ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΜΙΝΙ ΜΑΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ο Γoυώλτ Ντίσνεϋ ήταν γιος της Φλώρα και του Έλιας Ντίσνεϋ, έχοντας τρεις αδελφούς και μια αδελφή. Ο δημιουργός του Μίκυ Μάους, του Ντόναλντ Ντακ και μιας στρατιάς ακόμη ηρώων ήταν άνθρωπος τολμηρός, ισχυρός και πρωτοπόρος. Δεκατεσσάρων χρόνων άρχισε να σπουδάζει ζωγραφική στο Ινστιτούτο Τέχνης του Κάνσας Σίτυ (Μιζούρι) και σε ηλικία 20 ετών άρχισε να εργάζεται σε ένα καλλιτεχνικό στούντιο στην ίδια πόλη.

Ο Γουώλτ Ντίσνεϋ έγινε ιδιαίτερα γνωστός ως επιτυχημένος παραμυθάς και δημιουργός ταινιών κινουμένων σχεδίων. Ως συνιδρυτής αρχικά της Walt Disney Productions (ο άλλος ιδρυτής ήταν ο αδελφός του, Ρόι Ντίσνεϋ) και μέχρι σήμερα κολοσσού Walt Disney Company έχει γίνει ένας από τους πιο διάσημους παραγωγούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Η τεχνική και τα πρόσωπα μεταβάλλονταν σταδιακά. Από τον Όσβαλντ τον κούνελο και τις βουβές σειρές στον Μίκυ Μάους.

Έπρεπε ο Μίκι να είναι απλός στον σχεδιασμό του“, είπε κάποτε ο Ντίσνεϋ εξηγώντας τον τρόπο προσέγγισης: “Τα αυτιά του ήταν στρογγυλά, ο κορμός του είχε το σχήμα αχλαδιού και τα πόδια του κατέληγαν σε δύο μεγάλες πατούσες, όπως ενός παιδιού που χρησιμοποιεί τα παπούτσια του πατέρα του. Δεν θέλαμε να του δώσουμε χέρια ποντικού, γιατί έπρεπε να θυμίζει άνθρωπο. Έτσι του φορέσαμε γάντια και του αφαιρέσαμε ένα δάκτυλο, γιατί τα πέντε έμοιαζαν υπερβολικά σε ένα τόσο μικρό σώμα“.

Όσο για τη φωνή του χρειάστηκαν πολλές δοκιμές για να καταλήξουν στην καλύτερη λύση: στον ίδιο τον Ντίσνεϋ. Έτσι ο Μίκυ απέκτησε μία ισχνή, ένρινη φωνή. Το Στίμποουτ Ουίλι (Steamboat Willie, 1928), μία παρωδία του Απόφοιτος Κολλεγίου (Steamboat Bill Jr., 1928) με τον Μπάστερ Κίτον, ήταν η πρώτη ομιλούσα παραγωγή. “Ο Μίκυ ήταν ο Ουώλτ και ο Ουώλτ ήταν ο Μίκυ“, υποστήριζαν οι συνεργάτες του. Η πρώτη αυτή ταινία, διάρκειας 7½ λεπτών, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Κόλονι Θίατερ της Νέας Υόρκης στις 18 Νοεμβρίου του 1928. Οι κριτικές ήταν διθυραμβικές. Σε λίγες εβδομάδες ο Μίκυ Μάους ήταν διάσημος στην Αμερική και τρία χρόνια αργότερα ήταν κυρίαρχος όλου του κόσμου.

Με την ιστορική σειρά των Silly Symphonies (Τρελούτσικων Συμφωνιών) έκαναν την εμφάνισή τους και άλλοι πρωταγωνιστές του Ντίσνεϋ. Το 1934 σε ένα δεύτερο ρόλο, στην αρχή, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ο Ντόναλντ. Το ντεμπούτο δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό, αλλά προϊόντος του χρόνου η πάπια με τη βραχνή φωνή, τα ασυγκράτητα νεύρα, τη διαρκή ατυχία και τις απανωτές εκρήξεις, πήρε τη θέση της δίπλα στο έξυπνο και φιλοσοφημένο ποντίκι. Νέοι τύποι σχεδιάστηκαν, όλοι δημοφιλείς: η Μίνι Μάους, ο Πλούτο, ο Γκούφυ, τα τρία γουρουνάκια. Όλα ανθρωπόμορφα και ρεαλιστικά, αποτέλεσμα προσεκτικής παρατήρησης και δημιουργικής φαντασίας. Παράλληλα η αρχική βιοτεχνία εξελίχθηκε σε βιομηχανία για να καθιερωθεί ως αυτοκρατορία. Το 1934 το καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό ξεπερνούσε τα 700 άτομα. 

9ab3ead068c66153dab099c5eb2bf58a

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%85%CF%8E%CE%BB%CF%84_%CE%9D%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%BD%CE%B5%CF%8B

 

ΓΙΑ ΤA ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

221120127280

ΣΥΝΤΑΓΗ  ΕΔΩ :https://koykoycook.gr/?p=760

Θα χρειαστείτε 2 παντεσπάνια που θα τα κόψετε στην μέση.

Καλά είναι να τα κάνετε από την προηγούμενη μέρα..

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

17238911_10210482303272198_518161190_n (2)

1 φλιτζάνι του τσαγιού  ζεστό νερό

3/4 φλιτζανιού  ζάχαρη λευκή

1 σφηνάκι κονιάκ

Βράστε σε μικρο κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη μαζί

για 10 λεπτά. Προσθέστε το κονιάκ.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

1701201421310 (2)

3 φάκελοι Γκαρνί σοκολάτας

μισό κουτί ζαχαρούχο

2 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο κοσκινισμένο

1,3/4 φλιτζάνι γάλα

Βάλτε το γάλα στο μίξερ και ρίξτε μέσα τα γκαρνί..

Χτυπήστε στην μεσαία ταχύτητα και προσθέστε το ζαχαρούχο και το κακάο.

Χτυπήστε όλο το μείγμα για 4-5 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

0903201736935 (2)

3 Φάκελοι Γκαρνί Βανίλιας

μισό κουτί ζαχαρούχο

100 γρ πολτό φράουλας φρέσκο η σε κονσέρβα

(αν δεν βρείτε πολτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καλή μαρμελάδα φράουλα)

1,3/4 φλιτζανιού γάλα

Βάλτε το γάλα στο μίξερ και ρίξτε μέσα τα γκαρνί..

Χτυπήστε στην μεσαία ταχύτητα και προσθέστε το ζαχαρούχο και τον πολτό φράουλας.

Χτυπήστε όλο το μείγμα για 4-5 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ

1701201421312 (2)

4 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής βανίλια

2 φλυτζάνια γάλα φρέσκο

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει..

 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ-ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

0903201736933 (2)

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι με ένα πινέλο και στρώστε μια δόση κρέμας φράουλας.

0903201736937 (2)

Συνεχίστε με μια στρώση σοκολάτας και τελειώστε το τρίτο στρώμα πάλι

με κρέμα φράουλα.

Ποτίστε και το τελευταίο παντεσπάνι από πάνω.

0601201630975 (2)

Καλύψτε όλη την τούρτα με την κρέμα επικάλυψης.

0903201736940 (2)

Γεμίστε ένα κορνέ (στενή μύτη με δόντια) με την υπόλοιπη

κρέμα επικάλυψης και κάντε <τριανταφυλλάκια > γύρω γύρω.

Cupcake-decorating-1-3

 

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ-ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΜΙΝΙ

0903201736951 (2)

Θα χρειαστείτε ζαχαρόπαστα (μαύρη,κόκκινη,άσπρη,μπέζ) και

ένα βρώσιμο μαρκαδόρο μαύρο χρώμα.

0912201634769 (2)

Φτιάξτε ολόκληρο το κεφάλι της Μίνι από μαύρη ζαχαρόπαστα.

Ένα σχέδιο από το διαδίκτυο θα σας βοηθήσει.

0903201736946 (2)

Συνεχίστε με το πρόσωπο της Μίνι από μπέζ ζαχαρόπαστα(χρώμα του δέρματος).

Σχεδιάστε τα μάτια , την μύτη και το στόμα με τον μαύρο βρώσιμο μαρκαδόρο.

Φτιάξτε την μύτη και το στόμα και κολλήστε τα στο πρόσωπο με λίγο νεράκι.

Φτιάξτε τα μάτια από άσπρη ζαχαροπάστα και τις κόρες των ματιών από μαύρη.

Σχεδιάστε τα βλέφαρα.

0903201736950 (2)

Φτιάξτε τον φιόγκο για τα μαλλιά  και στολίστε τον με άσπρα πουά.

Για να σταθεί ο φιόγκος βάλτε μέσα μικρά ρολάκια από χαρτί.

Αφαιρέστε τα προσεκτικά μόλις σφίξει η ζαχαρόπαστα.

0903201736953 (2)

Βάλτε το πρόσωπο της Μίνι στο κέντρο της τούρτας σας.

Κολλήστε τον φιόγκο λίγο πάνω από το πρόσωπο της ..

Με 2 ειδών μικρά στρογγυλά κουπάτ κόψτε μικρά <πουά> και

βάλτε τα γύρω γύρω από το κεφάλι της Μίνι.

0903201736947 (2)

Βάλτε την στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την παρουσιάσετε.

Χρόνια πολλά!!!!

 

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON