ΤΟΥΡΤΑ ΔΙΩΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΘΛΙΑ-ΑΡΚΟΥΔΙΤΣΑ ΜΕ ΜΠΑΛΟΝΙΑ

Το μπαλόνι εφευρέθηκε από τον Michael Farradey το 1824 ενώ έκανε διάφορα πειράματα με διάφορα αέρια. Προφανώς δεν ξύπνησε το πρωί λέγοντας «ας εφεύρω μια φούσκα γεμάτη αέρα», απλώς του βγήκε, όπως συμβαίνει συνήθως με τις πολύ καλές ιδέες. Ο Μιχαλάκης ασχολιόταν με τον ηλεκτρομαγνητισμό και την ηλεκτροχημεία, το μπαλόνι απλώς προέκυψε. Έμεινε γνωστός για τη δουλειά του στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Πριν από αυτόν όμως, ήταν οι Αζτέκοι που χρησιμοποίησαν κύστεις χοίρων ως θυσίες στους θεούς τους. Παιχνιδιάρηδες οι Αζτέκοι.

Το μπαλόνι αγαπήθηκε πολύ, ειδικά από τα παιδιά που βρίσκουν πολύ γοητευτικό το θέαμα μιας χρωματιστής μπάλας γεμάτης αέρα, δεμένο με έναν επίσης πολύχρωμο σπάγκο. Ίσως επειδή αν το αφήσουν από τα χέρια τους, εκείνο πετά ψηλά στον ουρανό. Δεν καταλαβαίνουν όμως πως δε γυρίζει ποτέ πίσω, για αυτό, πολλά δάκρυα έχουν χυθεί για μπαλόνια που δραπέτευσαν.

Τα μπαλόνια γενικώς σηματοδοτούν χαρούμενα γεγονότα. Πάρτι, γενέθλια, γιορτές γενικώς. Εκτός από τα απλά, υπάρχουν μπαλόνια με σχήμα ζώων, παιδικών ηρώων και διάφορα ευφάνταστα που δημιουργούν οι επαγγελματίες του είδους. Σε πιο σοβαρές μορφές, χρησιμοποιούνται στη μετεωρολογία, την αεροναυπηγική και φυσικά τη διαφήμιση, καθώς καμιά καλή ιδέα δε μένει ανεκμετάλλευτη από τη διαφήμιση. Εμάς πάντως μας αρέσουν στα πάρτι, τα άλλα ας τα αναλάβουν οι αρμόδιοι.

Eχουμε ανεβάσει πολλές τούρτες σε αυτό το σάιτ ..Αποφασίσαμε λοιπόν από δω και μπρος να μην γράφουμε την διαδικασία πως να φτιάξετε μια τούρτα αλλά να σας δείχνουμε με φωτογραφίες μόνο τις λεπτομέρειες της διακόσμησης..Μπορείτε από μόνοι σας να βρείτε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας την τούρτα που σας αρέσει ( παντεσπάνι-γέμιση κτλ) και μετά να κάνετε την δική σας διακόσμηση.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

(Επιμέλεια-Εκτέλεση : Pastry Chef Ρένα Κώστογλου)

Φωτογραφίες : Ρένα Κώστογλου

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON