ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΜΙΝΙΟΝΣ ΠΑΡΤΥ

Όταν το Despicable Me κυκλοφόρησε το 2010, όλοι είχαν να μιλούν για τα Minions, τα μικρά κίτρινα πλάσματα που υπηρετούν, τον κακό Γκρού. Ο Γκρού μπορεί να έγινε καλός στο Despicable Me 2, που είδαμε πέρσι όμως και πάλι το σημείο αναφοράς της ταινίας ήταν τα μινιόν που χάρισαν άπλετο γέλιο. Οι fans μίλησαν λοιπόν και απαίτησαν ταινία μόνο για τα μικρά κίτρινα πλασματάκια.

Και οι δημιουργοί τους δεν θα μπορούσαν να πουν όχι. Έτσι το prequel των Minion έρχεται το καλοκαίρι του 2015. Όπως βλέπουμε και στο πρώτο trailer πρόκειται για την περιπλάνηση των Minions ανά τον κόσμο, σε αναζήτηση αφεντικού, με το trailer να περιλαμβάνει την Αίγυπτο, τον Ναπολέοντα, τον Δράκουλα και να τελειώνει με τον ερχομό των Minions στην Νέα Υόρκη 40 χρόνια πριν αυτά γνωρίσουν τον Γκρου.

O δημιουργός τους, Pierre Coffin αποκάλυψε τις σκέψεις που είχε όταν τα έφτιαχνε: «Έβλεπα πόσο χαζά και ηλίθια είναι τις περισσότερες φορές και απλά δεν μπορούσα να φανταστώ τα Minions να είναι κορίτσια».   Δεν εξήγησε όμως πώς τα χαριτωμένα πλάσματα αναπαράγονται. Ο Coffin που επίσης κάνει την φωνή των τριών κεντρικών χαρακτήρων, είπε στην Guardian τον περασμένο μήνα ότι η γλώσσα τους προέρχεται από διάφορες πηγές. «Είναι αλαμπουρνέζικα. Είναι μια μίξη άλλων γλωσσών του κόσμου και έχει να κάνει με το να βρεις ένα συγκεκριμένο μαγικό ρυθμό και μελωδία που κάνει χαζομάρες σαν και αυτές να βγάζουν νόημα».   

Ο Πιερ Κόφιν και Κάιλ Μπάλντα υπογράφουν την ταινία με τις φωνές των Σάντρα Μπούλοκ, Τζον Χαν, Άλισον Τζάνεϊ και Στιβ Κούγκαν.

1372827447_7039_despicableme2

http://cinefreaks.gr/movie/minions/#sthash.uCqV0nUT.dpuf

http://www.lifo.gr/guide/culturenews/cinema/71648

1311201529738 (2)

Είναι η δεύτερη φορά που φτιάχνω τούρτα με θέμα Μίνιον..

Δείτε την Τούρτα Μίνιον εδώ :

http://koykoycook.gr/?p=18620

 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ  ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

2711201530085 (2)

6 αυγά( χωρισμένα κρόκοι και ασπράδια)

100 γρ άσπρη ζάχαρη

50 γρ ακατέργαστη ζάχαρη

50 γρ σκόνη κακάο κοσκινισμένο

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας  η 2 βανίλιες σε σκόνη 

2611201529978 (2)

Προθερμάνετε τον φούρνο σας αέρα -αντιστάσεις πάνω κάτω-στους 170 c

(150 c αν έχετε δυνατό φούρνο).

2611201529983 (2)

Αλείψτε βούτυρο ένα ταψί (38χ34).

Στρώστε χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να είναι καλυμμένα και τα τοιχώματα. 

Αλείψτε και το χαρτί ελαφρά με βούτυρο.

Χτυπήστε τα ασπράδια να πήξουν και προσθέστε  50 γρ ζάχαρη (ακατέργαστη).

Αφήστε τα στην άκρη ..Μην τα πήξετε πάρα πολύ..

2611201529993 (2)

Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη ( 100 γρ) να αφρατέψουν και να πάρουν κρεμώδη υφή..

2611201529980 (2)

Προσθέστε τις βανίλιες και το κακάο..

2611201529986 (2)

Βγάλτε το μπώλ από το μίξερ και με μια κουτάλα προσθέστε σιγά σιγά τα ασπράδια .

Ανακατεύετε από κάτω προς τα πάνω ..

Δεν θέλουμε να χαθεί ο αέρας που μας δίνει η μαρέγκα ..

2611201529988 (2)

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί σας και < χτυπήστε > πάνω στο πάγκο τής κουζίνας η

 κουνήστε το πέρα δώθε για να κάτσει και να ισιώσει καλά..

Ψήστε  για 15-20 λεπτά περίπου.

 Αφήστε να κρυώσει καλά και βγάλτε  το από το ταψί.

2611201529997 (2)

Αφήστε σε πετσέτα και συνεχίστε με τα υπόλοιπα παντεσπάνια.

Για την συγκεκριμένη τούρτα θα χρειαστείτε 3 παντεσπάνια.

Η συγκεκριμένη τούρτα είναι για 35 άτομα και παραπάνω.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

2711201530091 (2)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

2 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής κακάο

1,1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο

1 φακελάκι νεσκαφέ( προαιρετικά)

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

2 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής βανίλια

1,1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας  η 1 βανίλια σε σκόνη 

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει..

 

ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ

2611201530000 (2)

Ετοιμάστε 1,1/2 της  κούπας ζεστό νερό και διαλύστε μέσα 2 κουταλιές Cadbury ρόφημα σε σκόνη.

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε  την κρέμα σοκολάτα..

2611201530007 (2)

Κάντε το ίδιο για το δεύτερο παντεσπάνι και στρώστε την κρέμα βανίλια.

Σκεπάστε με το τελευταίο παντεσπάνι(Μην το ποτίσετε).

Βάλτε την στο ψυγείο για μισή ώρα..

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

2711201530086 (2)

1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%

200  γρ άχνη ζάχαρη

1 βανίλια

μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής

κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

κίτρινη ζαχαρόπαστα

μπλέ ζαχαρόπαστα

μαύρη ζαχαρόπαστα

γκρίζα ζαχαρόπαστα

άσπρη ζαχαρόπαστα

καφέ ζαχαρόπαστα

σκούρες γκρίζες βρώσιμες πέρλες

2711201530075 (2)

Χτυπήστε σε παγωμένο κάδο του μίξερ  πρώτα την κρέμα

και μετά προσθέστε την άχνη και την βανίλια.

Όταν η κρέμα σφίξει την βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.

Στρώστε το πάνω μέρος της τούρτας με σαντιγί.

2711201530074 (2)

Αναμείξτε σαντιγί με κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και καλύψτε τα πλάγια της τούρτας.

Αναμείξτε σαντιγί με μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής και κάντε τις μπλε ροζέτες γύρω από την βάση.

Προσθέστε και τις κίτρινες ροζέτες.

Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο και ετοιμάστε τα μικρά Μίνιον μινιατούρες.

Δείτε πως βήμα-βήμα.

2711201530032 (2) 2711201530034 (2)

2711201530041 (2) 2711201530042 (2)

2711201530047 (2) 2711201530048 (2)

2711201530049 (2) 2711201530060 (2)

2711201530062 (2) 2711201530066 (2)

2711201530087 (2)

 

2711201530083 (2)

Βάλτε μια οδοντογλυφίδα στην βάση του κάθε Μίνιον και καρφώστε τα στην τούρτα.

Εγώ έγραψα σε βρώσιμο χαρτί με βρώσιμο μαρκαδόρο τα Χρόνια πολλά.

2711201530072 (2)

Καλή επιτυχία.

 

 

 

Όλα τα υλικά που χρησιμοποίησα για την διακόσμηση της τούρτας είναι από το 

Sweet House Samos http://www.vefashousesamos.gr/

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
Ευχαριστώ Θερμά την Κα Άννα Αντωνίου για την πολύτιμη βοήθεια της.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3 Comments
  1. Πολυ ωραια η τουρτα σας!Θα ηθελα να μαθω αν τα υλικα που εχετε ειναι για τρια παντεσπανι.Ευχαριστω πολυ!

    1. Ευχαριστω για τα καλα σας λογια Κα ελισαβετ..Τα υλικα ειναι για ενα παντεσπανι…

      1. αλλα μπορειτε να κανετε 2 παντεσπανια αν θελετε να την κανετε πιο μικρη και οχι τοσο ψηλη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON