Μπορεί τα θαλασσινά να είναι ακριβά αλλά τα πιάτα που μπορεί κανείς να δημιουργήσει με αυτά είναι πάντα μέσα στην γευστική μας κουλτούρα.
Όμως, υπάρχει και η λύση του κατεψυγμένου! Δεν έχουν τεράστια διαφορά στη γεύση και είναι και φτηνά!Και επειδή είμαστε σε νησί είπαμε να φτιάξουμε μια μαρινάρα με μύδια, γαρίδες,χταποδάκια και καλαμαράκια σε ισορροπία με σκόρδο,κρεμμύδι,κονιάκ και άφθονο μαύρο πιπέρι.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(8 μερίδες)
2 μικρά χταποδάκια κομμένα κομματάκια
10 καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
500 γρ μύδια κατεψυγμένα
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
μισό φλυτζάνι φυτική κρέμα γάλακτος
μαύρο πιπέρι-αλάτι
Ψιλοκόβουμε τα χταπόδια και τα καλαμαράκια,το κρεμμύδι,τις σκελίδες το σκόρδο….
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και πλένουμε τα μύδια.Βάζουμε το χταπόδι να βγάλει τα υγρά του και τα χύνουμε.
Μετά το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε τα καλαμαράκια…
…Το κρεμμύδι και το σκόρδο…Σβήνουμε με το κονιάκ…
Περνάμε στο μούλτι τα ντοματάκια.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε στην χύτρα να μαλακώσουν καλά για 20-25 λεπτά.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τις γαρίδες και τα μύδια να αχνιστούν μόνο με τα υγρά τους..
Προσθέτουμε το μείγμα των χταποδιών στις γαρίδες και τα μύδια.
Ανακατεύουμε.Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να δέσει.
Σερβίρουμε με σπαγγέτι al dente …
Καλή μας (σας) Όρεξη!!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)