ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ονομάζεται Schwarzwälderkirschtorte στα γερμανικά, που σημαίνει Μαύρο δάσος(Μέλανα Δρυμό)τούρτα κεράσι. Αυτό το κέικ έχει πολλαπλές (συνήθως 3- 4) στρώσεις παντεσπάνι σοκολάτας, κεράσια και σαντιγί. Καλύπτεται με  σαντιγί,τριμμένη σοκολάτα και μερικά κεράσια για διακόσμηση. Το Kirschwasser (cherry σναπς) χρησιμοποιείται για αρωματίσει το παντεσπάνι. 

Υπάρχουν πολλές εκδοχές  για το πώς η τούρτα πήρε αρχικά το όνομά της. Μερικοί ιστορικοί λένε  ότι ονομάστηκε από την παραδοσιακή ενδυμασία που φοριέται από τις γυναίκες στο Μέλανα Δρυμό. Το φόρεμα τους είναι μαύρο (ακριβώς όπως οι νιφάδες σοκολάτας), η μπλούζα είναι λευκή (όπως η κρέμα γάλακτος), και το καπέλο έχει κόκκινα πον-πον που μοιάζουν ακριβώς όπως τα κεράσια.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η τούρτα Μπλακ Φόρεστ εμφανίστηκε  στην περιοχή του Μέλανα Δρυμού (Der Schwarzwald στα γερμανικά) που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης στα τέλη του 16 ου αιώνα . Αυτή η περιοχή είναι γνωστή για τα βύσσινα και το Kirsch ή Kirschwasser (ένα διπλό αποσταγμένο, καθαρό cherry brandy γίνεται από το ξινό βύσσινο). Συνδυάστε αυτά τα κεράσια με την αγάπη του Γερμανού  για την σοκολάτας, και έχετε αυτό το υπέροχο γλύκισμα σοκολάτας με κρέμα και κεράσια.

Ο Josef Keller (1887-1981) είναι ο εφευρέτης της Black Forest. Ο Keller ήταν ο σεφ ζαχαροπλαστικής στο Café “Ahrend” (σήμερα ονομάζεται Agner) στο Bad Godesberg. Κατά το έτος 1915, δημιούργησε για πρώτη φορά αυτό που αποκάλεσε  «Schwarzwaelder Kirsch”, ή  “Black Forest Cherry”.

Μετά από το χρόνο του στο στρατό, ο Josef Keller ίδρυσε τη δική του καφετέρια στο Radolfzell. Ο Αύγουστος Schaefer έμαθε την ζαχαροπλαστική τέχνη ως μαθητευόμενος στον Josef Keller στο Radolfzell. Μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας, ο Josef Keller έδωσε στον Αύγουστο Schaefer το  βιβλίο των συνταγών του, το οποίο περιείχε την αρχική συνταγή. Ο γιος του Claus Schaefer κληρονόμησε το βιβλίο και την αυθεντική συνταγή.

Εμείς κάναμε μια μικρή παραλλαγή ειδικά για αυτούς που αγαπούν την Σοκολάτα !!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΕΔΩ :

https://koykoycook.gr/?p=5430

YΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 φλιτζάνι σιρόπι από το βάζο των κερασιών

μισό φλιτζάνι ζάχαρη

1 σφηνάκι τσέρι μπράντι

Ρίχνουμε την ζάχαρη στο μείγμα από το σιρόπι και το μπράντι.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά περίπου.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά  και με αυτό ποτίζουμε το παντεσπάνι μας.

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1 Βάζο sour cherries 680 γρ

1,1/2 λίτρα κρέμα γάλακτος (φυτική)

300 γρ άχνη ζάχαρη

1 βανίλια

500 γρ σοκολάτα γάλακτος (την μισή θα την βάλουμε στην σαντιγί και την άλλη μισή θα την

στρώσουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος και θα την ισιώσουμε με σπάτουλα και θα την αφήσουμε να πήξει ξανά )

μερικά κεράσια για την διακόσμηση

Στραγγίζουμε τα κεράσια και κρατάμε το ζουμί τους για να φτιάξουμε το σιρόπι.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την βανίλια σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.

Βάζουμε την κρέμα σαντιγί στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.

Ποτίζουμε το πρώτο παντεσπάνι και στρώνουμε από πάνω μια παχιά δόση κρέμας.

Βάζουμε μια στρώση κεράσια.

Συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση ..

Βρέχουμε και το τρίτο παντεσπάνι.

Στην σαντιγί που μας περίσσεψε προσθέτουμε λιωμένη ,χλιαρή 250 γρ σοκολάτα γάλακτος και

ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθεί ..

Καλύπτουμε  όλη την τούρτα με την σαντιγί σοκολάτας και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει .

Κόβουμε από την λεπτή στρώση της σοκολάτας γάλακτος κομμάτια και τα κολλάμε γύρω γύρω

από την τούρτα .. Στολίζουμε με ροζέτες και κερασάκια .

Μια Μπλάκ Φόρεστ για Σοκολατομανείς !!

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON