Το Δενδράκι της Ιωάννας
Η Ιωάννα Καστάνη σπούδασε βοηθός μικροβιολόγου. Από το 2000 έως το 2006, εργάσθηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της Σάμου, με κύριο αντικείμενο την προβολή κοινωνικών θεμάτων. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Νοσοκομείο Σάμου πάνω στην ειδικότητά της. Είναι έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού. Έχει συγγράψει 2 βιβλία : <Ανάσα ζωής> 2012 και <Απρόσκλητος επισκέπτης> 2012 (Εκδόσεις Υπερόριος).
<…..Όσο απρόβλεπτη είναι η ζωή, άλλο τόσο είναι και οι άνθρωποι. Εκεί που νομίζεις πως γνωρίζεις καλά, πραγματικά καλά, έναν άνθρωπο, εκεί ακριβώς κάνει κάτι που σε ξαφνιάζει… Κάτι που δεν θα το περίμενες ποτέ… Πόσο καλά γνωρίζουμε λοιπόν τους ανθρώπους γύρω μας; Πόσο καλά γνωρίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό; Γιατί κι αυτός, ώρες-ώρες, μας ξαφνιάζει… Ίσως μάλιστα, περισσότερο απ’ όλους τους άλλους…Ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα καρδιάς…>
Από το βιβλίο της <Ανάσα ζωής> Υπερόριος, 2012
Την Ιωάννα την γνώρισα πέρυσι τον χειμώνα …Όταν πρωτοδιάβασα το βιβλίο της<Ανάσα Ζωής> δάκρυσα…Όντας βιβλιοφάγος σπάνια εκπλήσσομαι από το τέλος ενός βιβλίου ..
Συνήθως μπορώ να το προβλέψω , ίσως να το μαντέψω και πολλές φορές να το υποπτευθώ..Αυτό το βιβλίο με έπιασε εξαπίνης ..
Νιώθω τυχερή που την γνωρίζω και ως Συγγραφέα και ως Ανθρωπο …
Η ποιότητα, ο αυθορμητισμός της, η ειλικρίνεια και η ντομπροσύνη της κρύβονται κάπου εκεί στις σελίδες των βιβλίων της.
(Δανείζομαι μια φράση από ένα ρεπορτάζ του αγαπητού Nick Tsoulontino)
Της αφιερώνω την παρακάτω ανάρτηση και εύχομαι <το δένδρο της> να γεμίσει τα κλαδιά του και με καινούργια < βιβλία-καρπούς>..
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μισό φλυτζάνι καρύδι η φουντούκι τριμμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
μισό κουταλάκι κοφτό κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
μισό φλυτζάνι σταφίδες η αποξηραμένα Cranberries
λίγο βούτυρο η μαργαρίνη ίσα ίσα να υγρανθούν τα υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
(αυτή η δόση είναι για ένα δενδράκι)
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε το με τα δάκτυλα σας έτσι ώστε να < υγρανθεί > το μείγμα σας.
Απλώστε το πάνω στην σφολιάτα..
Ρίξτε από πάνω τα cranberries η τις σταφίδες .
Τυλίξτε το φύλλο.
Κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι ισοπαχή κομμάτια..
Βάλτε τα στην φόρμα και ψήστε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς.
Όταν κρυώσουν πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη η χρωματιστή ζάχαρη ..
Απολαύστε τα με ζεστό μυρωδάτο καφέ..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)