Η καρμπονάρα είναι μια αυθεντική ιταλική σάλτσα.Η ιστορία λέει ότι φτιάχτηκε από ανθρακωρύχους (καρμπονάρους) εξ’ ου και το όνομα (καρμπονάρα σημαίνει κάρβουνο) που ανέμειξαν αυγά, πανσέτα και παρμεζάνα θέλοντας να δημιουργήσουν μια δυναμωτική σάλτσα για τα σπαγγέτι τους που θα τούς έδινε ενέργεια στην δύσκολη εργασία τους .Στην Ελλάδα βέβαια σε πάρα πολλά εστιατόρια φτιάχνουν αυτό το πιάτο με κρέμα γάλακτος. Είναι λάθος .
Είναι μια εντελώς < ελληνική > παρέμβαση σε αυτό το πιάτο που γίνεται για χάρη ευκολίας.
Έτσι θα την φτιάξουμε και μεις σήμερα…
ΥΛΙΚΑ(8 μερίδες)
3 μικρές κονσέρβες μανιτάρια
350 γρ ζαμπόν
2 συσκευασίες μπέικον ( 400 γρ)
κρέμα γάλακτος
άσπρο πιπέρι
1 κύβος
1 ποτήρι κρασιού άσπρο κρασί
2 κουταλιές κόρν φλάουερ για να δέσουμε την σάλτσα στο τέλος
Βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο να σωταριστούν.
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
Ρίχνουμε το ζαμπόν να σωταριστεί.
Ρίχνουμε και το μπέικον να σωταριστεί.Ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με άσπρο κρασί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.Ρίχνουμε και τον κύβο. Αφήνουμε να βράσει 10-15 λεπτά και να δέσει .
Σβήνουμε το μάτι και το τραβάμε από την φωτιά.
Για να αποκτήσει κρεμώδη υφή βάζουμε σε ένα μικρό τρυπητό (του τσαγιού) το κόρν φλάουερ και κοσκινίζουμε από πάνω από την κατσαρόλα . Ταυτόχρονα ανακατεύουμε γρήγορα να μην προλάβει να κάνει σβόλους.Η σάλτσα θα αποκτήσει μια κρεμώδη υπέροχη υφή.
Βράζετε τα σπαγγέτι σας al dente και σερβίρετε μαζί με τριμμένο τυρί.