ΤΟΥΡΤΑ ΓΑΜΟΥ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑΣ

Η ζαχαρόπαστα είναι μια πολύ γλυκιά βρώσιμη ζύμη ζάχαρης, που συνήθως γίνεται από ζάχαρη και γλυκόζη. Μερικές φορές αναφέρεται ως κόμμι ζάχαρης ή πάστας, αλλά δεν πρέπει να μπερδευτεί με το φοντάν (είδος γλάσου, αγγ. fondant). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τούρτες, να σχηματίσει χαρακτηριστικά, να δημιουργήσει διακοσμητικά για κέικ, και για πολλές άλλες χρήσεις. Η ζαχαρόπαστα πωλείται σε λευκό και σε άλλα χρώματα. Η λευκή έκδοση μπορεί εύκολα να χρωματιστεί με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Σχεδόν κάθε χρώμα μπορεί να επιτευχθεί με αυτόν τον τρόπο.

Η ζαχαρόπαστα θα σκληρύνει εντελώς, έτσι είναι ιδανική για τη δημιουργία των μεγαλύτερων διακοσμητικών για τούρτες που στέκονται επάνω στα κέικ, ή για τα μεγαλύτερα λουλούδια. Αντίθετα, το φοντάν θα παραμείνει πιο ήπιο πάνω στο κέικ, και είναι ιδανικό για μικρότερα σχέδια.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των εμπορικών ποικιλιών είναι ότι συνήθως μπορούν να αποθηκευτούν για μακρύτερες χρονικές περιόδους. Ανάλογα με το πόσο φρέσκο ​​είναι το προϊόν, μπορεί να αποθηκευτεί μέχρι και για ένα χρόνο. Τα μειονεκτήματα της σπιτικής εκδοχής είναι ότι δεν αποθηκεύεται για τόσο χρονικό διάστημα όσο η εμπορική έκδοση, και είναι πολύ δύσκολο να γίνει μια καθαρή λευκή πάστα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ζύμη θα είναι χρωματισμένη έτσι και αλλιώς, οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα. Επίσης η εμπορική έκδοση είναι συνήθως πιο εύκολη να εργαστείς, αν και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν με την σπιτική εκδοχή είναι αρκετά επαρκή. Ωστόσο, η σπιτική ζαχαρόπαστα είναι πολύ πιο φθηνή επιλογή, και για μια μεγάλη παραγωγή κέικ είναι πολύ πιο οικονομική.

Η ζαχαρόπαστα ανακαλύφθηκε το 1888.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82:Genialle

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΦΕΡΕΡΟ

1003201632808 (2)

1 λίτρο φρέσκο γάλα 

1  κουταλιά της σούπας υγρή  εσάνς βανίλιας  η 5 βανιλέτες

10 κρόκοι αυγού

250 γρ ζάχαρη

50 γρ μαλακό αλεύρι

50 γρ κόρν φλάουερ

100 γρ φουντούκια πολτοποιημένα στο μούλτι

2 μεγάλες κουταλιές της σούπας νουτέλα

10 σοκολατάκια φερέρο πολτοποιημένα στο μούλτι

1 κουβερτούρα 125 γρ 

120920123673

Ζεστάνετε το γάλα με την εσάνς.

Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα
υποκίτρινο μείγμα.

Προσθέστε το αλεύρι και το κόρν φλάουερ.

120920123684

Τραβήξτε την κατσαρόλα από την φωτιά να μείνει λίγο και προσθέστε το μείγμα
του μίξερ.

Βάλτε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά  ανακατεύοντας  συνεχώς με σύρμα

μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρρευστο και να κοχλάσει.

120920123700

Βράζετε το μείγμα για ένα λεπτό και ανακατεύετε συνεχώς.

Ανακατέψτε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

1003201632811 (2)

Τραβήξτε από την φωτιά και ρίξτε μέσα την νουτέλα,τα φουντούκια

τα σοκολατάκια και την κουβερτούρα.

Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο με μεμβράνη να σφίξει.

Εγώ την φτιάχνω από την προηγούμενη μέρα.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ 

Product3.Photo1.Original

1 φλιτζανιού του τσαγιού  ζεστό νερό

3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη 

2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη

Αναμείξτε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ

0712201530231 (2)

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΕΔΩ ..https://koykoycook.gr/?p=5430

η αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτας.

Η τούρτα μας είναι αρκετά ψηλή ..Χρησιμοποιήσαμε 4 βάσεις παντεσπανιού.

(θα χρειαστείτε 2 δόσεις παντεσπάνι)

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

2004201633406 (2)

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι(με πινέλο) και στρώστε μια δόση κρέμας .

Συνεχίστε μέχρι και το τελευταίο.

Βάλτε στο ψυγείο.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ-ΥΛΙΚΑ

2004201633439 (2)

κόκκινη ζαχαροπαστα για τα τριαντάφυλλα(250 γρ περίπου)

βρώσιμος κόκκινος μαρκαδόρος με μεταλλικό χρώμα

6 φάκελοι Γκαρνί Γιώτης βανίλια

1 λίτρο  γάλα (όχι εβαπορέ)

1 βανίλια

2004201633412 (2)

Χτυπήστε το Γκαρνί μαζί με το γάλα και την βανίλια να πάρουν όγκο

και να αφρατέψουν..

2004201633415 (2)

Καλύψτε όλη την τούρτα εξωτερικά με την κρέμα..

2004201633417 (2)

Γύρω γύρω με ειδικό κορνέ κάντε ruffles.

2201201421472 (2) 2201201421497

2004201633422 (2)

Φτιάξτε τα τριαντάφυλλα.

Δείτε πως εδώ : https://koykoycook.gr/?p=9480

Σχηματίστε  μια καρδιά πάνω στη τούρτα.

2004201633428 (2)

Βάλτε τα τριαντάφυλλα πάνω στο σχέδιο.

2004201633442 (2)

Περάστε τα με τον βρώσιμο μαρκαδόρο …

2004201633437 (2)

Αυτό θα τους δώσει λάμψη και γυαλάδα.

2004201633425 (2)

Ευχαριστώ πολύ το  Samos House Samos http://www.vefashousesamos.gr/

για τα υλικά διακόσμησης και ειδικά για τους βρώσιμους μαρκαδόρους 

με μεταλλικό χρώμα .. Τέλειο αποτέλεσμα…

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON