ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΚΡΕΜΑΣ ΤΥΡΙΟΥ

Κάποιοι αποφεύγουν τις μπανάνες γιατί κατά καιρούς έχουν ενοχοποιηθεί ως παχυντικές. Ωστόσο σύμφωνα με τον διάσημο διατροφολόγο Marco Borges, (και ιδρυτή του επιτυχημένου blog 22 Days Nutrition), οι μπανάνες έχουν πολύτιμες θρεπτικές ιδιότητες. Περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα (σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη) σε συνδυασμό με πολλές φυτικές ίνες, γι’ αυτό και δίνουν μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ενέργεια.

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα, δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση. Δεν αποτελεί έκπληξη που η μπανάνα είναι το νούμερο ένα φρούτο σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Αλλά η ενέργεια δεν είναι ο μόνος τρόπος που μια μπανάνα μπορεί να μας βοηθήσει να κρατιόμαστε σε καλή κατάσταση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξεπεράσουμε ή να ένα σημαντικός αριθμός ασθενειών και καταστάσεων, καθιστώντας την αναγκαία στην καθημερινή διατροφή μας. Να λοιπόν 3 πολύ καλοί λόγοι για να καταναλώνουμε καθημερινά μια μπανάναΒοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους 
Το κάλιο είναι ένα ζωτικής σημασίας ορυκτό, το οποίο βοηθά στην ομαλοποίηση του καρδιακού παλμού, στέλνει οξυγόνο στον εγκέφαλο και ρυθμίζει το υδατικό ισοζύγιο του οργανισμού μας… Όταν είμαστε αγχωμένοι, ο μεταβολικός ρυθμό μας αυξάνεται, μειώνοντας έτσι τα επίπεδα καλίου μας. Αυτοί μπορούν να εξισορροπούνται με τη βοήθεια ενός σνακ μπανάνας υψηλού καλίου. Σύμφωνα, επίσης με πρόσφατη έρευνα, η μπανάνα βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, μια που περιέχει τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεΐνης που το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη, γνωστή και ως την ουσία που μας βοηθάει να χαλαρώνουμεΒοηθάει στην αντιμετώπιση του PMS (Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο) 
Η βιταμίνη B6 που περιέχει ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας. Βοηθάει στην καταπολέμηση της αναιμίας Υψηλή σε σίδηρο, η μπανάνα μπορεί να τονώσει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και έτσι βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας. Αρτηριακή πίεση: Αυτό το μοναδικό τροπικό φρούτο έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, καθιστώντας το ιδανικό να κτυπήσει την αρτηριακή πίεση. Έτσι, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει επιτρέψει στον κλάδο της μπανάνας να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για την ικανότητα της μπανάνας να μειώσει τον κίνδυνο της αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικού επεισοδίου.Βοηθάει στην δυσκοιλιότητα
Η υψηλή περιεκτικότητα της μπανάνας σε φυτικές ίνες, μπορεί να βοηθήσουν την αποκατάσταση της φυσιολογικής δράσης του εντέρου, βοηθώντας να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς την προσφυγή σε καθαρτικά.Καταπολεμάει το hangover
Ένας από τους ταχύτερους τρόπους για τη θεραπεία του Hangover είναι ένα milkshake μπανάνας με μέλι. Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και με τη βοήθεια του μελιού, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ καταπραΰνει και ενυδατώνει εκ νέου το σύστημά μας.Καταπολεμάει τις καούρες  
Οι μπανάνες έχουν μια φυσική επίδραση αντιόξινου στο σώμα. Έτσι εάν πάσχετε από καούρα, δοκιμάστε να φάτε μια μπανάνα για ανακούφιση.

http://www.imommy.gr/mama/diatrofi/article/7047/5-poly-kaloi-logoi-gia-na-trwme-mpananes/#sthash.VscFOFfA.dpuf

 

YΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1211201634203-2

375  γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

170 γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ άσπρη ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

4 βανίλιες

4 ώριμες μεσαίες μπανάνες(1,1/2 φλιτζανιού πολτός μπανάνας)

360 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1211201634165-2

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160 C.

Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα σκεύος 22 επί 34 εκατοστά(μακρόστενο πυρέξ).

1211201634142-2

Βάλτε τα 4 πρώτα υλικά(στερεά)σε ένα μπώλ.

1211201634153-2

Λιώστε τις μπανάνες στο μούλτι .

1211201634147-2

Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να  αφρατέψει.

Προσθεστε την ζάχαρη και χτυπήστε ξανά.

1211201634162-2

Ρίξτε μέσα στο μείγμα τα αυγά και τις βανίλιες.

1211201634166-2

Προσθεστε μέσα τον πολτό από τις μπανάνες..

Ρίξτε μέσα στο μίξερ( σε 3 δόσεις) τα στερεά υλικά εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος.

Μην παραχτυπήσετε την ζύμη σας..

1211201634170-2

Βάλτε την ζύμη μέσα στο ταψί και ψήστε για 45 λεπτά περίπου .

Εάν η επιφάνεια στο κέικ σας παίρνει πολύ γρήγορα χρώμα,

βάλτε από πάνω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

1211201634202-2

Το κέικ είναι έτοιμο όταν το τρυπήσετε με οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή.

Αφήστε να κρυώσει καλά προτού το κόψετε..

Αναποδογυρίστε το κέικ σε μια πιατέλα.

1211201634212-2

Μπορείτε να το πασπαλίσετε με άχνη, να το απολαύσετε σκέτο,

να το καλύψετε με γκανάς η να το περιχύσετε με γλάσο κρέμας τυριού

(συνταγή θα βρείτε παρακάτω).

1211201634209-2

Αφράτο γεμάτο αρώματα και υπέροχη γεύση μπανάνας..

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΚΡΕΜΑΣ ΤΥΡΙΟΥ

0602201632003 (2)

240 γρ τυρί κρέμα (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

3 κουταλιές γάλα

4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί.

Χτυπήστε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

1211201634200-2

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON