ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΛΑΘΙ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

Δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερες γνώσεις ή μαντικές ικανότητες για να αντιληφθεί πως κάτι καλό συμβαίνει όταν βρίσκεται κοντά στην φύση, τα φυτά και τα λουλούδια. Η όμορφη εικόνα ακόμη και ενός μικρού άνθους είναι ικανή να αφυπνίσει το αρχετυπικό μας ένστικτο εναρμόνισης με το φυσικό Σχέδιο, ενώ το θεσπέσιο άρωμά του πλημυρίζει τις αισθήσεις και σαγηνεύει τις σκέψεις μας. Τα οφέλη των λουλουδιών δεν είναι μόνο τα προφανή που βασίζονται σε αισθητικά κριτήρια, αλλά εκτείνονται σε περισσότερα επίπεδα και μας επηρεάζουν με βαθύτερο τρόπο.

Όταν ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας προκαλεί άγχη, αγωνίες και στεναχώριες, πολλές είναι οι φορές που στρεφόμαστε στην φύση για να ισορροπήσουμε τον εαυτό μας. Και όταν λέμε “στρεφόμαστε στη φύση”, μπορεί να εννοούμε ακόμη και το πιο μικρό, αλλά ουσιώδες πράγμα, όπως το να βάλουμε ένα όμορφο μπουκέτο λουλουδιών μέσα στο σπίτι μας. Τα άνθη μέσα στο σπίτι όχι μόνο προσφέρουν από αισθητικής απόψεως, καθώς συνθέτουν μια πολύχρωμη και αρμονική εικόνα, αλλά η παρουσία τους “φωτίζει” τον χώρο, χαρίζει μια αίσθηση γαλήνης και ανακουφίζει από την καθημερινή ένταση με έναν τρόπο σχεδόν “μαγικό”.

Επίσης, τα υπέροχα αρώματα που αναδύουν οι μικροί καλλωπιστές της φύσης, μόνο θετική επίδραση μπορούν να έχουν τόσο στην ατμόσφαιρα του σπιτιού, το οποίο μοιάζει να ευωδιάζει, όσο και στον ίδιο τον εαυτό μας. Από την μία σίγουρα υπάρχουν αναμνήσεις που έχουμε συνδέσει με συγκεκριμένες μυρωδιές λουλουδιών και οι οποίες μπορούν να μας “ταξιδέψουν” σε ευχάριστες στιγμές, από την άλλη, τα φυσικά αρώματα δρουν ευεργετικά για το ίδιο μας το σώμα! Μάλιστα, πολλά άνθη χρησιμοποιούνται ακόμη και σαν φάρμακα σε διάφορες περιπτώσεις.

Τα λουλούδια μέσα στο σπίτι ή ακόμη περισσότερο τα φυτά στον κήπο ή την βεράντα, βοηθούν στην διατήρηση σωστότερων συνθηκών και υγιεινής στην ατμόσφαιρα και το περιβάλλον του χώρου του σπιτιού μας. Το μικροκλίμα του ζωτικού μας πεδίου έστω και ανεπαίσθητα βελτιώνεται, ενώ σε συνδυασμό με την ομορφιά που προσφέρουν τα φυτά δημιουργούνται συνθήκες που μας κάνουν να ζούμε λίγο καλύτερα. Εάν διαθέτετε κάποιον μικρό κήπο ή μπαλκόνι με γλάστρες, η φροντίδα των φυτών μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Η ενασχόληση έστω και λίγη ώρα καθημερινά με τις εργασίες κηπουρικής έχει ευνοϊκές επιδράσεις στην ψυχική υγεία και στις νοητικές λειτουργίες, όπως καταπολέμηση της κατάθλιψης. Υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει πως τέτοιου είδους δραστηριότητες μάλιστα παρατείνουν την διάρκεια ζωής και μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο για εμφράγματα και εγκεφαλικά, ειδικά στους πιο ηλικιωμένους. Φυσικά υπάρχουν και συναισθηματικά οφέλη που οδηγούν σε μεγαλύτερη όρεξη για ζωή και σε πνευματική ηρεμία.

Τα λουλούδια πάντα θα μας συνοδεύουν στις σημαντικές μας στιγμές και θα ντύνουν την ζωή μας με τα χρώματα και τα αρώματα τους. Άλλωστε, τι πιο όμορφο, αγνό και τρυφερό, από το να χαρίσει κάποιος ένα λουλούδι στον άνθρωπο που έχει στην καρδιά του, ως την υπέρτατη έκφραση αγάπης;

 

 

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ

 

(Για  2 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 17 cm)

6 μεγάλα αυγά

300 γρ ζάχαρη

2 βανιλέτες

140 γρ αλεύρι

120 γρ κακάο

10 γρ νεσκαφέ σκόνη

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

50 γρ καλό κονιάκ 

 

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.

Βάλτε σε ένα μπώλ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κονιάκ.

Προσθέστε μέσα στο μίξερ το μείγμα των αλεύρων κουταλιά-κουταλιά.

και στο τέλος  το κονιάκ.

Στρώστε  2 ταψάκια διαμέτρου 17 cm με χαρτί ψησίματος .

Βουτυρώστε ελαφρά το χαρτί.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 165- 170 C.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

 

Αφήνουμε να κρυώσουν και  κόβουμε  κάθε παντεσπάνι στα 2 η 3.

Είναι καλύτερα να τα φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα ..

Έτσι θα κοπούν καλύτερα.

Μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε τα σκεπάζουμε με πετσέτα για να μην

χάσουν την υγρασία τους .

 

 ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

 

3/4  φλιτζανιού τσαγιού δυνατό εσπρέσο η γαλλικό καφέ

κουταλιές της σούπας ζάχαρη

25 γρ κονιάκ 

Αφήνουμε να κρυώσει,προσθέτουμε το κονιάκ  και μετά ποτίζουμε το παντεσπάνι μας.

 

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 

 

3 φάκελοι  Γκαρνί  ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα γιώτης

3 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος περίπου 35%

4 γεμάτες κουταλιές  σούπας ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκο Παυλίδη

20 γρ Νεσκαφέ σκόνη

Χτυπάμε τα γκαρνί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την άχνη,

το κακάο και τον καφέ .

Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει..

Εγώ συνήθως κάνω τα παντεσπάνια και τις κρέμες την προηγούμενη μέρα 

και τελειώνω την τούρτα την επόμενη (στήσιμο και διακόσμηση).

Συνταγή για την βουτυρόκρεμα εδώ : https://koykoycook.gr/?p=25640

Για αυτή την τούρτα έκανα 2 δόσεις βουτυρόκρεμας  ..

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

 

Ποτίζουμε το πρώτο παντεσπάνι και στρώνουμε την κρέμα.

Κάνουμε το ίδιο και για το δεύτερο.

Καλύπτουμε με σπάτουλα όλη την τούρτα μας με λευκή βουτυρόκρεμα και ισιώνουμε..

Καλύψτε την τούρτα γύρω γύρω με την ίδια κρέμα και βάλτε την στο ψυγείο.

 

Φτιάξτε το εφέ του καλαθιού χρησιμοποιώντας κορνέ.

 

Δείτε πως εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=Ht_9B2xN4CQ

Εγώ έφτιαξα πρώτα τις κάθετες γραμμές του καλαθιού και μετά 

έφτιαξα τις οριζόντιες γραμμές .

Το ένα παντεσπάνι δεν το ίσιωσα από πάνω και έχει την καμπύλη μιας ανθοδέσμης .

Χρωματίστε την βουτυρόκρεμα σας με ότι χρώμα ζαχαροπλαστικής σας αρέσει και φτιάξτε

λουλούδια..

 

Είτε χρησιμοποιώντας τις ειδικές μύτες για λουλούδια …

Είτε έτσι https://www.youtube.com/watch?v=D4YOMA2pNio

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON