ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ο έρωτας, η αγάπη και το πάθος έχουν χρώμα κόκκινο! Και αντίστροφα, το κόκκινο χρώμα φανερώνει πάθος και ένταση, εκφράζει την αγάπη και τον έρωτα!

Το κόκκινο είναι ένα θερμό, βασικό χρώμα που σημαίνει ότι δεν προκύπτει από την ανάμειξη άλλων χρωμάτων. Όπως άλλωστε και η αγάπη και ο έρωτας.

Το κόκκινο χρώμα συνδυάστηκε με την αγάπη και τον έρωτα από τα πολύ παλιά χρόνια καθώς σαν χρώμα θεωρείται ότι «πυρπολεί» και αναζωογονεί. Συνδέεται με την ενεργητικότητα, τη ζωτικότητα, το ενδιαφέρον για την ζωή, την ευτυχία, τον αυθορμητισμό. Προκαλεί ζωηρότητα, φέρνει έξαψη και διεγείρει τις αισθήσεις. Αυξάνει την θέληση για ζωή ενώ προκαλεί ζεστασιά, χαρά και διευκολύνει την έκφραση των αισθημάτων.

Το γνωρίζατε αυτό;

– Κόκκινο σημαίνει δύναμη και υπεροχή, για αυτό και τα επίσημα χαλιά είναι κόκκινα.

– Πολλές σημαίες κρατών έχουν κόκκινο χρώμα ως συμβολισμό του κουράγιου και της θυσίας για την πατρίδα (π.χ. η σημαία των ΗΠΑ και της Πορτογαλίας).

– Το κόκκινο τριαντάφυλλο είναι σύμβολο αγάπης και πιστότητας. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, τα κόκκινα τριαντάφυλλα «ξεπήδησαν» από το αίμα του Άδωνη όταν αυτός σκοτώθηκε από έναν άγριο κάπρο.

– Στην Κίνα το κόκκινο χρώμα είναι συνδυασμένο με θετικά πράγματα, όπως ευτυχία, πλούτη, γονιμότητα, πίστη, τιμή, επιτυχία.

– Στην Ινδία, το κόκκινο σημάδι στο μέτωπο φέρνει καλή τύχη.

– Στην Αγγλία, λατρεύουν τα 2 τυπικά αγγλικά στοιχεία: τον κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο και τα διπλά κόκκινα λεωφορεία.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

260 γρ  σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

12 κουταλιές βούτυρο η μαργαρίνη

1,1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

4  αυγά

1,1/2 φλυτζανιού ζάχαρη

2 βανίλιες

280 γρ λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη

Βουτυρώστε ένα ταψί (40x 28cm) .

Στρώστε χαρτί ψησίματος και βουτυρώστε το και αυτό .

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς.

Βάλτε την σοκολάτα και το βούτυρο σε μπαίν μαρί σε σιγανή φωτιά να λιώσουν.

Αφήστε τα στην άκρη να πάρουν θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

Βάλτε σε ένα μπώλ το αλεύρι,το αλάτι και το μπαίκιν πάουντερ.

Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες

μέχρι να πήξουν και να ασπρίσουν.

Ρίξτε σταδιακά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας.

Συνεχίστε με το μείγμα των αλεύρων.

Σταματήστε το μίξερ και ρίξτε μέσα την λευκή σοκολάτα.

Ανακατέψτε και ρίξτε το μείγμα στο ταψί .

Ισιώστε με μια σπάτουλα.

Ψήστε για 25 λεπτά περίπου.

Αφήστε το να κρυώσει καλά .. και να μείνει αν είναι δυνατόν μια μέρα..

Κόψτε το με κουπάτ καρδιά .

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

200 γρ λευκή σοκολάτα 

1 σακουλάκι κόκκινα Candy melts(340 gr)

2 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη

2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Διάφορα ζαχαρωτά και χρωματιστές ζάχαρες

 

Λιώστε σε σιγανή φωτιά  σε μπαίν μαρί τα Candy melts και την λευκή σοκολάτα .

Θα δείτε το μείγμα σας να σφίγγει.

Προσθέστε την μαργαρίνη και κρέμα γάλακτος τόση ώστε να έχετε ένα πυκνό αλλά ρευστό μείγμα.

 Προσθέστε  κόκκινο χρώμα  ζαχαροπλαστικής.

Βουτήξτε ένα ένα τα μπράουνις μέσα στο μείγμα η περιχύστε τα με μια κουτάλα.

Αφήστε τα λίγο να σταθεροποιηθεί το κόκκινο μείγμα από πάνω ..

Αφήστε τα έτσι η ρίξτε και μερικά λευκά ζαχαρωτά κομφετί  για αντίθεση .

Αν σας περισσέψει κόκκινο μείγμα ,βάλτε το σε ένα βάζο στο ψυγείο για επόμενες διακοσμήσεις!!

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON