ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ

Δεν την είχα προγραμματίσει !! Απλά έτυχε! Πέρασα έξω από ένα μανάβικο και είδα τα κερασάκια κόκκινα-κόκκινα να με προσκαλούν να τα αγοράσω!!

Θυμήθηκα ότι είχα και φρέσκο παγωτό βανίλια στο σπίτι και μου καρφώθηκε η ιδέα!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

450-500 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσι

110 γρ μαλακό βούτυρο

150 γρ ζάχαρη λευκή

2 μεγάλα αυγά

200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια γλυκού μπαίκιν πάουντερ

2 βανίλιες

100 ml γάλα

1 σφηνάκι γλυκό κρασί Σάμου( προαιρετικά)

 

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια, είτε με το ειδικό εργαλείο είτε με μια φουρκέτα.

 

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει.

Ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά και τις βανίλιες.

Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι……το γάλα….και το κρασί.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα σκεύος στρογγυλό με διάμετρο 22-25 εκατοστά.

Βάζουμε μέσα το μείγμα μας και από πάνω τα κεράσια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 40 λεπτά περίπου στους 175-180 C.

Η ζύμη καθώς ψήνεται ανεβαίνει και κλείνει μέσα της τα κεράσια.

Γιαυτό όταν το βγάλετε αναποδογυρίστε το για να έρθουν τα κεράσια από πάνω..

Σερβίρετε σκέτη με ζάχαρη άχνη η με παγωτό βανίλια…

.. και βύσσινο γλυκό,της μαμάς μου!

  

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ
ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κεράσια (βάρος μετά την αφαίρεση των κουκουτσιών)
1 κιλό ζάχαρη
1 βανιλέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε το κουκούτσι τους με μια φουρκέτα ή με το ειδικό εργαλείο αν έχετε.

Καθαρίζουμε τα κεράσια πάνω από ένα μπώλ και τα υγρά που θα βγουν τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Τοποθετούμε τα κεράσια σε αντικολλητική κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και την βανιλέτα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.

Βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει.

Τοποθετούμε σε βάζα,τα αφήνουμε ανοιχτά να κρυώσει καλά η μαρμελάδα μας και φυλάσσουμε στο ψυγείο.

 ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON