ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ

H «Τροφή των Θεών». Αυτή είναι η ονομασία  του κακαόδεντρου (theobroma cacao) και, αν κρίνουμε από την απόλαυση που προκαλεί στον ουρανίσκο μας η κατανάλωση κάθε λογής σοκολατένιου πειρασμού, τότε είναι σίγουρα πέρα για πέρα αληθινή. Οι Μάγια ήταν ο πρώτος λαός που καλλιέργησε το κακαόδεντρο, ενώ οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν τους κόκκους του ως νόμισμα για να ανταλλάσσουν προϊόντα και να φτιάχνουν ένα ρόφημα με το τρίμα τους, γνωστό ως Choclatl. Μερικούς αιώνες μετά Ισπανοί εξερευνητές φέρνουν στην Ευρώπη το κακάο, το οποίο διαδίδεται πριν πεις… «σοκολάτα» στους αριστοκρατικούς κύκλους της εποχής. Κάπου στον 16ο αιώνα εμφανίζεται και η… ζάχαρη για να γλυκάνει την πικρή του γεύση, ενώ το 1657 ανοίγει τις πύλες της η πρώτη «επίσημη» σοκολατερί στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Κάπως έτσι λοιπόν και χάρη στην παρέμβαση του Ελβετού σοκολατοποιού Daniel Peter, ο οποίος πρόσθεσε γάλα στην σοκολάτα δημιουργώντας την σοκολάτα γάλακτος, το εν λόγω γλυκό κατάφερε να κατακτήσει τους… ουρανίσκους μα

http://www.in2life.gr/delight/eat/article/211498/sokolata-amartia-na-thn-pieis-sto-flytzani.html
Πηγή: www.in2life.gr

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

0602201527199 (2)

κουταλιές της σούπας (125 γρ) ανάλατο βούτυρο

200 γρ πικρή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια (70%)

3 κουταλιές της σούπας νερό

1 κουταλάκι του γλυκού  μπαίκιν πάουντερ

1/3 φλιτζανιού (40 γρ ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλιτζανιού ( 30 γρ) κοσκινισμένο άγλυκο κακάο σκόνη

4 μεγάλα αυγά χωρισμένα( κρόκους και ασπράδια)

1 φλιτζάνι (200 γρ) άσπρη ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας ( προαιρετική)

μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

0602201527159 (2)

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 175 C.

Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι  η τσέρκι 22 cm.

Στρώστε χαρτί ψησίματος μέσα στο ταψί ..Βουτυρώστε το και αυτό .

0602201527165 (2)

Λιώστε το βούτυρο ..

Τραβήξτε από την φωτιά και ρίξτε μέσα την σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

0602201527169 (2)

Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέστε στο μείγμα 2 κουταλιές της σούπας νερό ,

το μπαίκιν,το αλεύρι και το κακάο.

Ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

0602201527173 (2)

Χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη μαζί με 1 κουταλιά νερό

και την εσάνς βανίλιας ..

Ρίξτε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα της σοκολάτας.

0602201527183 (2)

Χτυπήστε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι μέχρι να έχετε μια σφικτή μαρέγκα.

0602201527184 (2)

Ενσωματώστε την μαρέγκα πολύ απαλά μέσα στο μείγμα της σοκολάτας .

0602201527187 (2)

Ψήστε για 40-45  λεπτά …Βγάλτε το από τον φούρνο.

0602201527188 (2)

Αφήστε το ακόμα 5 λεπτά μέσα στην φόρμα.

0602201527196 (2)

Τρώγεται σκέτο η με σαντιγί η με παγωτό …

0602201527207 (2)

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON