιδόρπια ελαφριά και εύκολα. Το ζελέ όμως είναι πολλά παραπάνω από το έτοιμο σακουλάκι σε γεύσεις φρούτων που μπορεί κανείς να προμηθευτεί στην αγορά. Ζελέ ονομάζεται το επιδόρπιο που έχει ως καθοριστικό συστατικό τη ζελατίνη, υλικό που του δίνει αυτή την χαρακτηριστική υφή και διαφάνεια. Χρησιμοποιώντας απλή ζελατίνη, σε σκόνη ή φύλλα, μπορεί κανείς να ξεφύγει από τις τυποποιημένες εκδοχές με γεύσεις φρούτων και να δημιουργήσει πρωτότυπα ζελέ με υλικά όπως σοκολάτα, κρασί, γάλα που μπορούν να σερβιριστούν είτε σκέτα, είτε ως μέρος ή στρώση ενός πιο περίτεχνου γλυκού.

Η συνταγή που θα δείτε παρακάτω φτιάχτηκε  για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου..

Απλή , εύκολη και οικονομική … Και από εμφάνιση εντυπωσιακή..

Όπως κάθε χρόνο κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για την γιορτή των ερωτευμένων ..

Φέτος είπα να μην κάνω τούρτα  η κάτι άλλο περίπλοκο αλλά κάτι πολύ απλό…

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ(5 μερίδες)

1002201632140 (2)

1 φακελάκι ζελέ φράουλα

1 ποτήρι βραστό νερό

μισό ποτήρι κρύο νερό

2 φάκελοι γκαρνί βανίλια

μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

μισό φλιτζάνι από το ζελέ που σας περίσσεψε

2 κουταλιές της σούπας πολτό φράουλα η καλή μαρμελάδα  με κομμάτια φράουλας μέσα

μερικές φράουλες φρέσκιες η κατεψυγμένες

λίγη σαντιγί για το στόλισμα(1 φακελάκι γκαρνί βανίλιας + 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 

χτυπημένα στο μίξερ)

5 ποτήρια του κρασιού

1002201632103 (2)

Βάλτε το ζελέ μέσα σε μπώλ και ρίξτε μέσα πρώτα το βραστό και μετά το κρύο νερό.

1002201632097 (2)

Βάλτε τα ποτήρια όπως θα δείτε  στις φωτο και γεμίστε τα προσεκτικά

με ζελέ. Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλου είδους ποτήρια .

Strawberry-Jello-Parfait-Step-2 Jello-Strawberry-Parfait2

Δείτε εδώ άλλους τρόπους για να πετύχετε το πλάγιο εφέ για το ζελέ.

1002201632117 (2)

Χτυπήστε στο μίξερ τα γκαρνί με την κρέμα γάλακτος και το μισό φλιτζάνι υγρό ζελέ.

1002201632115 (2) 1002201632114 (2)

Προσθεστε τον πολτό φράουλας η την μαρμελάδα.

1002201632119 (2)

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

1002201632129 (2)

 

1002201632133 (2)

Μόλις πήξει το ζελέ  γεμίστε τα ποτήρια με την κρέμα φράουλα.

1002201632134 (2)

Βάλτε λίγη σαντιγί από πάνω και στολίστε με τις φράουλες.

1002201632139 (2)

Βάλτε ξανά στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

1002201632148 (2)

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON