Μια συνταγή μηλόπιτας της γιαγιάς της έσωσε το σπίτι Αμερικανίδας από κατάσχεση. Η Αντζελα Λόγκαν βρισκόταν σε δραματική κατάσταση καθώς ήταν άνεργη και δεν μπορούσε να πληρώσει το δάνειο του σπιτιού της που βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ. Η 56χρονη, που μεγάλωσε μόνη της τα τρία της παιδιά, έλαβε τελεσίγραφο τον Ιούλιο από την τράπεζα: ή πληρώνεις εντός δέκα ημερών 3.500 δολάρια ή χάνεις το σπίτι σου.
Οταν είδε ότι βρισκόταν ένα βήμα από το να χάσει το σπίτι, θυμήθηκε τη μηλόπιτα που της είχε μάθει η γιαγιά της. Αποφάσισε τότε να φτιάξει εκατό μηλόπιτες, να τις πουλήσει προς σαράντα δολάρια τη μία και έτσι να πληρώσει τα 3.500 δολάρια. Και επειδή ο χρόνος έτρεχε, άρχισε να δουλεύει με εξαντλητικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα διαφήμιζε τις μηλόπιτές της σε φίλους, ενορίτες της εκκλησίας και γείτονες. Ολοι βρήκαν την ιδέα της καταπληκτική, την υποστήριξαν και έτσι μέσα σε δέκα μέρες πούλησε τις μηλόπιτες και πλήρωσε την τράπεζα. Η τύχη της Αντζελα όμως δεν τελείωσε εκεί. Τοπική εφημερίδα δημοσίευσε την ιστορία της και έτσι μέσα σε τρεις εβδομάδες κατάφερε να κερδίσει 20.000 δολάρια από τις μηλόπιτες. Ακόμη και όταν η αστυνομία της απαγόρευσε να μετατρέψει σε φούρνο το σπίτι της, βρέθηκε και πάλι λύση.
Το ξενοδοχείο Χίλτον της περιοχής πρόσφερε στην ικανή Λόγκαν την κουζίνα του για να συνεχίσει την πετυχημένη επιχείρησή της!
http://www.madata.gr/cooking/43861.html
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ
5 μεγάλα πράσινα μήλα σε φετάκια
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
3 μεγάλες κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη
Στρώνουμε τα μήλα σε ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 30 εκ και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα..
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φόρμα του κέικ αλλά πρέπει να είναι αρκετά ψηλή γιατί το μείγμα είναι αρκετό.
Κόβουμε μικρά κομματάκια το βούτυρο και το βάζουμε πάνω στα μήλα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να καραμελώσουν.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1, 1/2 ποτήρι νερού σπορέλαιο
1, 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ,1/2 ποτήρι νερού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
650γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ ξανθή σταφίδα
1 μήλο ψιλοκομμένο
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι,την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε το μπέικιν,και το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Τέλος ρίχνουμε το μήλο και τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μόλις τα μήλα καραμελώσουν , τα βγάζουμε από τον φούρνο.
Ρίχνουμε πάνω τους κουταλιά κουταλιά το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 170-175 βαθμούς,για 1 ώρα περίπου.
- Αναποδογυρίζουμε το ταψί η την φόρμα μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο σε μια πιατέλα ..
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε γύρω γύρω με ζάχαρη άχνη.
Δανειστήκαμε αυτή την συνταγή από την φίλη μας και Blogger ‘Ολγα Μπενοπούλου..
Πρέπει να ομολογήσουμε ότι κάναμε κάποιες αλλαγές στην αρχική συνταγή.
Σε ευχαριστούμε ‘Ολγα για την παραχώρηση μιας εκπληκτικής συνταγής ..
http://olgascuisine.blogspot.gr/2014/02/blog-post_26.html
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
poly kales syntages yperoxh douleia eyxaristw …
εμεις σας ευχαριστουμε για τα καλα σας λογια
Συγχαρητήρια!
Τι γίνεται αν βάλουμε κόκκινα μήλα, που μας έφεραν πολλά;
Καλή υπόλοιπη Σαρακοστή.
φτανει να ειναι σφικτα και οχι ωριμα .. εγω προσωπικα προτιμαω τα πρασινα μηλα γιατι
ειναι σκληρα και δεν λιωνουν ευκολα .. δεν γινονται σουπα μεσα στο γλυκο..
Αν εχει πολλα μηλα μπορεις να κανεις και αυτες τισ συνταγες
https://koykoycook.gr/?p=9457
https://koykoycook.gr/?p=7143
Το λαδι μου φαινεται πολυ! Μπορω να βαλω λιγοτερο?
βεβαιως και μπορειτε .. με δικη σας ευθυνη …
Πως μπορώ να εκτυπώσω τη συνταγή ;
ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ( ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ GOOGLE CHROME) ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΤΕΛΙΤΣΕΣ Η ΜΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ .. ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΚΕΙ
ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ..