Θυμάμαι από μικρή την μαμά μου να βάζει τα ρεβίθια στο νερό 24 ώρες προτού τα κάνει ρεβιθοκεφτέδες για να φουσκώσουν και γω να τρώω τα φουσκωμένα ρεβίθια γιατί μου άρεσε η γλυκιά γεύση τους!! Η συνταγή που θα γράψω σήμερα πέρασε από την γιαγιά μου στην μητέρα μου και από εκείνη σε μένα!! Γίνονται αφράτοι,γευστικοί και ταυτόχρονα τραγανοί!!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό ρεβίθια(Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα ξεφλουδισμένα ρεβίθια, που θα βρείτε στα ράφια των σουπερμάρκετ )
1 ματσάκι μαιντανό-2 κλωναράκια δυόσμο
2 κρεμμύδια-3 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
Μαγειρική Σόδα
250 γρ κόκκινη φαρίνα και παραπάνω αν χρειαστεί
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μουσκέψτε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.
Το επόμενο πρωί στραγγίξτε τα..
Ρίξτε στα ρεβίθια την σόδα.Ανακατέψτε να πάει παντού..
Αφήστε την σόδα να δράσει για 5-10 λεπτά.
Τρίψτε τα.
Αφήστε τα για λίγο μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα φλούδια τους.
Ξεπλύνετε τα φλούδια..Κόψτε τα ρεβίθια στο μούλτι.
Ψιλοκόψτε τον δυόσμο και τον μαιντανό και βάλτε τα σε μπώλ μαζί με τα κομμένα ρεβίθια.
Βάλτε στο μούλτι τα σκόρδα και τα κρεμμύδια μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
Τρίψτε τις ντομάτες στον τρίφτη και ρίξτε τες στο μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα των κρεμμυδιών στο μπώλ.
Προσθέστε λίγο νερό.Ανακατέψτε.
Προσθέστε το αλεύρι (περίπου 250 γρ και παραπάνω αν χρειαστεί).
Το μείγμα πρέπει να είναι όχι πολύ ρευστό.
Κόψτε κουταλιές και τηγανίστε σε καυτό λάδι.
Το κουτάλι σας να είναι μέσα σε ποτήρι με νερό για να μην κολλάει πάνω του το μείγμα.
Τηγανίστε και από τις 2 μεριές μέχρι να χρυσαφίσουν.
Τηγανίστε όσους θέλετε και φυλάξτε το υπόλοιπο μείγμα η στην συντήρηση η στην κατάψυξη.
Το μείγμα διατηρείται στην συντήρηση μέχρι και 3 μέρες.
Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι προτού ξανατηγανίσετε ξανά.
Το μόνο δίλημμα που μένει είναι Ούζο η Κρασάκι???
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)