ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΡΑΣΜΠΕΡΙΣ

Σαν παραμύθι


Στην δεκαετία του ΄30 η Αυστραλία διατηρούσε έντονη την αγγλοσαξονική της υπόσταση. Οι εστέτ άποικοι της εποχής επεδίωκαν να  συμβαδίζουν με τον τρόπο ζωής της μακρινής βασιλεύουσας. Για τον σκοπό τούτο, όλη η ευρωπαϊκή κουλτούρα διέσχιζε τον Ατλαντικό- δια της διώρυγας του Σουέζ- και έφτανε με τα αλλόκοτα υπερωκεάνια, στις νέες χώρες. Η Αυστραλία, απόκοσμη αλλά θελκτική μόλις έμπαινε στο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων.

Η Άννα Πάβλοβα, στο απόγειο της καριέρας της, το «σκάει» από την πρωτεύουσα του υπαρκτού σοσιαλισμού, και θέλγει τον δυτικό κόσμο με τις εμφανίσεις της. Το παρατσούκλι της «Κύκνος»! Δίνει μια κορυφαία παράσταση στο Πέρθ, που δεν ήταν άλλη από την «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, προκαλώντας τον αναμενόμενο πάταγο. Ο σεφ Herbert Sachse του ξενοδοχείου Esplanade, γοητευμένος της αφιερώνει μια ντελικάτη δημιουργία. Τότε στις ακτές της Δυτικής Αυστραλίας γεννήθηκε η extravaganza τούρτα, με το όνομα παβλόβα.

Οι Αυστραλοί, ψάχνοντας να εμπλουτίσουν την ιστορία της νεοσύστατης χώρας τους, οικειοποιούνται του γεγονότος και η τούρτα παβλόβα έκτοτε, γίνεται το εθνικό τους γλυκό. Οι Νεοζηλανδοί ενίστανται. Υποστηρίζουν πως η συνταγή υπάρχει στα κιτάπια τους, από το 1919. Το επίκεντρο της διαμάχης η περιβόητη μαρεγκένια τούρτα.

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΒΛΟΒΕΣ (10-12 κομμάτια)

2601201631532 (2)

250 γρ ασπράδια

250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

250 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ

1 κουταλιά της σούπας καλό άσπρο ξίδι

1 κουταλιά της σούπας υγρή εσάνς  (άρωμα βανίλια, καραμέλα, λεμόνι-ότι εσείς θέλετε)

2601201631452 (2)

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 100 βαθμούς αέρα-αντιστάσεις.

Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ .

2601201631459 (2)

Προσθέστε σιγά σιγά την άσπρη ζάχαρη..

Προσθέστε και την άχνη (κοσκινισμένη).

Συνεχίστε το χτύπημα και ρίξτε κουταλιά κουταλιά το κόρν φλάουερ.

Στο τέλος ρίξτε το ξύδι και την εσάνς.

2601201631470 (2)

Στρώστε  2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.

2601201631468 (2)

Κάντε μικρές < φωλιές> μαρέγκας.

2601201631498 (2)

Ψήστε για περίπου 2 ώρες  και μετά αφήστε τες να κρυώσουν καλά

αν είναι δυνατόν μέσα στον φούρνο με μισάνοιχτη την πόρτα.

 

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

2601201631500 (2)

500 γρ κουβερτούρα

8 κουταλιές της σούπας γάλα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Λιώστε την σοκολάτα σε μπαίν μαρί.

Ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε.

Προσθέστε το βούτυρο αφήστε να κρυώσει.

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

2601201631506 (2)

Αφού κρυώσουν καλά οι φωλιές σας γεμίστε τες με την γκανάς.

Μόλις σταθεροποιηθεί λίγο διακοσμήστε με ράσμπερις η φράουλες.

2601201631522 (2)

Κάντε λεπτές γραμμές από πάνω με ψιλό κορνέ.

Το τέλειο γλυκάκι για ερωτευμένους.

2601201631510 (2)

Είναι ωραίο να μοιράζεσαι τα αγαπημένα σου γλυκά  με αυτόν που αγαπάς .

 


ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON