Γιατί οι σεφ είναι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι;
Οι σεφ δουλεύουν σε συνθήκες που ο πολύς κόσμος δε θ’ άντεχε ούτε για λίγο. Πολλοί είναι εκείνοι όμως, που θα εύχονταν να μπορούσαν να απολαμβάνουν όλες τις θετικές πλευρές αυτού του επαγγέλματος –που είναι, στην πραγματικότητα, τρόπος ζωής. Δείτε 15 λόγους που αξίζει να τους ζηλεύουμε…
1. Οι σεφ έχουν τους καλύτερους φίλους
Όταν δουλεύεις στην εστίαση, κάνεις φίλους από αυτόν τον χώρο και συχνά, αυτοί αποδεικνύονται οι πιο πιστοί, δημιουργικοί και δυνατοί φίλοι για όλη σου τη ζωή.
2. Μπορούν να φάνε ό, τι θέλουν, όποτε θέλουν
Αν τους έπιασε λιγούρα για αβγά benedict, απλώς θα φτιάξουν δύο αβγά Benedict. Το ίδιο ισχύει για κάθε πιθανό κι απίθανο πιάτο, αποδεικνύοντας έτσι, ότι είναι μεγάλο προνόμιο να ξέρεις, πραγματικά, τι να κάνεις μέσα στην κουζίνα.
3. Η ζωή τους περιστρέφεται γύρω από το φαγητό
Οι περισσότεροι από εμάς τρώμε ή σκεφτόμαστε τι θα φάμε και τι φάγαμε 24 ώρες το 24ώρο. Οι σεφ είναι αρκετά γενναίοι, ώστε να παραδεχτούν την εμμονή τους στο φαγητό και μάλιστα, να αφιερώσουν τη ζωή του σε αυτή επί πληρωμή.
4. Είναι σκληροί χαρακτήρες
Η δουλειά τους σημαίνει να στέκεσαι όρθιος 12 με 16 ώρες τη μέρα. Το να δουλεύεις ως σεφ σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο καθένας μας– γι’ αυτό και όσοι το κάνουν, είναι σκληρά καρύδια.
5. Είναι δουλειά τους να δοκιμάζουν καλό φαγητό κάθε μέρα
…κι αυτό είναι μεγάλο προνόμιο.
6. Το να έχεις τατουάζ δεν απασχολεί κανέναν
Σκεφτείτε απλά τον… Δημήτρη Σκαρμούτσο.
7. Το να βρίζεις είναι μάλλον αποδεκτό.
Σκεφτείτε απλά τον… Gordon Ramsay.
8. Έχουν τα καλύτερα «παιχνίδια»
Όχι απλώς τα καλύτερα μαχαίρια, αλλά τα καλύτερα μπλέντερ, τους καλύτερους επεξεργαστές, τους καλύτερους φούρνους και τα καλύτερα μίξερ… Και η λίστα δεν έχει τελειωμό.
9. Τρώνε στη δουλειά
Στα περισσότερα καλά εστιατόρια, το προσωπικό τρώει λίγο πριν ανοίξει το μαγαζί για τους πελάτες. Το φαγητό είναι εγγυημένα καλό – σίγουρα καλύτερο απ’ το ταπεράκι που έχουμε οι κοινοί θνητοί στο γραφείο.
10. Τα ακριβότερα υλικά είναι παιχνιδάκι στα χέρια τους
Αν εσείς τρέμετε στην ιδέα ότι θα χρησιμοποιήσετε μια φλούδα τρούφας που πληρώσατε με τον ιδρώτα σας, στο φαγητό σας και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην πετύχει το αποτέλεσμα, εκείνοι, απλά ξέρουν να αναδεικνύουν το κάθε υλικό τους. Από τις ακριβότερες τρούφες, μέχρι τους αχινούς. Κι επιτρέπεται να παίζουν με όλα…
11. Δεν υποτιμούν τα «ταπεινά» πιάτα
Ενίοτε μάλιστα, τα αποζητούν και τα φέρνουν στην κουζίνα τους, όπως έκανε ο σεφ Craig Koketsu, ο οποίος σερβίρει ένα πιάτο με μπρόκολο και Cheetos στο εστιατόριο Park Avenue Winter.
12. Προσέχουν κάθε λεπτομέρεια…
… κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.
13. Δεν ανησυχούν για την αμφίεσή τους
Και μάλιστα, είναι απόλυτα αναμενόμενο να φορούν τσόκαρα και άνετα βαμβακερά παντελόνια σαν πιτζάμες.
14. Βρίσκουν πάντα λύση
Έχουν αναγκαστεί τόσες φορές να δουλέψουν με παλιό εξοπλισμό και να καταφέρουν να βγάλουν ένα αξιοπρεπές πιάτο, που ορισμένες φορές θυμίζουν τον… Μαγκάιβερ.
15. Δουλεύουν για να ταΐζουν τον κόσμο
Κι αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής…
http://www.clickatlife.gr/geusi/story/33680
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1000 γρ τριμμένο φύλλο κρούστας
8 αυγά
500 γρ γιαούρτι στραγγιστό 10%
4 βανίλιες
400 γρ ηλιέλαιο
300 γρ ζάχαρη
ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς πορτοκαλιού(προαιρετικά)
40 γρ μπαίκιν
Τρίβουμε το φύλλο της κρούστας σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε τα αυγά,το γιαούρτι,το ηλιέλαιο,την ζάχαρη,τις βανίλιες,το ξύσμα και το μπαίκιν σε ένα μπώλ.
Χτυπάμε με μίξερ η με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας .
Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το τριμμένο φύλλο κρούστας.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψί και βάζουμε μέσα το μείγμα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς (20-25 λεπτά)μέχρι να ροδίσει.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε Λεμονόπιτα απλά βάζουμε ξύσμα λεμονιών και εσάνς λεμόνι .
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500 γρ νερό
500 γρ ζάχαρη
1 ολόκληρο πορτοκάλι και ένα ολόκληρο λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 20 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Περιχύνουμε προσεκτικά το γλυκό με το κρύο σιρόπι μόλις βγεί από το φούρνο .
Ευχαριστούμε πολύ τον Σεφ του Kampos Village Resort Samos Ko Κωνσταντίνο Χουσά
για την παραχώρηση της συνταγής ..
Σημείωση :Από το αξιόλογο και πολυ πετυχημένο Blog http://cretangastronomy.blogspot.gr/2011/05/blog-post_21.html διαβάσαμε μια συμβουλή για περισσότερο άρωμα και γεύση:
<…. η προσθήκη μαρμελάδας πορτοκαλιού (ή άλλου εσπεριδοειδούς) στην πορτοκαλόπιτα.Ιδιαίτερα αν είναι σπιτική και έχει μέσα μικρούτσικα κομματάκια φλούδας, της δίνει απίστευτο άρωμα! Δοκιμάστε τη και θα δείτε ότι θα την καθιερώσετε στις πορτοκαλόπιτές σας. Αν δεν έχετε σπιτική μαρμελάδα, δείτε την εναλλακτική πρόταση στα υλικά…>.
Η συνταγή προτείνει να προσθεσουμε 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα μέσα στο μείγμα …
Και επειδή η ιδέα μας άρεσε σας προτείνουμε να την δοκιμάσετε ..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)