ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟΙ

Θυμάμαι από μικρή την μαμά μου να βάζει τα ρεβίθια στο νερό 24 ώρες προτού τα κάνει ρεβιθοκεφτέδες για να φουσκώσουν και γω να τρώω τα φουσκωμένα ρεβίθια γιατί μου άρεσε η γλυκιά γεύση τους!! Η συνταγή που θα γράψω σήμερα πέρασε από την γιαγιά μου στην μητέρα μου και από εκείνη σε μένα!! Γίνονται αφράτοι,γευστικοί και ταυτόχρονα τραγανοί!!

300620122273

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

0412201319457

1 κιλό ρεβίθια(Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα ξεφλουδισμένα ρεβίθια, που θα βρείτε στα ράφια των σουπερμάρκετ )
1 ματσάκι μαιντανό-2 κλωναράκια δυόσμο
2 κρεμμύδια-3 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
Μαγειρική Σόδα
250 γρ κόκκινη φαρίνα και παραπάνω αν χρειαστεί
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Μουσκέψτε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.

Το επόμενο πρωί στραγγίξτε τα..

Ρίξτε στα ρεβίθια την σόδα.Ανακατέψτε να πάει παντού..

Αφήστε την σόδα να δράσει για 5-10 λεπτά.

Τρίψτε τα.

Αφήστε τα για λίγο μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα φλούδια τους.

Ξεπλύνετε τα φλούδια..Κόψτε τα ρεβίθια στο μούλτι.

 

Ψιλοκόψτε τον δυόσμο και τον μαιντανό και βάλτε τα σε μπώλ μαζί με τα κομμένα ρεβίθια.

Βάλτε στο μούλτι τα σκόρδα και τα κρεμμύδια μαζί με λίγο ελαιόλαδο.

Τρίψτε τις ντομάτες στον τρίφτη και ρίξτε τες στο μείγμα.

Ρίξτε το μείγμα των κρεμμυδιών στο μπώλ. 

Προσθέστε λίγο νερό.Ανακατέψτε.

Προσθέστε το αλεύρι (περίπου 250 γρ και παραπάνω αν χρειαστεί).

Το μείγμα πρέπει να είναι όχι πολύ ρευστό.

300620122331

Κόψτε κουταλιές και τηγανίστε σε καυτό λάδι.

300620122334

Το κουτάλι σας να είναι μέσα σε ποτήρι με νερό για να μην κολλάει πάνω του το μείγμα.

300620122340

Τηγανίστε και από τις 2 μεριές μέχρι να χρυσαφίσουν.

 Τηγανίστε όσους θέλετε και φυλάξτε το υπόλοιπο μείγμα η στην συντήρηση η στην κατάψυξη.

Το μείγμα διατηρείται στην συντήρηση μέχρι και 3 μέρες.

Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι προτού ξανατηγανίσετε ξανά.

0412201319461

 Το μόνο δίλημμα που μένει είναι Ούζο η Κρασάκι???

2102201527725 (2) 270720122816

    ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!

 
 
 
 
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON