Οι γόβες είναι ένα κλασικά διαχρονικό κομμάτι στην γυναικεία γκαρνταρόμπα. Όλοι παραδεχόμαστε πως όταν μια γυναίκα φοράει ψηλοτάκουνα αμέσως φαίνεται και νιώθει ακαταμάχητα sexy, δεν συμφωνείτε; Ωστόσο, ενώ είναι ένα παπούτσι άμεσα συνδυασμένο με τις γυναίκες, γνωρίζατε ότι η ιστορία του ξεκινάει στη διάρκεια του 16ου αιώνα; Την εποχή εκείνοι οι ισχυροί άντρες με εξουσία συνήθιζαν να φοράνε ψηλοτάκουνα –όχι προφανώς με την μορφή που τα γνωρίζουμε πλέον-. Ακόμα, ιστορικές φυσιογνωμίες ανά τους αιώνες φόρεσαν ή και… ποδοπατήθηκαν από τακούνια, όπως ο Leonardo Da Vinci, η Μαρία Αντουανέτα και ο συγγραφέας Leopold Von Sacher Masoch από τον οποίον καθιερώθηκε και η έννοια μαζοχισμός.
Ωστόσο, η νεότερη ιστορία της μοναδικής γόβας stiletto ξεκινάει δυναμικά τη δεκαετία του 30’. Ήταν η δεκαετία που ο Γάλλος σχεδιαστής Andre Perugia εμπνεύστηκε και «καλλιτέχνησε» θα λέγαμε ένα υπερβολικά πρωτοποριακό -για την εποχή- ζευγάρι γόβες με μυτερό και ψηλό τακούνι, για μια διάσημη τραγουδίστρια όπερας. Η μεγάλη θετική εντύπωση που προκάλεσε παρακίνησε τον οίκο υποδημάτων Padova να δημιουργήσει μια σειρά από τα δημοφιλή πλέον παπούτσια που γρήγορα κατακλύζουν την αγορά της Νέας Υόρκης. Η καθιέρωση πλέον της γόβας στιλέτο με την σημερινή της μορφή ως υπόδημα φετίχ, ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του 50’ με την Μέριλιν Μονρό να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη νέα τάση. Είμαστε στη δεκαετία του 80’ και η γόβα επανέρχεται δριμύτερη στο look της εποχής, φτάνοντας στο αποκορύφωμά της το 1998 όπου ο Manolo Blahnik αναδεικνύει μέσα από το «Sex and the City» αυτό το παπούτσι ως ένα έργο τέχνης της γυναικείας ένδυσης και ως τον απόλυτο ορισμό της γυναικείας θηλυκότητας που ήρθε για να… μείνει!
Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
(Επιμέλεια-Εκτέλεση : Pastry Chef Ρένα Κώστογλου)
Φωτογραφίες : Ρένα Κώστογλου