Η λέξη cookie αρχικά προήλθε από την ολλανδική λέξη keokje που σημαίνει μικρό γλυκό.
Πρώτοι οι Oλλανδοί έκαναν δημοφιλή τα cookies στην Αμερική.
Οι Βρετανοί άρχισαν να τα προτιμούν τον 19ο αιώνα,όταν τα ενσωμάτωσαν
στο καθημερινό τους τσάι και τα ονόμασαν μπισκότα(biscuits)
η γλυκά ψωμάκια(sweets buns)όπως τα λένε στην Σκωτία.
Γύρω στο 1930 όπως λέει η ιστορία ένας πανδοχέας στην Μασαχουσέτη καθώς
έφτιαχνε μπισκότα, συνειδητοποίησε ότι του είχαν τελειώσει οι ξηροί καρποί.
Ετσι πήρε ένα κομμάτι σοκολάτας, το έκοψε κομματάκια και τα πρόσθεσε
στην ζύμη του αλευριού,του βουτύρου και της καστανής ζάχαρης.
Το Toll House Cookie,που ονομάστηκε όπως το πανδοχείο,είχε μεγάλη επιτυχία.
Οι ιστορικοί κατονομάζουν τον ιδιοκτήτη του πανδοχείου Ruth Wakefield,
εφευρέτη του κλασσικού αμερικάνικου chocolate chip cookie.

Πηγή :http://www.kitchenproject.com/history/cookies.htm
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(24 μεγάλα κούκις)
1 φλιτζάνι βούτυρο Lurpack σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 αυγά
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
1 κουταλάκι baking soda
4 κουταλάκια ζεστό νερό
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
2 φλυτζάνια δάκρυα σοκολάτας ( γάλακτος η κουβερτούρας)
Εμείς τα βάλαμε μισά-μισά..
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 175 βαθμούς …
Χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τις ζάχαρες.
Ρίξτε ένα ένα τα αυγά ..
Προσθέστε την εσάνς.
Διαλύστε την σόδα στο νερό και προσθέστε την στην ζύμη.
Ρίξτε στο τέλος το αλεύρι ,το αλάτι και το μπαίκιν. .
Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας…
Σε ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος βάλτε το μείγμα κουταλιά κουταλιά,
σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν …
Όσο πιο γεμάτη είναι η κουταλιά τόσο πιο μεγάλα θα σας βγουν σε διάμετρο.
Ψήστε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες των μπισκότων γύρω γύρω
και κάνουν πάτο.Αν τα θέλετε πιο μαλακά βγάλτε τα από τον φούρνο νωρίτερα.
Αφήστε τα να κρυώσουν προτού τα σηκώσετε με σπάτουλα από το ταψί..
Αλλιώς θα σας σπάσουν.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Μου αρεσε το στόρι των κούκις…
πρεπει να φτιαχτουν πολύ νοστιμα!
ναι ειναι .. τραγανα απεξω και μαλακα μεσα