ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ TA ΣΟΥ
2 φλυτζάνια νερό
1 φλυτζάνι μαργαρίνη η βιτάμ
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά ζάχαρη
μισό κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
7 αυγά
2 βανίλιες
Βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και το νερό να βράσουν.
Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι,το μπαίκιν,το αλάτι και τίς βανίλιες με μια κίνηση.
Τραβάμε από την φωτιά .
Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Το βάζουμε στον κάδο του μίξερ και το αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει.
Αρχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα αυγά ένα -ένα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε σακούλα κορνέ.
< Κόβουμε > τα Σουδάκια μας …
Τα ψήνουμε σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο
φούρνο 170C για 20 λεπτά περίπου.Τα αφήνουμε να κρυώσουν..
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
1 λίτρο γάλα
5 βανιλέτες
10 κρόκοι αυγών
250 γρ ζάχαρη
50 γρ αλεύρι μαλακό
50 γρ κόρν φλάουερ
Χτυπάμε τούς κρόκους με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα άλευρα.
Το μείγμα μας πρέπει να είναι υποκίτρινο και παχύρρευστο.
Ζεσταίνουμε το γάλα και την βανίλια μέχρι να κοντεύει να βράσει σε σιγανή
φωτιά.Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε δυνατά.
Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην φωτιά πάντα ανακατεύοντας
συνέχεια μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρρευστο και να κοχλάσει.
Αφήνουμε να κρυώσει η πατισερί σκεπασμένη πάντα με μεμβράνη
(για να μην κάνει <πέτσα>).
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Γεμίζουμε τα Σουδάκια με την κρέμα μας ..
Ετοιμάζουμε την Γκανάς σοκολάτας .
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 400 γρ κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτουμε 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα η γάλακτος .. Ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας βούτυρο η μαργαρίνη και τραβάμε από την φωτιά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά..
Αφήνουμε την Γκανάς να κρυώσει(χλιαρή) …
Στήνουμε τα Σουδάκια μας σε βουναλάκι ..Τα περιχύνουμε με την Γκανάς..
Στολίζουμε με ροζέτες σαντιγί..
Εναλλακτικά μπορούμε να στήσουμε το προφιτερόλ μας σε ποτήρια η μπώλ(ατομικές μερίδες).
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)