Πάρα πολλοί από εσάς μου ζητάτε ένα παγωτό σοκολάτα εύκολο και γρήγορο.Η σημερινή ανάρτηση είναι ακριβώς αυτό.Φτιαγμένο με υλικά που βρίσκεις πανεύκολα στο σουπερμάρκετ.
Όπως και να το κάνουμε το παγωτό, στις αμέτρητες εκδοχές του ανά τον κόσμο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει κερδίσει τις καρδιές (και τους ουρανίσκους) μικρών και μεγάλων.
Τα πρώτα παγωτά σε χωνάκι
Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή οδηγούμαστε στις αρχές του 20ού αιώνα στη Νέα Υόρκη του 1903 όταν ο Franco Marchioni, παιδί μεταναστών από την Ιταλία, εφηύρε την πρώτη μηχανική συσκευή που παρήγαγε χωνάκια παγωτού, μία εφεύρεση η οποία μάλιστα κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Μαζί με τον αδερφό του Bartolo Marchioni, άνοιξαν στη συνέχεια και ένα εργοστάσιο παγωτού στην 21η Ann street, στο ανατολικό Manhattan, κάτι που βελτίωσε σημαντικά με τον καιρό την οικονομική τους κατάσταση.
Το 1904 κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Saint Louis, ο ιδιοκτήτης του Banner Creamery’s, George Bang, πωλούσε παγωτό και κάποια στιγμή λόγω της μεγάλης ζήτησης ξέμεινε από κυπελάκια οπότε είχε την ιδέα να σερβίρει το παγωτό σε γυριστές βάφλες. Από τότε, δεκάδες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, επιδόθηκαν στη δημιουργία βρώσιμων κώνων από γκοφρέτες, προσθέτοντας η κάθε μία τα δικά της ιδιαίτερα στοιχεία.
Στην Ελλάδα το παγωτό χωνάκι έγινε γνωστό από το 1934 και μετά, με τη δημιουργία των πρώτων γαλακτοβιομηχανιών. Χαρακτηριστική εικόνα αυτής της περιόδου ήταν η περιπλάνηση των πλανόδιων παγωτατζήδων, οι οποίοι περιφέρονταν στις γειτονιές της χώρας και πουλούσαν την παγωμένη και γλυκιά πραμάτεια τους, με τα παιδάκια να κάνουν ουρές και να τσακώνονται για το ποιος θα το αγοράσει πρώτος. Κάπως έτσι λοιπόν μπήκε το παγωτό χωνάκι στη ζωή μας και έγινε η πιο γλυκιά καλοκαιρινή συνήθεια.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 συσκευασία Garni κακάο Γιώτης (2 φάκελοι)
2 φακελάκια νεσκαφέ
1 φλυτζάνι γιαούρτι (245 γρ )και μια κουταλιά της σούπας
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (220 γρ)
1 φακελάκι δάκρυα σοκολάτα κουβερτούρα η γάλακτος
4 cookies σοκολάτας Παπαδοπούλου τριμμένα η ότι άλλα κούκις έχετε
1/3 από το μπουκάλι-σιρόπι καραμέλας Carte d’or
Ρίχνετε τους 2 φακέλους Garni (σκόνη) στο μίξερ και την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε στην γρήγορη ταχύτητα.
Προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ρίχνετε τα 2 φακελάκια νεσκαφέ.
Ρίχνετε το σιρόπι της καραμέλας.
Σταματάτε το χτύπημα και ρίχνετε μέσα τα δάκρυα σοκολάτας.Ανακατεύετε.
Τρίβετε τα cookies μέσα στο μείγμα.Ανακατεύετε και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Καλή σας όρεξη….Δοκιμάστε το με ότι σιρόπι θέλετε ..
Η γευτείτε το σαν χωνάκι ..(θα βρείτε χωνάκι βάφλα στο σούπερ μάρκετ).