ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΗ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ(ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ)

 Μια συνταγή μηλόπιτας της γιαγιάς της έσωσε το σπίτι Αμερικανίδας από κατάσχεση. Η Αντζελα Λόγκαν βρισκόταν σε δραματική κατάσταση καθώς ήταν άνεργη και δεν μπορούσε να πληρώσει το δάνειο του σπιτιού της που βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ. Η 56χρονη, που μεγάλωσε μόνη της τα τρία της παιδιά, έλαβε τελεσίγραφο τον Ιούλιο από την τράπεζα: ή πληρώνεις εντός δέκα ημερών 3.500 δολάρια ή χάνεις το σπίτι σου.

Οταν είδε ότι βρισκόταν ένα βήμα από το να χάσει το σπίτι, θυμήθηκε τη μηλόπιτα που της είχε μάθει η γιαγιά της. Αποφάσισε τότε να φτιάξει εκατό μηλόπιτες, να τις πουλήσει προς σαράντα δολάρια τη μία και έτσι να πληρώσει τα 3.500 δολάρια. Και επειδή ο χρόνος έτρεχε, άρχισε να δουλεύει με εξαντλητικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα διαφήμιζε τις μηλόπιτές της σε φίλους, ενορίτες της εκκλησίας και γείτονες. Ολοι βρήκαν την ιδέα της καταπληκτική, την υποστήριξαν και έτσι μέσα σε δέκα μέρες πούλησε τις μηλόπιτες και πλήρωσε την τράπεζα. Η τύχη της Αντζελα όμως δεν τελείωσε εκεί. Τοπική εφημερίδα δημοσίευσε την ιστορία της και έτσι μέσα σε τρεις εβδομάδες κατάφερε να κερδίσει 20.000 δολάρια από τις μηλόπιτες. Ακόμη και όταν η αστυνομία της απαγόρευσε να μετατρέψει σε φούρνο το σπίτι της, βρέθηκε και πάλι λύση.

Το ξενοδοχείο Χίλτον της περιοχής πρόσφερε στην ικανή Λόγκαν την κουζίνα του για να συνεχίσει την πετυχημένη επιχείρησή της!

2103201423728 (2)

http://www.madata.gr/cooking/43861.html

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ 

2103201423727 (2)

5 μεγάλα πράσινα μήλα σε φετάκια

8 κουταλιές της σούπας  ζάχαρη

1 κουταλάκι κανέλα

3 μεγάλες κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη

071020131778

Στρώνουμε τα μήλα σε ένα  αντικολλητικό ταψί  διαμέτρου 30 εκ και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα..

2103201423688 (2)

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φόρμα του κέικ αλλά πρέπει να είναι αρκετά ψηλή γιατί το μείγμα είναι αρκετό.

Κόβουμε μικρά κομματάκια το βούτυρο και το βάζουμε πάνω στα μήλα .

2103201423708 (2)

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  160 βαθμούς μέχρι να καραμελώσουν.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

2103201423700 (2)

1, 1/2 ποτήρι νερού σπορέλαιο

1, 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη

1 ,1/2 ποτήρι νερού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

650γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ ξανθή σταφίδα

1 μήλο ψιλοκομμένο

2103201423690 (2)

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι,την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.

2103201423697 (2)

Προσθέτουμε το μπέικιν,και το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

2103201423703 (2)

Τέλος ρίχνουμε το μήλο και  τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά.

Μόλις τα μήλα καραμελώσουν , τα βγάζουμε από τον φούρνο.

0811201317957

Ρίχνουμε  πάνω τους κουταλιά κουταλιά το μείγμα του κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 170-175 βαθμούς,για 1 ώρα περίπου.

2103201423730 (2)

  • Αναποδογυρίζουμε το ταψί η την φόρμα μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο σε μια πιατέλα ..
  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε γύρω γύρω με ζάχαρη άχνη.

2103201423720 (2)

Δανειστήκαμε αυτή την συνταγή από την φίλη μας και Blogger ‘Ολγα Μπενοπούλου..

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι κάναμε κάποιες αλλαγές στην αρχική συνταγή.

Σε ευχαριστούμε ‘Ολγα για την παραχώρηση μιας εκπληκτικής συνταγής ..

http://olgascuisine.blogspot.gr/2014/02/blog-post_26.html

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8 Comments
  1. Συγχαρητήρια!
    Τι γίνεται αν βάλουμε κόκκινα μήλα, που μας έφεραν πολλά;
    Καλή υπόλοιπη Σαρακοστή.

    1. φτανει να ειναι σφικτα και οχι ωριμα .. εγω προσωπικα προτιμαω τα πρασινα μηλα γιατι
      ειναι σκληρα και δεν λιωνουν ευκολα .. δεν γινονται σουπα μεσα στο γλυκο..
      Αν εχει πολλα μηλα μπορεις να κανεις και αυτες τισ συνταγες
      https://koykoycook.gr/?p=9457
      https://koykoycook.gr/?p=7143

  2. Το λαδι μου φαινεται πολυ! Μπορω να βαλω λιγοτερο?

    1. ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ( ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ GOOGLE CHROME) ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΤΕΛΙΤΣΕΣ Η ΜΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ .. ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΚΕΙ
      ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON