ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕ ΜΕΛΙ & ΑΝΗΘΟ

Λίγο παράδοση, λίγο ευκαιρία γιά αλλαγή στο καθημερινό τραπέζι, λιγότερο -πλέον- θρησκευτικό καθήκον, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, στην πλειοψηφία μας…νηστεύουμε! Μπορεί όχι όσο αυστηρά θέλουν οι κανόνες, αλλά η λέξη “νηστίσιμο” ακούγεται με αξιοπρόσεκτη συχνότητα ακόμα και από νεότερες ηλικίες. Η συνήθεια, που μας οδηγεί σταθερά στο Πάσχα, δένει απόλυτα με την πληθώρα των φρέσκων υλικών που “ξετσουπώνουν” αυτή τη εποχή και μας δίνουν νηστίσιμα πιάτα γεμάτα αρώματα ελληνικής παράδοσης: αγκινάρες, κουκιά, παντζάρια, σπαράγγια, σπανάκι, άγρια χόρτα, φρέσκα κρεμμυδάκια και σκόρδα και πολλά μυρωδικά μαγειρεύονται σκέτα ή συνδυάζονται με ρύζι, με όσπρια, με θαλασσινά, σε πιάτα που ορίζουν τη νηστεία περισσότερο σαν γαστρονομική απόλαυση παρά σαν εγκράτεια. Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ στην ανοιξιάτικη Ελλάδα γιά να φτιάξεις ένα φαγητό απλό, οικονομικό και απίστευτα νόστιμο…

http://www.athinorama.gr/umami/choices/default.aspx?id=2003915&sec=Umamifood

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

2102201527766 (2)

1 μεγάλο μαρούλι χοντροκομμένο

500 γρ καθαρισμένες και βρασμένες γαρίδες

1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ξηρό κρεμμύδι σε ροδέλες

αλάτι

2102201527754 (2)

Βάλτε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίξτε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

2102201527731 (2)

Προσθέστε τις γαρίδες.

2102201527755 (2)

Βάλτε γύρω γύρω τις ροδέλες του ξηρού κρεμμυδιού.

2102201527758 (2)

Περιχύστε με την Βινεγκρέτ  και προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται.

2102201527763 (2)

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

2102201527767 (2)

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας καλό λευκό ξίδι

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

1 πρέζα αλάτι

Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα σέικερ.

Χτυπήστε δυνατά να αναμειχθούν καλά τα υλικά..

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON