Υπάρχουν άφθονοι στα νερά μας, τους ψαρεύουν από τέλη Αυγούστου και πέρα όταν δουλεύουν οι τράτες, επίσης και με γρι-γριά. Το κρέας τους είναι πολύ νόστιμο, το κεφάλι θέλει πέταμα επειδή κάπως πικρίζει.
http://www.homefood.gr/fishes/fish.asp?l=215&id=5
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(για 4 άτομα)
500 γρ ότι ζυμαρικό θέλετε
λίγο Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
5 σκελίδες σκόρδο περασμένες στην πρέσα
1 κονσέρβα αντζούγιες φιλέτο (56-60 γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού φλέικς πιπερίτσες τσίλι
αλάτι(με προσοχή)και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
60 γρ βούτυρο παγωμένο
2 κουταλιές της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
τριμμένη παρμεζάνα
Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το σκόρδο μέχρι να χρυσίσει.
Προσθέτουμε τις αντζούγιες και τις πιπερίτσες..
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να καραμελώσουν ( περίπου 5 λεπτά).
Ελαττώνουμε την φωτιά κάτω από το μέτριο και προσθέτουμε το βούτυρο
ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια απαλή σάλτσα..
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente σε μεγάλη κατσαρόλα
με μπόλικο αλατισμένο νερό και 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο .
Τα στραγγίζουμε καλά και τα προσθέτουμε μέσα στο σκεύος με την σάλτσα
ανακατεύοντας να πάει παντού ..
Πασπαλίζουμε με μαιντανό.
Σερβίρουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)