ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ένα από τα πιο φημισμένα ιταλικά γλυκά που ξέρουμε στην Ελλάδα είναι η Πανακότα .

Προέρχεται από το Πιεντμόντε τής Βόρειας Ιταλίας αλλά φτιάχνεται και τρώγεται σε 
όλη την Ιταλία. Πανακότα σημαίνει στα ιταλικά < ψημένη κρέμα > .

Η  συνταγή που θα δείτε παρακάτω είναι επαγγελματική..

Η βασική συνταγή είναι με γεύση βανίλιας αλλά μπορείτε να την αρωματίσετε

με μαστίχα η να την κάνετε σοκολατένια..

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

1205201529218 (2)

800 γρ γάλα

1200 γρ κρέμα γάλακτος

280 γρ λευκή ζάχαρη

11 φύλλα ζελατίνης (των 8 γρ )

1 βανίλια η μισό κουταλάκι εσάνς βανίλιας

0705201529172 (2)

Βάλτε το γάλα , την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.

Αφήστε το μείγμα να έρθει σε βρασμό(μέτρια φωτιά).

0705201529168 (2)

Στο  μεταξύ βάλτε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με άφθονο κρύο νερό να μαλακώσουν

καλά όσο περιμένετε να βράσει το μείγμα.

Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας πάει να φουσκώσει τραβήξτε την κατσαρόλα από την φωτιά.

0705201529175 (2)

Στραγγίστε τις ζελατίνες και ρίξτε τες στο μείγμα μαζί με το άρωμα.

Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες.

0705201529190 (2)

Βάλτε το μείγμα της πανακότας  σε μια μεγάλη βαθιά φόρμα του κέικ.

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 4-5 ώρες .

1105201529204 (2)

Σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας η φράουλας .

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 

1105201529206 (2)

125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα η γάλακτος σπασμένη σε κομματάκια

η 3 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένο κακάο.

0705201529185 (2)

Ακολουθήστε την συνταγή για πανακότα βανίλια αφαιρώντας μια ζελατίνη

( 10 αντί για 11 φύλλα) και το άρωμα βανίλιας.

0705201529189 (2)

Ρίξτε στο τέλος τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε με σύρμα να λιώσει καλά .

1105201529202 (2) 

 

 

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ 

 1505201425711 (2)

Αν θέλετε να κάνετε Πανακότα με ελληνική πινελιά αρωματίστε την κρέμα σας

αντί για βανίλια με ένα κουταλάκι εσάνς μαστίχας η ένα κουταλάκι του γλυκού

τριμμένη μαστίχα..

Σερβίρετε μαζί με γλυκό του κουταλιού βύσσινο…

Για  να ξεφορμάρετε την Πανακότα σας βυθίστε την φόρμα σε μια λεκανίτσα

με χλιαρό προς ζεστό νερό για μερικά λεπτά.

Μπορείτε να την βάλετε και σε ατομικά φορμάκια …

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

(Αρχική συνταγή : Chef Κωνσταντίνος Χουσάς)

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON